Η Apple αλλάζει την αμφισβητούμενη πολιτική επισκευής της μπαταρίας του iPhone από τρίτους

Η επισκευή ενός iPhone ή ενός iPad σε έναν Εξουσιοδοτημένο Πάροχο Υπηρεσιών της Apple μπορεί να είναι άκρως δαπανηρή ή τελείως αδύνατη εάν το πρόβλημά σας δεν καλύπτεται από τους όρους και προϋποθέσεις της τυποποιημένης εγγύησης σας ή αν έχετε ήδη ανταλλάξει ορισμένα εξαρτήματα με εναλλακτικές λύσεις τρίτου κατασκευαστή. Ωστόσο, σύμφωνα με τα εσωτερικά έγγραφα που έλαβε η γαλλική iGeneration και η MacRumors, η Apple μπορεί να έχει διακριτικά κάνει μια κρίσιμη αλλαγή στις απαισιόδοξες αυστηρές απαιτήσεις επισκευής.Οι εγκεκριμένοι τεχνικοί σε αρκετές χώρες έχουν ενημερωθεί ότι μπορούν πλέον να αντικαταστήσουν μια ελαττωματική μπαταρία iPhone μετά την αγορά με μία επίσημη χωρίς πρόσθετη χρέωση σε σύγκριση με το κανονικό τέλος μιας τέτοιας διαδικασίας που δεν περιλαμβάνει καθόλου εξαρτήματα τρίτου μέρους. Αυτό είναι ένα μεγάλο βήμα, για μια πολιτική που ορίζει σαφώς το δικαίωμα της Apple να επιστρέψει το προϊόν σε εσάς χωρίς να το εξυπηρετήσει αν διαπιστωθεί ζημία που προκαλείται από την αποτυχία των εξαρτημάτων που "δεν είναι πρωτότυπα για το προϊόν".

Η εταιρία αποκλείει σήμερα την ευθύνη για «τυχόν ζημιά στο προϊόν που συμβαίνει κατά τη διάρκεια της διαδικασίας επισκευής που είναι αποτέλεσμα οποιωνδήποτε μη εξουσιοδοτημένων τροποποιήσεων ή επισκευών ή αντικαταστάσεων που δεν έχουν εκτελεστεί από την Apple ή από έναν AASP». Δεν είναι σαφές εάν αυτοί οι επίσημοι όροι θα αναθεωρηθούν σύντομα ή εάν η Apple προτίθεται να διατηρήσει τις αλλαγές για αρκετό καιρό.Εκτός από τις αντικαταστάσεις μπαταριών τρίτων, η εταιρεία φέρεται να ανοίγει την πόρτα σε ολόκληρη την αντικατάσταση του iPhone σε περιπτώσεις όπου οι καρτέλες μπαταρίας ενδέχεται να σπάσουν ή να λείπουν εξαιτίας μιας μη εξουσιοδοτημένης επισκευής. Ωστόσο, αυτές οι υπηρεσίες θα παραμείνουν στη διακριτική ευχέρεια κάθε μεμονωμένου Genius Bar και του Εξουσιοδοτημένου Παροχέα Υπηρεσιών της Apple, πιθανώς με βάση την κατάσταση στην οποία παρέχεται ένα ελαττωματικό iPhone για επίσημη αίτηση επισκευής.

Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, σε περιπτώσεις όπου ένα διαφορετικό στοιχείο θεωρείται ένοχο για προβλήματα iPhone οποιουδήποτε είδους, οι τεχνικοί έχουν οδηγίες να αγνοήσουν την παρουσία μιας μπαταρίας τρίτου μέρους και να προχωρήσουν στην κανονική λειτουργία επισκευής. Αυτό ακούγεται ... σχεδόν όπως θα έπρεπε πάντα, αλλά ακόμα και αν εφαρμοστεί παγκοσμίως, η νέα πολιτική δεν πρόκειται να καλύψει συσκευές με λογικές πλακέτες τρίτων, μικρόφωνα, συνδέσεις Lightning, αισθητήρες TrueDepth και πολλά άλλα εξαρτήματα που δεν σχετίζονται με μπαταρίες.

Ακόμα, μετά από το πρόγραμμα αντικατάστασης μπαταριών του προηγούμενου έτους, αυτό είναι ακόμα ένα σημάδι ότι η Apple μπορεί μερικές φορές να αλλάξει τους τρόπους της και να ανταποκριθεί θετικά στην κριτική των χρηστών.

Περισσότερα

fb techfreaks youtube techfreaks

Το techfreaks.gr χρησιμοποιεί cookies για να παρέχει τις καλύτερες υπηρεσίες. Αποδεχτείτε τα cookies μας για καλύτερη εμπειρία Μάθετε Περισσότερα