Εκατομμύρια κωδικοί πρόσβασης χρηστών του Facebook εκτίθενται εσωτερικά

Οι κωδικοί πρόσβασης εκατομμυρίων χρηστών του Facebook ήταν προσβάσιμοι από έως και 20.000 υπαλλήλους του κοινωνικού δικτύου, σύμφωνα με αναφορά. Ο ερευνητής ασφάλειας Brian Krebs έδωσε τα νέα σχετικά με τις αποτυχίες προστασίας δεδομένων, τα οποία είδαν μέχρι και 600 εκατομμύρια κωδικούς πρόσβασης αποθηκευμένους σε απλό κείμενο.Οι κωδικοί πρόσβασης που εκτέθηκαν θα μπορούσαν να χρονολογούνται από το 2012, όπως δήλωσε. Σε δήλωσή του, το Facebook δήλωσε ότι έχει επιλύσει τώρα ένα «σφάλμα» που είχε αποθηκεύσει τους κωδικούς πρόσβασης στο εσωτερικό του δίκτυο. Σε μια λεπτομερή έκθεση, ο Krebs είπε ότι μια πηγή του Facebook του είχε πει για «αποτυχίες ασφαλείας» που είχαν αφήσει οι προγραμματιστές να δημιουργήσουν εφαρμογές που καταγράφουν και αποθηκεύουν τους κωδικούς πρόσβασης χωρίς την κρυπτογράφηση τους.

Σχολιάζοντας την ιστορία του Krebs, ο μηχανικός του Facebook, Scott Renfro, δήλωσε ότι ξεκίνησε μια εσωτερική έρευνα, αφού το Facebook είχε αποκαλύψει ότι τα αρχεία καταγραφής δεν είχαν αποκαλύψει "σημάδια κακής χρήσης". Σε δημόσια σχόλια, το Facebook δήλωσε ότι είχε ανακαλύψει το θέμα τον Ιανουάριο στο πλαίσιο ενός τυπικού ελέγχου ασφαλείας.

Και η έρευνά έδειξε ότι οι περισσότεροι από τους πληγέντες ήταν χρήστες του Facebook Lite, οι οποίοι τείνουν να χρησιμοποιούν το facebook lite σε χώρες όπου οι συνδέσεις είναι αρκετά αργές. "Εκτιμούμε ότι θα ενημερώσουμε εκατοντάδες εκατομμύρια χρήστες του Facebook Lite, δεκάδες εκατομμύρια άλλους χρήστες του Facebook και δεκάδες χιλιάδες χρήστες Instagram", ανέφερε η εταιρεία στο Reuters.

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι θα επιβάλλει την επαναφορά του κωδικού πρόσβασης μόνο εάν η ομάδα εργασίας της, εξετάζοντας το πρόβλημα, αποκάλυψε την κατάχρηση των διαπιστευτηρίων σύνδεσης. Η είδηση ​​έρχεται να τροφοδοτήσει μια μακρά περίοδο προβλημάτων για το Facebook για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται και προστατεύει τα δεδομένα χρήστη.

Τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, δήλωσε ότι πληροφορίες για 50 εκατομμύρια χρήστες ήταν εκτεθειμένα από ένα πρόβλημα ασφαλείας. Ενώ νωρίτερα το 2018 αποκάλυψε ότι τα στοιχεία για τα εκατομμύρια των χρηστών είχαν συλλεχθεί από την εταιρία επιστημονικών δεδομένων Cambridge Analytica.

Περισσότερα

fb techfreaks youtube techfreaks

Το techfreaks.gr χρησιμοποιεί cookies για να παρέχει τις καλύτερες υπηρεσίες. Αποδεχτείτε τα cookies μας για καλύτερη εμπειρία Μάθετε Περισσότερα