OnePlus 6T Review Review και Χαρακτηριστικά

Τα υπέρ:  Γρήγορες επιδόσεις, Εξαιρετική διάρκεια ζωής της μπαταρίας, Άφθονη αποθήκευση, ο διακόπτης σίγασης είναι εξαιρετικά χρήσιμος, Πολύ γρήγορη φόρτιση

Τα κατά: Ο σαρωτής δακτυλικών αποτυπωμάτων στην οθόνη δεν λειτουργεί πάντα κατά την πρώτη δοκιμή, δεν υπάρχει ασύρματη φόρτιση, μόνο μερική στεγανοποίηση

Συνολικά: Το OnePlus 6T κατά την γνώμη μου εξακολουθεί να είναι ο βασιλιάς των value for money κινητών τηλεφώνων με πολύ καλές επιδόσεις αλλά σίγουρα οι νέες τεχνολογίες που προσφέρει χρειάζονται βελτίωση όπως και οι κάμερες του.

Βαθμολογία

9.2Overall9Σχεδιασμός9Οθόνη8.7Κάμερα9.7Μπαταρία9.5Απόδοση

buy gearbest

myviews banner 350x350

Τα τελευταία χρόνια, η OnePlus έχει αναδειχθεί ως η εταιρεία μονόδρομος για ανθρώπους που θέλουν ένα τηλέφωνο που είναι γρήγορο, αξιόπιστο, χωρίς bloatware, και πιο προσιτό από τα μεγάλα ονόματα στον χώρο όπως η Samsung και η Apple. Το τελευταίο OnePlus 6T συνεχίζει να βελτιώνει αυτή τη φόρμουλα. Πιστό στην παράδοση της εταιρείας να κυκλοφορεί ένα νέο τηλέφωνο κάθε έξι μήνες περίπου, το 6T φέρνει κάποιες βελτιώσεις με τη μορφή μιας ελαφρώς μεγαλύτερης οθόνης, μια λιγότερο ενοχλητική εγκοπή, μερικά νέα κόλπα κάμερας και - το μεγαλύτερο - ένα νέο σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων στην οθόνη.

Επίσης, το OnePlus 6T έρχεται σε αντίθεση με όσα θέλει η δική του κοινότητα: αφαιρεί τον σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων, τον οποίο εγκρίνει περισσότερο από το 90% των ερωτηθέντων χρηστών του OnePlus. Και ειλικρινά, φέτος, το 6T δεν αισθάνεται σαν να έχει μεγάλη βελτίωση σε σχέση με το OnePlus 6.

Βάση αυτών ... πρέπει να το αγοράσετε; Και μπορεί το OnePlus 6T να εξακολουθεί να παρέχει αυτή τη σπίθα που ανάβει τη φωτιά στους λάτρεις του Android; Επίσης, το OnePlus 6T εξακολουθεί να είναι η καλύτερη προσφορά value-for-money; Αυτό θέλουμε να δούμε στο παρακάτω review.

Oneplus 6T Design

Η απελευθέρωση του OnePlus 6 πριν από μερικούς μήνες ήταν ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός για την εταιρεία από την άποψη του σχεδιασμού. Ήταν πραγματικά μια πολύ όμορφη γυάλινη κατασκευή, κομψές καμπύλες, και το μοναδικό διακόπτη σίγασης στην πλευρά που το διαφοροποιούσε από άλλα τηλέφωνα Android. Και το 6T είναι το ίδιο, με λίγες μόνο διαφορές που αξίζει να αναφερθούν: πρώτον, το μικρότερο ,teardrop notch, που μοιάζει πολύ καλύτερη και κατά κάποιο τρόπο ... πιο φυσικό. Δεύτερον, η μεγαλύτερη οθόνη και ακόμη πιο λεπτό πλαίσιο, έτσι ώστε να πάρετε πολύ λιγότερο από αυτό το άσχημο "πηγούνι" και τρίτον, ο σαρωτής δακτυλικών αποτυπωμάτων, βέβαια, ο οποίος είναι τώρα μέσα στην οθόνη (περισσότερα για αυτό σε ένα δευτερόλεπτο).

Το νέο OnePlus 6T έρχεται στα ίδια χρώματα με το 6: το "Midnight Black" με ματ εμφάνιση και απαλή, απαλή αίσθηση αφής και το γυαλιστερό μοντέλο "Mirror Black" που είναι γυαλιστερό αλλά μαγνήτης δακτυλικών αποτυπωμάτων. Έχετε επίσης μια νέα, τρίτη επιλογή χρώματος με το τολμηρό και όμορφο μοντέλο "Thunder Purple" που διαθέτει πολύ ωραίο gradient χρώμα στην πλάτη.

Αυτό που δεν έχει αλλάξει είναι ότι δεν υπάρχει ακόμα πλήρης στεγανοποίηση στο 6T. Η OnePlus ανέφερε ότι το 6T είναι ανθεκτικό στο νερό και υπάρχει πραγματικά προστασία νερού γύρω από τη θύρα φόρτισης και το μεγάφωνο, αλλά το τηλέφωνο δεν είναι πλήρως προστατευμένο από το νερό και σίγουρα δεν θα πρέπει να το χρησιμοποιείτε υποβρύχια. Αυτό δεν είναι ένα dealbreaker, αλλά όταν τόσες άλλες ναυαρχίδες διαθέτουν πλήρη IP68 προστασία, εξακολουθεί να μοιάζει ότι το 6T είναι πίσω από την εποχή. Δεν υπάρχει επίσης ασύρματη φόρτιση, ένα άλλο βολικό μικρό χαρακτηριστικό που λαμβάνετε σε άλλα τηλέφωνα.

Αυτό που μας αρέσει, όμως, είναι ότι η OnePlus συνεχίζει να δίνει προσοχή σε μικρές λεπτομέρειες και τα φυσικά κουμπιά στο 6T αισθάνονται πολύ ωραία και κλασικά. Εκτιμούμε επίσης την ύπαρξη του OnePlus mute slider. Είναι στη δεξιά πλευρά του τηλεφώνου, όπου είναι πολύ πιο εύκολη η πρόσβαση. Έχετε τρεις θέσεις για το slider: ήχο, δόνηση και αθόρυβη λειτουργία. Όλα είναι απλά και βολικά και παίρνετε ένα μικροσκοπικό pop-up που σας λέει αμέσως ποια λειτουργία αλλάζετε κάθε φορά. Το αγαπάμε αυτό! Στο κάτω μέρος του τηλεφώνου έχετε τη θύρα USB-C για φόρτιση και ένα μεγάφωνο. Η υποδοχή ακουστικών δεν υπάρχει πουθενά και θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα dongle clunky εάν ​​χρησιμοποιείτε ενσύρματα ακουστικά.

Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε τα εξαιρετικά ακουστικά OnePlus Bullets Wireless. Πωλούνται ξεχωριστά σε τιμή 70 δολαρίων, αυτά τα ακουστικά είναι στο μισό της τιμής των AirPods της Apple. Συνδέονται εύκολα μέσω Bluetooth, αλλάζουν έξυπνα από το ένα στο άλλο και διαρκούν 8 ώρες σε μια μόνο φόρτιση. Μια πιο ωραία λεπτομέρεια: είναι ανθεκτικά στο νερό και τον ιδρώτα, επομένως σίγουρα τα συνιστούμε εάν θέλετε να μεταβαίνετε σε ασύρματο ήχο στο OnePlus 6T.

Oneplus 6T Οθόνη

Παρόλο που θα μπορούσατε να είστε θυμωμένοι με το γεγονός ότι το OnePlus 6T θα σκοτώσει την υποδοχή ακουστικών, θα εκτιμήσετε την μεγαλύτερη οθόνη και τα ακόμα πιο αδύνατα πλαίσια σε αυτό το τηλέφωνο. Το 6T διαθέτει μια οθόνη AMOLED 6,4 ", λίγο μεγαλύτερη από την προηγούμενη, χάρη στον ελεύθερο χώρο γύρω από την εγκοπή και το μικρότερο πηγούνι.

Δεν ανησυχούμε ότι πρόκειται για οθόνη Full HD και όχι για πάνελ Quad HD υψηλότερης ανάλυσης. Φαίνεται αρκετά καλό και καθαρό ώστε να μην παρατηρήσετε οποιοδήποτε pixelization στην καθημερινή χρήση και επίσης επιτρέπει στο OnePlus να επιτύχει καλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Τα χρώματα σε αυτήν την οθόνη φαίνονται επίσης ζωντανά και όμορφα, όπως θα περίμενε κανείς από ένα ποιοτικό πάνελ AMOLED. Από προεπιλογή, η οθόνη έχει ρυθμιστεί ώστε να δείχνει τα έντονα, ελαφρώς υπερκορεσμένα χρώματα, αλλά μπορείτε επίσης να αλλάξετε τα πράγματα στις ρυθμίσεις οθόνης.

Αυτό που μας ανησυχεί, όμως, είναι ότι η αυτόματη ρύθμιση της φωτεινότητας δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά της σωστά. Αυτό ήταν ένα επίμονο πρόβλημα με τα τηλέφωνα OnePlus και φαίνεται έντονα στην αυτόματη φωτεινότητα, ώστε η οθόνη του τηλεφώνου να εμφανίζεται πολύ σκοτεινή και αχνή κατά την κανονική χρήση. Έχουμε επίσης παρατηρήσει μια παράξενη φωτεινότητα να τρεμοπαίζει με το τηλέφωνο τυχαία όταν γίνεται φωτεινότερο και πιο έντονο. Φυσικά, δεν είναι πολύ δύσκολο να ρυθμίσετε τη φωτεινότητα ψηλότερα μόνοι σας, αλλά εξακολουθεί να μοιάζει σαν ένα περίεργο ζήτημα για ένα τηλέφωνο του 2018.

buy gearbest

Oneplus 6T Επιδόσεις

Η OnePlus έχει διατηρήσει τη φήμη της για την παροχή κορυφαίου υλικού σε ένα τηλέφωνο το οποίο κοστίζει πολύ λιγότερο από τους αντίστοιχους ανταγωνιστές του. Αυτή η παράδοση συνεχίζεται στο OnePlus 6T που διαθέτει ακόμα το τσιπ Snapdragon 845 με μνήμη RAM έως 8GB και φυσικά όλα αυτά στην μισή τιμή σε σχέση με τις υπόλοιπες ναυαρχίδες.

Έχουμε ήδη αναφέρει τα πολυάριθμα μικρά πράγματα που κάνει η OnePlus για να διασφαλίσει ότι η απόδοση είναι ομαλή στο 6T και αυτό είναι πράγματι κάτι που παρατηρείτε όταν συγκρίνετε ένα τηλέφωνο OnePlus με τους περισσότερους ανταγωνιστές Android εκεί έξω. Υπάρχει μια αίσθηση βελτίωσης και ομαλότητας στη διασύνδεση που το καθιστά υπέροχο όταν θα χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνο.

Ενώ όλες οι εκδόσεις OnePlus 6T έρχονται με το ίδιο τσιπ Snapdragon 845 μέσα, υπάρχουν διαφορές όσον αφορά τη μνήμη RAM και την ποσότητα της εγγενούς αποθήκευσης. Δείτε παρακάτω:

Βασικό μοντέλο 6GB RAM / 128GB (486.75 € - Gearbest)
8GB μνήμη RAM / 128GB ( 579,00 €)
8GB μνήμη RAM / 256GB (629,00 €)

Επίσης αξίζει να επισημανθεί ότι παραδοσιακά δεν λαμβάνετε υποστήριξη microSD για τηλέφωνα OnePlus και το 6T δεν αποτελεί εξαίρεση: η ενσωματωμένη αποθήκευση δεν μπορεί να επεκταθεί, οπότε αυτό που αγοράζετε είναι αυτό που παίρνετε

Σαρωτής δακτυλικών αποτυπωμάτων στην οθόνη

Το μεγαλύτερο νέο χαρακτηριστικό στο 6T είναι χωρίς αμφιβολία ο νέος σαρωτής δακτυλικών αποτυπωμάτων στην οθόνη.

Αυτό που χρησιμοποιεί η OnePlus στο 6T είναι στην πραγματικότητα κάτι που ονομάζεται οπτική τεχνολογία σάρωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων. Χαρακτηρίζεται από την ύπαρξη ενός μικρού αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων που βρίσκεται κάτω από την οθόνη που διαβάζει τα συγκεκριμένα σχήματα και κορυφογραμμές του δακτύλου σας. Αλλά χρειάζεστε αρκετό φως για να πάρετε μια καλή ανάγνωση, και μπορείτε εύκολα να παρατηρήσετε πώς η κάτω πλευρά του δακτύλου σας φωτίζεται έντονα για κάθε απόπειρα σάρωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων τη νύχτα. Είναι κάπως ενοχλητικό όταν χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας στο σκοτάδι, καθώς το όλο θέμα ανάβει στο πρόσωπό σας. 

Ας κάνουμε ένα πράγμα σαφές: ενώ μια σάρωση δακτυλικού αποτυπώματος στην οθόνη ακούγεται αναμφισβήτητα πολύ cool, στην πραγματικότητα, σίγουρα δεν είναι τόσο γρήγορη και ακριβής όσο ένας παραδοσιακός αναγνώστης δακτυλικών αποτυπωμάτων. Πρώτα, πρέπει να πατήσετε για λίγο περισσότερο και λίγο πιο σταθερά στην οθόνη για να έχετε το τηλέφωνο να διαβάσει το δακτυλικό σας αποτύπωμα. Δεύτερον, μερικές φορές, ο σαρωτής δακτυλικών αποτυπωμάτων απαιτεί δύο ή τρεις απόπειρες (μπορεί και παραπάνω). Αυτό δεν συμβαίνει κάθε φορά, αλλά συμβαίνει συχνά αρκετά για να είναι ενοχλητικό.

Ένα σημαντικό πράγμα που πρέπει να σημειωθεί εδώ είναι ότι θα πρέπει σίγουρα να είστε προσεκτικοί όταν εγγράφετε το δακτυλικό σας αποτύπωμα την πρώτη φορά. Βεβαιωθείτε ότι κρατάτε το τηλέφωνο με φυσικό τρόπο και πιέστε σταθερά για να πάρετε μια καλή ανάγνωση. Αυτό θα βελτιώσει σημαντικά την ακρίβεια των δακτυλικών αποτυπωμάτων. Την πρώτη φορά που καταγράψαμε τα δακτυλικά αποτυπώματα μας, το κάναμε με βιασύνη και ο σαρωτής δακτυλικών αποτυπωμάτων δεν τα πήγε καλά, αλλά μόλις περάσαμε τη ρύθμιση για άλλη μια φορά, η ακρίβεια βελτιώθηκε.

Συνολικά, συνηθίσαμε αυτόν τον νέο ανιχνευτή δακτυλικών αποτυπωμάτων, ώστε να μην το μετράμε ως ένα μεγάλο μείον, αλλά υπάρχει σίγουρα περιθώριο βελτίωσης.

OnePlus 6T Camera

oneplus 6t cameras

Τα τηλέφωνα OnePlus ήταν πάντα γρήγορα, ομαλά και γενικά μια χαρά για χρήση, αλλά μπορεί αυτό το νέο OnePlus 6T να ταιριάζει με τα καλύτερα τηλέφωνα από την άποψη της απόδοσης της φωτογραφικής μηχανής;

Στο OnePlus 6T έχετε μια διπλή κάμερα στο πίσω μέρος: ένα κύριο shooter 16 megapixel με διάφραγμα f / 1,7, εστιακή απόσταση 25 mm και οπτική σταθεροποίηση εικόνας (OIS), καθώς και μια δευτερεύουσα κάμερα 20 megapixel με ένα ελαφρώς μικρότερο αισθητήρα. Στη διασύνδεση της κάμερας έχετε ένα κουμπί 2x που σας επιτρέπει να τραβήξετε φωτογραφίες με 2x ζουμ με μια ένα μόνο πάτημα. Δυστυχώς, το OnePlus 6T δεν διαθέτει αποκλειστικό τηλεφακό για τις λήψεις, οπότε βασίζεται στο λογισμικό για να το κάνει.

Ποια είναι λοιπόν η χρήση αυτής της δευτερεύουσας κάμερας; Η OnePlus λέει ότι χρησιμοποιεί αυτόν τον δευτερεύοντα αισθητήρα για τη συλλογή πληροφοριών βάθους που χρησιμοποιεί για να δημιουργήσει καλύτερη θόλωση φόντου σε πλάγια όψη. Ταυτόχρονα, έχουμε άλλες εταιρείες, όπως η Google, που βγάζει φωτογραφίες πορτρέτων με μία μόνο κάμερα, οπότε μπορούμε να αναρωτηθούμε αν το OnePlus δεν θα μπορούσε να αντικαταστήσει την τρέχουσα ρύθμιση με κάτι σαν τηλεφακό ή φωτογραφική μηχανή ευρείας γωνίας που θα μπορούσε να έχει καλύτερη χρήση.

Το OnePlus 6T κάνει μια ωραία δουλειά κατά τη διάρκεια της ημέρας καθώς καταγράφει εικόνες με μεγάλη λεπτομέρεια, ευρεία δυναμική εμβέλεια και ζωντανά χρώματα. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με αυτά τα πλάνα.

Έχετε μια φωτογραφική μηχανή 16 megapixel μπροστά για τις selfies σας και μπορείτε να τραβήξετε selfies με μια λειτουργία Πορτρέτο για να πάρει ένα θολό φόντο. Η ποιότητα των selfies είναι καλή, αλλά χάνουν λίγο από την άποψη της λεπτομέρειας και της δυναμικής εμβέλειας σε σύγκριση με τα καλύτερα τηλέφωνα εκεί έξω.

Εκεί όπου το OnePlus 6T δεν τα πάει τόσο καλά όσο τα καλύτερα τηλέφωνα με κάμερα, βρίσκεται σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Οι φωτογραφίες από το 6T σίγουρα βγαίνουν αξιοπρεπείς και χρησιμοποιήσιμες, αλλά θα παρατηρήσετε ότι δεν έχετε αρκετά τη σαφήνεια και τη λεπτομέρεια που έχετε με το iPhone XR / XS ή τη σειρά Pixel 3.

Υπάρχει μια νέα λειτουργία Nightscape στο OnePlus 6T, το οποίο λειτουργεί καλύτερα για τα τοπία μέσα στην πόλη, αλλά είναι περισσότερο ένα τέχνασμα παρά κάτι που πολλοί άνθρωποι θα χρησιμοποιούν συχνά. Το Nightscape είναι μια φωτογραφία μεγάλης έκθεσης που απαιτεί να κρατάτε το τηλέφωνό σας σταθερό για μερικά δευτερόλεπτα, ώστε να έχετε περισσότερο φως τη νύχτα. Τα αποτελέσματα απαιτούν πραγματικά ένα σταθερό χέρι ή ένα τρίποδο, και στις δοκιμές μας οι λήψεις Nightscape έγιναν θολές και μας άφηναν να θέλουμε περισσότερα από αυτό το τηλέφωνο.

Η λήψη φωτογραφιών με το φλας LED δεν αποφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα: παίρνετε ένα άσχημο εφέ κόκκινων ματιών στους ανθρώπους και η δύναμη του φλας υπερνικά συχνά τη φωτογραφία, με αποτέλεσμα μια φωτογραφία με μετατόπιση χρώματος και καμένη φωτεινή ένδειξη.

Το OnePlus 6T υποστηρίζει εγγραφή βίντεο 4K σε 60 ή 30 fps, με το τελευταίο να είναι αυτό που προσφέρει σωστή σταθεροποίηση βίντεο. Λάβετε υπόψη ότι και στις δύο αυτές λειτουργίες, υπάρχει σημαντική περικοπή, ώστε να έχετε μια πιο αυστηρή άποψη. Όμως, η ποιότητα είναι πολύ καλή όταν έχετε καλό φωτισμό.

Διάρκεια ζωής μπαταρίας

Η αφαίρεση της υποδοχής ακουστικών επέτρεψε στη OnePlus να χωρέσει μια ακόμη μεγαλύτερη μπαταρία στο 6T: το τηλέφωνο έρχεται με μία μπαταρία 3.700mAh που διαρκεί πραγματικά πολύ καιρό. Από την εμπειρία μας με το τηλέφωνο, θα μπορούσαμε εύκολα να περάσουμε και τις πιο μεγάλες μέρες και με μέτρια χρήση, θα μπορούσαμε να φτάσουμε δύο ημέρες χρήσης.

Και στη συνέχεια έχετε τη λύση γρήγορης φόρτισης της εταιρείας (γνωστή ως Dash Charge). Είναι μια ιδιόκτητη τεχνολογία που απαιτεί το φορτιστή ΚΑΙ το καλώδιο της OnePlus για να λειτουργήσει, αλλά τα έχετε στο κουτί δωρεάν, επομένως δεν υπάρχουν παράπονα εδώ. Άλλοι φορτιστές θα λειτουργούν επίσης με το 6T, φυσικά, αλλά δεν θα το φορτίζουν με πλήρη ταχύτητα.

Είμαστε, ωστόσο, απογοητευμένοι που βλέπουμε ότι το OnePlus 6T εξακολουθεί να μην υποστηρίζει την ασύρματη φόρτιση. Αυτή είναι μια μικρή ευκολία που όλο και περισσότερα τηλέφωνα υποστηρίζουν αυτές τις μέρες. Βέβαια αυτό δεν είναι κάτι το οποίο το θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντικό, ειδικά με τη γρήγορη φόρτιση που υποστηρίζει το OnePlus, αλλά εξακολουθεί να λείπει αυτό το χαρακτηριστικό.

Συμπέρασμα

Με λίγα λόγια, το OnePlus 6T είναι ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός για τη OnePlus και είναι από τα ταχύτερα και καλύτερα τηλέφωνα στην αγορά και έχει εξαιρετική διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Αισθάνεται πολύ πιο αξιόπιστο και ανθεκτικό από πολλά τηλέφωνα με υψηλότερες τιμές. Παρόλα αυτά, το 6T αναμφισβήτητα υπολείπεται του ανταγωνισμού όταν πρόκειται για την κάμερα.

Όπως φαίνεται και ο νέος ανιχνευτής δακτύλων, σίγουρα δεν είναι τόσο γρήγορος ή ακριβής όσο ο αναγνώστης δακτυλικών αποτυπωμάτων τοποθετημένος πίσω, ο οποίος βρισκόταν στο 6. Και η αφαίρεση της υποδοχής ακουστικών δείχνει ότι, παρά την άποψη της κοινότητας, η OnePlus είναι έτοιμη να κάνει ότι πιστεύει ότι είναι σωστό παρά να συμμορφώνεται με αυτό που θέλουν οι πελάτες της.

Στο τέλος της ημέρας, το OnePlus 6T δεν είναι το μοναδικό καλύτερο τηλέφωνο που μπορείτε να αγοράσετε το 2018, αλλά σίγουρα είναι ένα value-for-money smartphone. Στην τιμή των 550 ευρώ, εξακολουθεί να είναι ένα βήμα (μπορεί και παραπάνω) από τον ανταγωνισμό.

Περισσότεραfb techfreaks youtube techfreaks

Το techfreaks.gr χρησιμοποιεί cookies για να παρέχει τις καλύτερες υπηρεσίες. Αποδεχτείτε τα cookies μας για καλύτερη εμπειρία Μάθετε Περισσότερα