• vs Battles
  • Δημοσιεύτηκε:

Σύγκριση: Razer Phone 2 vs Asus ROG Phone

Razer Phone 2 ή Asus ROG Phone; Razer έναντι Asus. Και αυτή είναι η ιστορία δύο κατασκευαστών ηλεκτρονικών υπολογιστών που μία μέρα είπαν: "ας φτιάξουμε ένα τηλέφωνο." Ενώ η Asus έκανε αυτή την απόφαση αρκετά πριν από λίγο καιρό, κυκλοφόρησε πρόσφατα το πρώτο της gaming phone- το ROG Phone. Παρόλο που το Razer Phone 2 είναι η δεύτερη τέτοια συσκευή της Razer, έχει να αντιμετωπίσει το Asus ROG Phone, το τηλέφωνο μιας εταιρίας που έχει την τεχνογνωσία να μας δώσει κάτι καλό.

Η Asus τα έχει πάει καλά με την τελειοποίηση των συσκευών της με τα χρόνια, αλλά η Razer έπρεπε να προσαρμοστεί γρήγορα, αλλάζοντας μερικά βασικά σφάλματα από το προηγούμενο έτος. Και σήμερα είμαστε εδώ για να κάνουμε μια σύκγριση μεταξύ δύο πολύ δυνατών τηλεφώνων. 

Razer Phone 2 vs ROG Phone: Σχεδιασμός

Το Razer Phone 2 και το ROG Phone είναι ξεκάθαρα κατασκευασμένα από διαφορετικό σχεδιασμό σε σύγκριση με τα πιο δημοφιλή τηλέφωνα. Παρόλο που το Razer παράγει ένα κομψό, ορθογώνιο σχεδιασμό με μεγάλες στεφάνες στην κορυφή και στο κάτω μέρος για στερεοφωνικά ηχεία, κάμερες και μικρόφωνα, το ROG καταφέρνει να βγάλει ένα πιο αριστοκρατικό σχέδιο με την οθόνη, τα στερεοφωνικά ηχεία και τη διαμόρφωση της κάμερας σε πιο όμορφο σχέδιο. Οι γρίλιες των speaker κόκκινου χαλκού του ROG βοηθούν επίσης να του δώσουν κάποια φλόγα, ενώ οι στρογγυλεμένες γωνίες προκαλούν μια πιο παραδοσιακή φόρμα σχεδίασης.

Η στρογγυλεμένη γυάλινη πλάτη κάνει το ROG να μοιάζει περισσότερο με τα τηλέφωνα που έχουμε κρατήσει στα χέρια μας, αλλά η εμφάνιση δεν είναι παρόμοια με οτιδήποτε έχουμε δει μέχρι τώρα. Το λογότυπο RGB-lit και οι διακοσμητικές οπές χαλκού συνδυάζονται με τις γωνιακές εγκοπές για την κάμερα, το φλας και τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων για να δημιουργήσουν ένα τηλέφωνο που μοιάζει πραγματικά με ένα gaming PC.

Το Razer Phone 2 - που εξακολουθεί να προκαλεί έντονο ενδιαφέρον για το Nextbit Robin από το οποίο εμπνεύστηκε η σχεδίασή του - επιλέγει μια πιο διακριτική εμφάνιση με τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων του να μπαίνει μέσα στο πλευρικό κουμπί τροφοδοσίας και το πίσω μέρος του γυαλιού που μοιάζει με μια συμπαγή πλάκα του, που διακόπτεται μόνο από το RGB-lit Chroma λογότυπο και την κεντρική ρύθμιση διπλής κάμερας. Το λογότυπο με οπίσθιο φωτισμό του Razer μπορεί επίσης να ανάψει με βάση το χρώμα των εφαρμογών από τις οποίες θα λάβατε ειδοποιήσεις από το μπλε για το Outlook, το κόκκινο για το Gmail κλπ. Κάτι που δεν διαθέτει το ROG.

Το τηλέφωνο Asus ROG, το οποίο είναι το πρώτο του είδους για την εταιρεία, φαίνεται πιο πρωτότυπο στην εμφάνισή του καθώς και τη λειτουργικότητά του χάρη στις προσθήκες που βασίζονται για τους παίκτες, όπως μια δευτερεύουσα, ιδιόκτητη θύρα αποτελούμενη από δύο θύρες USB-C για τη σύνδεση ενός τα πολλά αξεσουάρ του ROG Phone ή τη φόρτιση του ROG κατά τη διάρκεια παιχνιδιών. Αυτό τονίζεται περαιτέρω με τη συμπερίληψη ενός εξαρτήματος - ενός ανεμιστήρα ψύξης RGB-lit - στο κουτί.

Αφήνοντας αυτά στην άκρη, τα δύο αυτά τηλέφωνα έχουν πολύ παρόμοια βάρη και διαστάσεις, αν και το Razer εμφανίζεται μεγαλύτερο λόγω του εύχρηστου σχεδιασμού του. Το Razer Phone 2 πληροί επίσης το πρότυπο IP67 για αντοχή σε σκόνη και νερό, κάτι που δεν διαθέτει το ROG Phone. Όπως πάντα, η ομορφιά είναι στο μάτι του θεατή και υπάρχει κοινό και για τις δύο προσεγγίσεις σχεδιασμού, αλλά για τον άγνωστο παρατηρητή, το ROG φωνάζει σαφώς προς το gaming, ενώ το τηλέφωνο Razer απλά λέει "Είμαι κάτι άλλο!" Ποιο από αυτά είναι προτιμότερο, φυσικά, εξαρτάται από εσάς.

Razer Phone 2 vs ROG Phone: Οθόνες

Οι οθόνες σε αυτά τα δύο τηλέφωνα gaming αποκαλύπτουν περαιτέρω απόκλιση μεταξύ τους. Χαρακτηριστικά έχουμε την οθόνη του ROG με ανάλυση 2160 x 1080px, AMOLED με μέγιστο ρυθμό ανανέωσης στα 90Hz σε σχέση με την ανάλυση 2560 x 1440px του Razer Phone με οθόνη IGZO LCD, που φτάνει στο ρυθμό ανανέωσης των 120Hz.

Αυτό το τελευταίο μέρος για το ρυθμό ανανέωσης μπορεί να έχει κάποιες ανησυχίες οπότε δεν θα μασήσουμε τα λόγια μας. Η διαφορά μεταξύ 90Hz στο ROG και 120Hz στο Razer είναι αξιοσημείωτη και για κάποιους μπορεί να είναι ο λόγος που ευνοεί το Razer Phone 2 σε σχέση με το ROG. Δεν θα λέγαμε ότι πρόκειται για μια νικητήρια διαφορά για το Razer Phone, όμως.

Το παιχνίδι σε 90Hz είναι μια ομαλότερη εμπειρία στο ROG από ό, τι τα περισσότερα άλλα κινητά που δεν είναι gaming, λόγω των χαμηλότερων ρυθμών ανανέωσης. Τα 120Hz του Razer είναι πιο ομαλό και για παρατεταμένο παιχνίδι, αυτή η διαφορά στην άνεση μπορεί να έχει αξιοσημείωτη επίδραση στην κούραση των ματιών, ειδικά σε παιχνίδια με γρήγορο ρυθμό. Η διαφορά στην ανάλυση είναι επίσης εμφανής με την οθόνη του Razer Phone 2 να φαίνεται λίγο πιο καθαρή.

Ενώ η οθόνη AMOLED της ROG απεικονίζει εντυπωσιακά χρώματα και βαθύτερους, μαύρους τόνους, η IGZO LCD της Razer Phone 2 αποδείχθηκε ότι έχει πιο ακριβή χρώματα. Στην πραγματικότητα, η οθόνη του Razer Phone είναι μία από τις πιο ακριβείς που έχουμε δει σε ένα τηλέφωνο. Όταν πρόκειται να αλλάξετε την οθόνη σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, το ROG παίρνει εύκολα την πρωτοπορία προσφέροντας μερικές προεπιλογές, καθώς και χειροκίνητες αλλαγές για χρώμα, κορεσμό και ευκρίνεια, σε αντίθεση με την απλή τριάδα προεπιλογών της Razer. Οι διαφορές μεταξύ αυτών των τριών λειτουργιών οθόνης (φυσικές, ενισχυμένες και ζωντανές) είναι σχεδόν ανεπαίσθητες στο Razer, το οποίο είναι καλό για την ακρίβεια των χρωμάτων, καθώς κάθε μία από αυτές είναι εξαιρετικά ακριβής, αλλά κακή για ποικιλία και προσαρμογή.

Παρόλα αυτά, το ROG δεν είναι δυσανάλογα ανακριβές στην παρουσίαση των πιο ισχυρών χρωμάτων, οπότε αυτό μπορεί να ποικίλει ανάλογα και με την προτίμηση, αλλά διαπιστώσαμε ότι τα πολύ ακριβή χρώματα του Razer Phone, μαζί με τον πιο ρευστό ρυθμό ανανέωσης των 120Hz, είναι πιο ευχάριστο στο να κοιτάς και να παίζεις.

Επεξεργαστής, μνήμη και απόδοση

Τα εσωτερικά στοιχεία όπως ο επεξεργατής, η μνήμη και τα υπόλοιπα μπορεί να είναι όσο πιο κοντά γίνεται ανάμεσα στα δύο αυτά τηλέφωνα, αλλά ακόμα και εδώ υπάρχουν κάποιες αξιοσημείωτες διαφορές. Και οι δύο λειτουργούν σε αναβαθμισμένες εκδόσεις του τελευταίου επεξεργαστή για Flagship τον Snapdragon 845, αλλά το ROG έχει λίγο παραπάνω συν στο χαρτί, φτάνοντας στα 2,96 GHz σε αντίθεση με το Razer που φτάνει τα 2.8.

Οκτώ giga μνήμης RAM συνοδεύουν τον SD845 και στις δύο συσκευές, αλλά η επόμενη μεγάλη διαφορά είναι η αποθήκευση. Αγαπάμε την ικανότητα αποθήκευσης του ROG των 128 GB με το επόμενο βήμα να είναι 512 GB, οπότε η έλλειψη υποδοχής κάρτας Micro SD δεν είναι τόσο μεγάλη ώστε να μην του δώσουμε το credit εδώ. Το Razer Phone 2, από την άλλη πλευρά, έρχεται μόνο σε χωρητικότητα 64 GB, αλλά επιτρέπει την επέκταση μέσω κάρτας microSD έως και 1 TB.

Κατά την καθημερινή χρήση, θα είναι σχεδόν αδύνατο να παρατηρήσετε κάποια από αυτές τις διαφορές. Και τα δύο τηλέφωνα είναι εξαιρετικά γρήγορα και ομαλά. Η αλλαγή από εφαρμογή σε εφαρμογή και η εκτέλεση των απαιτούμενων καθημερινών καθηκόντων δείχνει ότι αυτά τα δύο τηλέφωνα είναι περισσότερο από ικανά, όπως αναμενόταν.

Razer Phone 2 vs ROG Phone: Παιχνίδια και θερμότητα

Έτσι λοιπόν, ποιος είναι ο βασιλιάς εκεί όπου μετράει πραγματικά; Είναι πραγματικά μια πολύ στενή κόντρα.

Ούτε το τηλέφωνο Razer Phone 2 ούτε το ROG Phone θα σας απογοητεύσουν όσο αφορά την απόδοση του παιχνιδιού. Έχουμε πάντα γρήγορους χρόνους φόρτωσης, ομαλό, χωρίς lag παιχνίδι.

Σύμφωνα με αυτά, η οθόνη του Razer Phone εμφανίστηκε ομαλότερη, με λιγότερο jitter στα παιχνίδια - ακόμα και όταν αλλάξαμε το ρυθμό ανανέωσης στα 90Hz για να ταιριάζει με το ROG Phone. Φαίνεται ότι η φόρμουλα απεικόνισης της Razer προσφέρει πραγματικά αποτελέσματα στην άνεση και την απόδοση. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το ROG θα είναι δύσκολο στα μάτια για τα παιχνίδια - είναι πιο άνετο από ό, τι οποιοδήποτε τηλέφωνο με ρυθμό ανανέωσης 60 Hz - αλλά το Razer Phone 2 φαίνεται και αισθάνεται καλύτερα όταν αρχίσετε να παίζετε παιχνίδια και ειδικά όταν η ώρα αρχίζει να περνάει.

Όταν πρόκειται για τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και τη θερμική απόδοση, είναι αρκετά ομοιόμορφα και τα δύο τηλέφωνα, αλλά το τηλέφωνο ROG φαίνεται να τα πηγαίνει λίγο καλύτερα στην διατήρηση της δροσιάς. Και οι δύο χρησιμοποιούν Vapor Chamber cooling και δεν έχουν γίνει ποτέ αρκετά ζεστά για να προκαλέσουν οποιαδήποτε δυσφορία ή ανησυχία κατά τη διάρκεια των δοκιμών μας, ακόμα και σε ορισμένες παρατεταμένες, εντατικές συνεδρίες.

Ο έλεγχος των θερμοκρασιών, όμως, βρήκαμε ότι το Razer Phone 2 ήταν συνεχώς από πέντε έως δέκα βαθμούς θερμότερο μετά από μακρές συνεδρίες, παρά το γεγονός ότι είχε σχεδόν ταυτόσημους ρυθμούς αποφόρτισης της μπαταρίας κατά τις ίδιες περιόδους. Δεν θα λέγαμε ότι αυτή είναι η διαφορά που μπορείτε να νιώσετε με τα χέρια σας όμως, καθώς και τα δύο τηλέφωνα μπορούν να ζεσταθούν αλλά να παραμείνουν εντός εύλογου εύρους.

Razer Phone 2 vs ROG Phone: Camera

Η Asus μας εντυπωσίασε με τις κάμερες αρκετές φορές στις πρόσφατες συσκευές της - συμπεριλαμβανομένου και του ROG. Εδώ έχουμε μια εγκατάσταση διπλής κάμερας που συνδυάζει ένα κανονικό φακό στα 12 MP με έναν ευρείας γωνίας στα 8 MP. Το EIS χρησιμοποιείται και στους δύο, αλλά δεν ενσωματώνεται καμία οπτική σταθεροποίηση εικόνας.

Η Razer επανεξέτασε τις κάμερες του Razer Phone 2 σχεδόν εξ ολοκλήρου από το αρχικό τηλέφωνο Razer τόσο σε υλικό όσο και σε λογισμικό. Φέτος έχουμε δύο κάμερες στα 12 MP. Η κύρια κάμερα χρησιμοποιεί ένα ευρυγώνιο φακό και ο δευτερεύων σκοπευτής είναι ένας τηλεφακός. Η οπτική σταθεροποίηση υπάρχει στην κύρια κάμερα, το οποίο είναι αρκετά σημαντικό.

Και τα δύο αυτά τηλέφωνα είναι σε θέση να παίρνουν καλές, ακριβείς λήψεις με λίγη προσπάθεια. Τις περισσότερες φορές, αυτά είναι τα αποτελέσματα που λάβαμε, αλλά υπάρχουν τομείς στους οποίους και οι δύο κάμερες μερικές φορές δεν τα πάνε τόσο καλά. Ήταν στην πραγματικότητα λίγο περίεργο, καθώς φάνηκε ότι πολλές από τις αδυναμίες του Razer Phone ήταν υπέρ για το ROG και το αντίστροφο.

Σε φωτεινότερες καταστάσεις φωτισμού, η κάμερα Razer συχνά ξεπλένει τα χρώματα σε ένα αξιοσημείωτο κομμάτι περισσότερο από το ROG. Το υπερβολικό sharpening θα μπορούσε επίσης να εντοπιστεί στις φωτογραφίες όπου το ROG δεν είχε τέτοιο θέμα. Σε συνθήκες χαμηλότερου φωτισμού, όμως, το Razer Phone 2 μας έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες από το ROG, το οποίο φαίνεται να είναι πιο επιρρεπές σε εξομάλυνση και θόλωση. Αφήνοντας στην άκρη αυτές τις λεπτομέρειες, οι περισσότερες εικόνες που παίρνετε με οποιοδήποτε από αυτά τα τηλέφωνα θα βγει αρκετά καλή. Και ναι ακόμα για ένα gaming smartphone είναι και αυτό απαραίτητο.

Αυτά τα δύο τηλέφωνα μας έκαναν πραγματικά να μην μπορούμε να δούμε έναν ξεκάθαρο νικητή. Τελικά, θα πρέπει να το ονομάσουμε ως ισοπαλία, καθώς, ως επί το πλείστον, και οι δύο θα δώσουν ευχάριστες φωτογραφίες αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις αποκαλύπτουν τις συγκεκριμένες αδυναμίες τους.

Razer Phone 2 vs ROG Phone: Συμπέρασμα

Πρέπει να πούμε ότι, ως οπαδοί των κινητών τηλεφώνων, είναι μια όμορφη μέρα όταν έχουμε δύο υπέροχα τηλέφωνα για να συγκρίνουμε το ένα με το άλλο και μια ακόμα καλύτερη ημέρα όταν αυτά είναι gaming smartphones. Όχι πολύ καιρό πριν, η ιδέα ενός «gaming smartphone» δεν περιείχε τίποτε άλλο από τις υψηλές προσδοκίες και την αναπόφευκτη αποτυχία να τις ικανοποιήσει κάποια εταιρία. Μπορούμε να πούμε με ευχαρίστηση και ειλικρίνεια ότι κανένα από αυτά τα τηλέφωνα δεν μας απογοήτευση με κανέναν τρόπο.

Είναι ένας στενός αγώνας μεταξύ αυτών των δύο - δεν μπορούμε να το αρνηθούμε. Η απόδοση, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας και οι κάμερες σε αυτά τα δύο τηλέφωνα είναι στήθος με στήθος, οπότε η μεγάλη απόφαση μπορεί να καταλήξει σε λίγα μόνο χαρακτηριστικά παιχνιδιού.

Για το τηλέφωνο ROG, το μεγαλύτερο σημείο πώλησης για gamers είναι τα πολλαπλά αξεσουάρ που φέρνουν τη διασκέδαση και τη λειτουργικότητα και μπορούν πραγματικά να αλλάξουν την εμπειρία του παιχνιδιού ένα τεράστιο πλεονέκτημα για το ROG.

Από την άλλη πλευρά, ο ρυθμός ανανέωσης των 120MHz της Razer Phone 2 σε μια ήδη όμορφη οθόνη μας κάνει να νιώθουμε καλά στο σπίτι για ώρες στο Razer Phone 2.

Όπως πάντα, η προτίμηση είναι το κλειδί και δεν φαίνεται να μπορεί να πάει κάτι στραβά με το τηλέφωνο, γι 'αυτό τώρα θα απολαύσουμε τη δόξα της απλής επιλογής μεταξύ δύο τέτοιων ικανών τηλεφώνων φτιαγμένα ειδικά για gamers.

Περισσότερα

fb techfreaks youtube techfreaks

Το techfreaks.gr χρησιμοποιεί cookies για να παρέχει τις καλύτερες υπηρεσίες. Αποδεχτείτε τα cookies μας για καλύτερη εμπειρία Μάθετε Περισσότερα