Η Xiaomi συνεργάζεται με την Light, την εταιρεία που βρίσκεται πίσω από τη φωτογραφική μηχανή του Nokia 9 PureView

Ενώ οι κάμερες smartphone της Xiaomi είναι αρκετά αξιοπρεπείς, συχνά μένουν πίσω από αυτές του ανταγωνισμού. Αλλά χάρη σε μια νέα συνεργασία με την Light αυτό θα μπορούσε να αλλάξει για τα καλά. Επειδή αυτή η συνεργασία βρίσκεται ακόμα στα αρχικά στάδια, δεν υπάρχουν νέα σχετικά με μελλοντικά σχέδια ή ημερομηνίες κυκλοφορίας κινητών Xiaomi με την Light.Ωστόσο, ο στόχος όλων αυτών θα είναι η δημιουργία smartphones με πολλές φωτογραφικές μηχανές που προσφέρουν δυνατότητες επιπέδου DSLR. Αυτό θα επιτευχθεί συνδυάζοντας την τεχνογνωσία της Xiaomi με την προηγμένη τεχνολογία υπολογιστικών εικόνων της Light.

Ένα πρόσφατο παράδειγμα της εργασίας με την Light είναι το Nokia 9 PureView. Αυτό το smartphone αναπτύχθηκε με την HMD Global και διαθέτει πέντε θαυμάσιες κάμερες στο πίσω μέρος. Η εγκατάσταση διαθέτει δύο αισθητήρες RGB 12 megapixel σε συνδυασμό με τρεις χωριστές φωτογραφικές μηχανές 12 megapixel.Κατά τη λήψη μιας φωτογραφίας, όλοι οι αισθητήρες συνεργάζονται για τη συλλογή στοιχείων φωτισμού, λεπτομέρειας και χρώματος πριν να συρράψουν τις πέντε εικόνες μαζί για να δημιουργήσουν μία. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε κάμερα μπορεί ανεξάρτητα να ρυθμίσει την έκθεση, την εστίαση και το δυναμικό εύρος.

Η ρύθμιση, η οποία έχει ως αποτέλεσμα τουλάχιστον 60-megapixel επεξεργασμένα δεδομένα, δημιουργεί επίσης ένα επιβλητικό 1,200 στρώματων βάθους κατά τη λήψη φωτογραφιών bokeh. Κάθε ένα από αυτά τα στρώματα παίρνει σταδιακά θόλωση, καθιστώντας έτσι το τελικό αποτέλεσμα να φαίνεται πολύ πιο φυσικό από ό, τι σε άλλες κάμερες. Επιπλέον, με τη βοήθεια της εφαρμογής Google Photos, οι χρήστες του Nokia 9 PureView μπορούν να προσαρμόσουν το σημείο εστίασης ακόμα και μετά τη λήψη της φωτογραφίας.

Η ναυαρχίδα της Nokia είναι προφανώς ένα μόνο παράδειγμα για το πώς μπορεί να εφαρμοστεί η τεχνολογία της Light και με την πάροδο του χρόνου τα πράγματα μπορούν μόνο να βελτιωθούν. Αλλά με τους ανταγωνιστές που αρχίζουν να δουλεύουν με τις δικές τους εναλλακτικές λύσεις, θα είναι ενδιαφέρον να δούμε ποιο smartphone θα βγει στην κορυφή.

Περισσότερα

fb techfreaks youtube techfreaks

Το techfreaks.gr χρησιμοποιεί cookies για να παρέχει τις καλύτερες υπηρεσίες. Αποδεχτείτε τα cookies μας για καλύτερη εμπειρία Μάθετε Περισσότερα