Το Facebook, το Instagram, το Messenger και το WhatsApp είναι όλα κάτω αυτή τη στιγμή

Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο βασίζονται στο Facebook και στις πλατφόρμες του για να επικοινωνούν μεταξύ τους και να μένουν ενημερωμένοι. Αλλά από σήμερα το απόγευμα, οι χρήστες σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις εφαρμογές του Facebook. Αυτό που συμβαίνει, είναι ότι τα Facebook, Instagram, Messenger και WhatsApp είναι όλα κάτω σε διάφορες περιοχές σε όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Down Detector, η πλειοψηφία των χρηστών που έχουν πληγεί βρίσκεται στη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική.Ορισμένα άτομα που προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν το Facebook βλέπουν ένα μήνυμα που δηλώνει ότι το κοινωνικό δίκτυο είναι "κάτω για συντήρηση". Άλλοι, από την άλλη πλευρά, λαμβάνουν απλά ένα μήνυμα σφάλματος που λέει ότι "κάτι πήγε στραβά". Όσο για το Instagram, οι χρήστες που προσπαθούν να έχουν πρόσβαση στην κοινωνική πλατφόρμα έχουν διαπιστώσει ότι απλά δεν φορτώνει περιεχόμενο ή δεν ανανεώνεται. Ομοίως, τα μηνύματα που μεταδίδονται μέσω του WhatsApp ή του Messenger δεν αποστέλλονται.

Ευτυχώς για τους χρήστες, το Facebook έχει αναγνωρίσει τα θέματα, μάλλον δηλαδή, και το δηλώνει μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο Twitter. Η εταιρία μερικές ώρες αργότερα από το συμβάν δήλωσε ότι γνωρίζει πως μερικοί άνθρωποι «αντιμετωπίζουν προβλήματα πρόσβασης στην οικογένεια εφαρμογών του Facebook» και ότι αυτή τη στιγμή «εργάζεται για την επίλυση του προβλήματος το συντομότερο δυνατόν».

Μέχρι τώρα κάποια θέματα έχουν λυθεί αλλά υπάρχουν ακόμα άλυτα προβλήματα ειδικά στα μηνύματα. Πολλές φήμες πάντως κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ώρες ότι δεν πρόκειται για τεχνικό πρόβλημα αλλά για μια μεγάλη κυβερνοεπίθεση στους servers των υπηρεσιών του Facebook, αν και δεν έχουμε να επιβεβαιώσουμε κάτι τέτοιο. Θα σας ενημερώσουμε πάντως για οποιαδήποτε εξέλιξη.

Περισσότερα

fb techfreaks youtube techfreaks

Το techfreaks.gr χρησιμοποιεί cookies για να παρέχει τις καλύτερες υπηρεσίες. Αποδεχτείτε τα cookies μας για καλύτερη εμπειρία Μάθετε Περισσότερα