#10yearchallenge: Πώς έμοιαζαν τα smartphones πριν από 10 χρόνια;

Στο πνεύμα του νέου trend #10yearchallenge που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ή όχι από το Facebook για την βελτίωση του AI στο εσωτερικό του, αποφασίσαμε να ρίξουμε μια ματιά πίσω και να διερευνήσουμε πώς η βιομηχανία κινητής τηλεφωνίας έμοιαζε πριν από 10 χρόνια.Αν μη τι άλλο, η βιομηχανία κινητής τηλεφωνίας έχει πρόσφατα αποδείξει ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται "ανακαλύπτοντας" το slider τηλέφωνο εκείνης της εποχής και κάπως έτσι ώστε να "ξανασχεδιάσει" το τηλέφωνο flip το οποίο θα λειτουργεί στις νέες πτυσσόμενες συσκευές.

Από τεχνικής απόψεως, κανένας μεγάλος κατασκευαστής δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα κάποιο κινητό για το 2019, αλλά θα συγκρίνουμε τα τηλέφωνα 10 χρόνων πριν με τις τρέχουσες καλύτερες συσκευές που υπάρχουν στα ράφια το 2019 (οκ είναι μοντέλα του 2018 αλλά αυτό δεν αλλάζει κάτι). Ας ρίξουμε όμως μια ματιά πίσω στο 2009!

Apple

iphone 3 vs iphone xs max

Apple iPhone 3GS, Apple iPhone XS Max

Το 2009, η Apple αγωνιζόταν πραγματικά να εισαγάγει οποιαδήποτε σημαντική αναβάθμιση στο αρχικό iPhone που κυκλοφόρησε πριν από δύο χρόνια. Ήθελε μια καλή αναβάθμιση, αυτό το "S" στο τέλος ήταν λίγο περισσότερο από μια σταδιακή αναβάθμιση, ήταν περισσότερο μια παράδοση που στη συνέχεια θα συνεχιστεί από την Apple και θα τονίσει τις μικρές ετήσιες αναζωογόνησης των iPhone κυκλοφοριών της. Εκτός από τις ελάχιστες αλλά και καθόλου αλλαγές στο εξωτερικό, το λογισμικό του iPhone 3GS δεν έκανε την καλύτερη εντύπωση πραγματικά την ίδια στιγμή με το webOS, το Symbian, το Android και το WIndows Mobile κάνοντας πραγματικά την ομάδα λογισμικού της Apple να τρέξει για βελτιώσεις.

Samsung

galaxy 2019 galaxy 2009

Samsung Galaxy i7500, Samsung Galaxy Note 9

Ναι υπήρχε Galaxy το 2009, βασικά το Galaxy lineup φτάνει τα 10 φέτος, καθώς το πρώτο Galaxy της οικογένειας των smartphone της Samsung ανακοινώθηκε και κυκλοφόρησε πριν από μια δεκαετία. Ομοίως με τους πολλαπλάσιους απογόνους της ναυαρχίδας κατά τη διάρκεια των ετών, το αρχικό Galaxy είχε μια οθόνη AMOLED που εκτείνεται σε 3,5 ίντσες, ένα μάλλον τυποποιημένο μέγεθος οθόνης εκείνη την εποχή. Υπήρχε επίσης μια φωτογραφική μηχανή 5MP και ένα ταπεινή hardware αλλά καλό για εκείνη την εποχή. Το Galaxy i7500 ήταν το πρώτο τηλέφωνο της Samsung που θα έτρεχε ένα σχετικά νέο αλλά πολύ ελπιδοφόρο λειτουργικό σύστημα που ίσως έχετε ακούσει. Ονομάστηκε Android.

10 χρόνια αργότερα, η σειρά Galaxy έχει αναπτυχθεί σε μία από τις κορυφαίες οικογένειες των τηλεφώνων Android. Το 2019 διαμορφώνεται επίσης να είναι ένα μάλλον γεμάτο εκπλήξεις έτος για τη Samsung.

Nokia

Nokia N900 Nokia 8 Sirocco

Nokia N900, Nokia 8 Sirocco

Με εξαιρετική απόδοση, αξιοθαύμαστο multitasking σε μια εποχή που ήταν ακόμα μια μάλλον εξωτική λέξη για smartphones, εξαιρετική εμπειρία περιήγησης και μια μεγάλη οθόνη, το Nokia N900 ήταν ίσως το καλύτερο smartphone στο περίεργο έτος της Nokia το 2009. ο αριθμός των εφαρμογών Symbian θα μπορούσε να αναφερθεί ως ένα σημαντικό μειονέκτημα του N900, αν και αυτό δεν το εμπόδισε να είναι ένα εξαιρετικό συνολικά smartphone. Ένα κλασικό τηλέφωνο από έναν κλασικό κατασκευαστή.

Το 2019, η Nokia πιθανότατα θα πρέπει τελικά να κυκλοφορήσει αυτή την προσδοκώμενη ναυαρχίδα της το Nokia N9, η οποία βρίσκεται στα χαρτιά εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο τώρα. Μέχρι να συμβεί αυτό, ωστόσο, η τρέχουσα καλύτερη συσκευή στο χαρτοφυλάκιο της Nokia είναι το Nokia 8 Sirocco.

HTC

HTC Hero HTC U12+

HTC Hero, HTC U12+

Το HTC Hero ήταν αναμφισβήτητα ένα από τα καλύτερα, αν όχι το καλύτερο Android τηλέφωνο εκείνη την εποχή. Εκτός από το συναρπαστικό καμπυλοτό σχεδιασμό και το περίεργο trackball που πραγματικά δούλεψε στις πρώτες μέρες του Android, το HTC Hero ξεχωρίζει επίσης με την επίστρωση τεφλόν κατά των γρατσουνιών που στην πραγματικότητα αποδείχθηκε εξαιρετική επιλογή για το HTC. Τώρα μετά απο μια δεκαετία η HTC βρίσκεται σε αρκετά δύσκολη θέση δεδομένου ότι αγωνίζεται να παραμείνει ανταγωνιστική δύναμη στην αγορά smartphone.

Ενώ η HTC δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα τη ναυαρχίδα της για το 2019, η καλύτερη συσκευή στο τρέχον χαρτοφυλάκιό της είναι η U12 +.

Sony

Sony Ericsson Xperia X2 Sony Xperia XZ3

Sony Ericsson Xperia X2, Sony Xperia XZ3

Πριν από 10 χρόνια, η Sony ήταν ακόμα γνωστή ως Sony Ericsson και δεν είχε δείξει ενδιαφέρον για το Android ακόμα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα περισσότερα από τα τηλέφωνά της εκείνη την εποχή είχαν είτε το ιδιόκτητο σύστημα smartphone της Sony (OSE), το Windows Mobile, ή ακόμα και το Symbian S60. Πριν από 10 χρόνια, το Xperia X2 ανακοινώθηκε με το Windows Mobile να τροφοδοτεί την συσκευή, μια μεγάλη οθόνη 3,2 ιντσών, ένα πληκτρολόγιο QWERTY και μια από τις καλύτερες κάμερες σε μια συσκευή που λειτουργούσε με Windows Mobile την εποχή εκείνη.

Το 2019, η Sony αναμένεται να εντείνει το παιχνίδι της με ένα πλήθος smartphones, με το Xperia XZ4 να είναι το πιο αναμενόμενο τώρα. Επί του παρόντος, ωστόσο, το Xperia XZ3 είναι σίγουρα η καλύτερη συσκευή που διαθέτει ο ιαπωνικός κατασκευαστής.

Motorola

Motorola Droid Moto Z3 play

Motorola Droid, Moto Z3 Play

Πώς μπορούμε να ξεχάσουμε το OG Droid, το Motorola Droid, την πρώτη συσκευή που θα κυκλοφορήσει με το Android 2.0 και την πλοήγηση των Google Maps! Ο slider είχε εξαιρετική εργονομία, οθόνη, ποιότητα κλήσης και συνολικά προσοχή στη λεπτομέρεια, κάτι που ήταν κάτι παραπάνω από αρκετό για να το καταστήσει μια συσκευή που άφησε εποχή. Σίγουρα, είχε το δίκαιο μερίδιο των πωλήσεων, δηλαδή ένα teeny-μικροσκοπικό πληκτρολόγιο και όχι τόσο μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, αλλά συνολικά, το OG Droid ήταν στρατιώτης.

Μια δεκαετία μετά και η Motorola εξακολουθεί να επενδύεται σε μεγάλο βαθμό στο Android, με το Z3 Play να είναι ένα πολύ καλό smartphone στην τρέχουσα σύνθεση του.

fb techfreaks youtube techfreaks

Το techfreaks.gr χρησιμοποιεί cookies για να παρέχει τις καλύτερες υπηρεσίες. Αποδεχτείτε τα cookies μας για καλύτερη εμπειρία Μάθετε Περισσότερα