Xiaomi Redmi Note 6 Pro Review και Χαρακτηριστικά

Τα υπέρ:  Αρκετά καλή οθόνη, καλή διάρκεια ζωής της μπαταρίας, αρκετά καλές πίσω κάμερες, καλά βελτιστοποιημένο λογισμικό

Τα κατά: Μέτριος επεξεργαστής, Έλλειψη πρωτοτυπίας σχεδιασμού, μόνο μία παραλλαγή αποθήκευσης

Συνολικά: Το Redmi Note 6 Pro παρόλο που είναι μια αξιόπιστη συσκευή, δεν είναι πλέον το καλύτερο smartphone στον τομέα των mid-range. Η Xiaomi ειλικρινά επεξεργάστηκε κάπως το δημοφιλές Redmi Note 5 Pro και δεν το αναβάθμισε.

Βαθμολογία

8.1Overall7.8Σχεδιασμός8.5Οθόνη8.3Κάμερα8Μπαταρία7.7Απόδοση

buy gearbest

myviews banner 350x350

Το Xiaomi Redmi Note 6 Pro έρχεται μόλις οκτώ μήνες μετά την κυκλοφορία του προκατόχου του, του Redmi Note 5 Pro και εδώ και αρκετό καιρό το έχουμε στα χέρια μας για να το αναλύσουμε και να σας το παρουσιάσουμε. Όταν το Note 5 Pro ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2018, έθεσε ένα σημείο αναφοράς για την απόδοση στο τμήμα μεσαίας κατηγορίας, εισάγοντας τον Snapdragon 636 παράλληλα με διαφορετικές παραλλαγές μνήμης RAM και εσωτερικού χώρου αποθήκευσης.

Με το Xiaomi Redmi Note 6 Pro, η Xiaomi έχει κάνει κάτι που είναι γνωστό ότι κάνει η OnePlus. Η Xiaomi ανανέωσε την προσφορά της με τις καλύτερες πωλήσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα, βελτιώνοντας τη χρηστικότητα με νέα χαρακτηριστικά που βασίζονται στο λογισμικό, κάνοντας ταυτόχρονα μια αξιοσημείωτη αναβάθμιση υλικού. Παρόλο που μέχρι στιγμής το OnePlus έχει καταφέρει να βελτιωθεί στην κατηγορία high-end, η κατηγορία μεσαίας κατηγορίας είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία. Με τους οπαδούς του Realme 2 Pro, του Moto One Power και του Mi A2 της Xiaomi για την εταιρεία σε αυτόν τον τομέα, το Redmi Note 6 Pro έχει έναν σκληρό δρόμο προς τη δόξα.

Redmi Note 6 Pro Design

Το Redmi Note 6 Pro είναι βασικά το παλιό Note 5 Pro, αλλά με μια εγκοπή στην οθόνη. Όσο άσχημη και αν είναι η εμφάνιση της εγκοπής στην οθόνη, η Xiaomi έδωσε την αυξανόμενη ζήτηση μιας μεγαλύτερης, χωρίς στεφάνη οθόνης και η εγκοπή ήταν ο μόνος τρόπος να δοθεί στους ανθρώπους αυτό που ήθελαν. Δεν βοηθά πραγματικά τα πράγματα εδώ, καθώς η εγκοπή είναι αρκετά μεγάλη και προσφέρει ελάχιστο χώρο και στις δύο πλευρές για εικονίδια και ειδοποιήσεις. Είναι επίσης πολύ ενοχλητικό και δύσακολο στην χρήση αν παίζετε ένα παιχνίδι όπως το PubG εκτός αν το απενεργοποιήσετε με το χέρι. Η εγκοπή είναι παρούσα ενώ διαβάζετε ένα άρθρο και όχι όταν παρακολουθείτε ένα βίντεο στο YouTube (ευτυχώς).

Η φιλοσοφία σχεδίασης της Xiaomi εκτιμήθηκε κάποτε και μάλιστα αντιγράφηκε σε ολόκληρο τον τομέα. Ένας από τους πρωταρχικούς υπέρμαχους του σχεδιασμού μεταλλικών πλαισίων στην κατηγορία τιμών, η σειρά Redi Note της Xiaomi δημιούργησε τα σχεδιαστικά στοιχεία που υπάρχουν σήμερα σε όλα σχεδόν τα τηλέφωνα Xiaomi στον χαμηλό προϋπολογισμό και στον τομέα των mid-range κιηντών. Μπορώ να πω ότι το σχέδιο του μεταλλικού πλαισίου τώρα φαίνεται απλά βαρετό. Παρ 'όλα αυτά, πρέπει να παραδεχτούμε ότι αυτά τα τηλέφωνα με μέταλλο είναι καθημερινά πιο ανθεκτικά από τα γυάλινα, αν και τα γυάλινα φαίνονται πολύ, πολύ καλύτερα. 

Ενώ δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά στο σχεδιασμό του Redmi Note 6 Pro, η Xiaomi εισήγαγε ελαφρώς καμπύλες άκρες στο πίσω μέρος, με πλευρές που προεξέχουν ελαφρώς από το σώμα. Βοηθά στο καλύτερο κράτημα του τηλεφώνου.. Η μονάδα διπλής κάμερας στο πίσω μέρος ευθυγραμμίζεται κάθετα στην επάνω αριστερή γωνία με τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων που βρίσκεται κεντρικά, ακριβώς εκεί που μπορεί να φτάσει ο δείκτης. Το Redmi Note 6 Pro μίκρυνε τα bezels στο κάτω μέρος, αλλά μόνο ελάχιστα και αν δεν συγκρίνετε το Note 6 Pro με τo Note 5 Pro δίπλα-δίπλα, δεν υπάρχει τρόπος να το καταλάβετε. Είναι όμως ένα μεγάλο πλαίσιο σε σχέση τα τηλέφωνα όπως το Honor 8X το οποίο είναι ειλικρινά μια καλύτερη εναλλακτική λύση αν μια οθόνη χωρίς bezels είναι αυτό που ψάχνετε σε ένα τηλέφωνο.

Έχω μικτά συναισθήματα σχετικά με το σχεδιασμό του Redmi Note 6 Pro. Στο τέλος του έτους, αφού χρησιμοποίησα μια δέσμη συσκευών Xiaomi που μοιάζουν όλα μεταξύ τους, έχω κουραστεί από την επανάληψη. Ωστόσο, είναι ανθεκτικό και μπορεί να αντέξει περισσότερες γρατσουνιές και χτυπήματα από ένα γυάλινο σώμα και αυτό θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα στο τμήμα μεσαίας κατηγορίας.

Redmi Note 6 Pro Οθόνη

Εδώ είναι όπου το Redmi Note 6 Pro διαφέρει κυρίως από το Redmi Note 5 Pro. Το Redmi Note 6 Pro διαθέτει μια μεγαλύτερη οθόνη 6,26 ιντσών που έχει μια άσχημη εγκοπή στην κορυφή, και έτσι η Xiaomi αύξησε το μέγεθος της οθόνης χωρίς να αυξάνει το μέγεθος του τηλεφώνου. Ωστόσο, το μεγαλύτερο μέρος της επιπλέον οθόνης καταναλώνεται από την ίδια την εγκοπή και δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου χώρος για τα εικονίδια και τις ειδοποιήσεις.

Το τηλέφωνο προσφέρει την επιλογή να απενεργοποιήσετε την εγκοπή, αλλά πρέπει να το κάνετε με το χέρι από τις εφαρμογές που είναι σε λίστα. Τα βίντεο κόβονται με αναλογία διαστάσεων 16: 9 από προεπιλογή και σε εφαρμογές όπως το YouTube μπορείτε να το τεντώσετε σε λόγο διαστάσεων 18: 9, αλλά θα εξακολουθεί να υπάρχει χώρος αχρησιμοποίητος. Η εγκοπή, όπως έχουμε αναφέρει αμέτρητες φορές, δεν εξυπηρετεί κανένα σκοπό, και πρέπει απλά να φύγει κάποια στιγμή.

Εκτός αυτού, το πάνελ για το Redmi Note 6 Pro είναι υψηλότερης ποιότητας από τον προκάτοχό του. Ενώ τα επίπεδα φωτεινότητας είναι λίγο πολύ τα ίδια (500 lux), τα χρώματα είναι πιο ζωντανά και καθαρά σε αυτό. Το τηλέφωνο προσφέρει επίσης επιλογές για να αλλαχθεί η ισορροπία λευκού και η θερμοκρασία χρώματος, αλλά αν δεν ξέρετε τι κάνετε, είναι καλύτερα να διατηρήσετε τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις.

buy gearbest

Redmi Note 6 Pro Επιδόσεις

Εδώ είναι όπου δεν υπάρχει σχεδόν καμία διαφορά μεταξύ του Redmi Note 6 Pro και είναι προκατόχου του. Όλα τα άλλα κινητά τηλέφωνα Redmi έχουν ξεπεράσει τους αντίστοιχους προκατόχους τους τόσο στα benchmarks όσο και στην πραγματική χρήση, αλλά όχι αυτό. Το Redmi Note 6 Pro βασίζεται στο ίδιο Snapdragon 636 SoC σε συνδυασμό με μνήμη RAM 4GB ή 6GB, μαζί με αποθήκευση 64GB (εμείς πήραμε στα χέρια μας το 4Gb/64Gb και το συγκρίναμε με το 4GB/64GB Note 5).

Ενώ η διαμόρφωση υλικού μας ενθουσιάστηκε στις αρχές του έτους, μέχρι το τέλος του 2018, έχει γίνει κάτι μέτριο. Το Snapdragon 636, με τους οκτώ πυρήνες του Kryo 260 που τροφοδοτούνται με ταχύτητα 1,8 GHz, τώρα γερνάει γρήγορα σε σχέση με το Snapdragon 660 και το Kirin 710 προσφέρεται στην ίδια τιμή. Τα benchmarks το επιβεβαιώνουν αυτό.

Στο AnTuTu, το Redmi Note 6 Pro σκόραρε 116046 έναντι του 112652 του Redmi Note 5 Pro, ενώ το Realme 2 Pro με το Snapdragon 660 ξεπέρασε και τα δύο με 128430 και το Mi A2 ανέτρεψε το σκορ με 128895. Με παρόμοια σημεία τιμών γίνεται μια εύκολη επιλογή αν ψάχνετε για την καλύτερη απόδοση. Στις δοκιμές Geekbench Single Core και Multi Core που θέτουν τις ικανότητες της CPU για έλεγχο, το Redmi Note 6 Pro πήρε βαθμολογία 1632 και 3233 αντίστοιχα. Τα αποτελέσματα είναι και πάλι σύμφωνα με το Redmi Note 5 Pro και το Asus Zenfone Max Pro M1 και εδώ όμως, το Realme 2 Pro και το Mi A2 ξεπέρασαν το Note 6 Pro με σημαντικά υψηλότερα αποτελέσματα. 

Με βάση τις βαθμολογίες των benchmarks, είναι εύκολο να διαπιστώσετε ότι το Redmi Note 6 Pro δεν είναι το καλύτερο που έχει να προσφέρει η Xiaomi στην τιμή αυτή. Το Mi A2, με το Snapdragon 660 SoC και Android One - stock Android UI είναι αυτό που θα συνιστούσαμε, αλλά εάν είστε λάτρεις του MIUI, το Redmi Note 6 Pro είναι η επόμενη καλύτερη επιλογή σας.

Στην πραγματική χρήση, η διαφορά στην απόδοση δεν είναι τόσο μεγάλη. Το τηλέφωνο τρέχει MIUI 10 αν όχι από το κουτί θα δείτε διαθέσιμη την αναβάθμιση και έχει βελτιστοποιηθεί εξαιρετικά για το τηλέφωνο. Δεν είχα αντιμετωπίσει καθυστέρηση ή lag κατά το άνοιγμα εφαρμογών ή την περιήγηση στο διαδίκτυο. Ωστόσο, η διεπαφή MIUI 10 σε αυτό το τηλέφωνο βασίζεται στο Android 8.1 Oreo και όχι στην πιο πρόσφατη έκδοση Android. Η νέα ενημέρωση φέρνει πλοήγηση βασισμένη σε gestures και ένα νέο πρόσφατο μενού εφαρμογών.

Redmi Note 6 Pro Camera

redmi note 6pro camera

Το Redmi Note 6 Pro, χωρίς να προσφέρει διαίτερες αναβαθμίσεις στην απόδοση, προχωράει λίγο παραπέρα όταν πρόκειται για την φωτογραφία. Η διπλή μονάδα κάμερας στο πίσω μέρος του τηλεφώνου είναι καλύτερη χάρη σε έναν μεγαλύτερο αισθητήρα με μεγαλύτερα εικονοστοιχεία 1,4um και ένα ευρύτερο διάφραγμα f / 1,9 σε σύγκριση με εκείνο του Redmi Note 5 Pro. Στο μπροστινό μέρος, μέσα σε αυτή την άσχημη εγκοπή υπάρχουν δύο αισθητήρες και για τις selfies. Ο δευτερεύων αισθητήρας, όπως αυτός στο πίσω μέρος, χρησιμοποιείται για τον υπολογισμό του βάθους του πεδίου για την δημιουργία bokeh effect.

Η κάμερα στο Redmi Note 6 Pro είναι πολύ καλύτερη από του Redmi Note 5 Pro. Κατά τη διάρκεια της ημέρας καθώς και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, το Redmi Note 6 Pro λαμβάνει εικόνες που είναι ευχάριστες αισθητικά. Η κάμερα στηρίζεται στη μηχανική μάθηση για να αναγνωρίζει σκηνές σε 32 κατηγορίες, όπως κτίρια, πράσινο, ζώα, άτομα κλπ. Η λειτουργία AI είναι απενεργοποιημένη από προεπιλογή και μόλις την ενεργοποιήσετε, αναγνωρίζει αυτόματα αυτό που φωτογραφίζετε μέσα σε 1-2 δευτερόλεπτα, αλλά αυτό που κάνει στην πραγματικότητα μετά την αναγνώριση δεν είναι σαφές.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως το φύλλωμα γυρίσματος, τα πράσινα φαίνονται πιο ζωντανά ενώ οι φωτογραφίες χαμηλού φωτισμού επεξεργάζονται χρησιμοποιώντας αλγόριθμους μείωσης θορύβου. Αλλά δεν υπάρχει πραγματική σαφήνεια σχετικά με το τι κάνει το AI στην πραγματικότητα.

Αλλά για να σας τα πω όμως λίγο πιο σύντομα και μαζεμένα, το Redmi Note 6 Pro μπορεί να τραβήξει καλές φωτογραφίες που είναι καθαρές, ζωντανές και είναι οπτικά ελκυστικές.

Επιπλέον, το Redmi Note 6 Pro προσφέρει μια νέα εμπειρία πορτραίτου με δυναμικό bokeh. Το θολό μέρος στρεβλώνει σε διαφορετικά σχήματα και αν με ρωτήσετε, το βρήκα αρκετά ωραίο. Το τηλέφωνο έχει επίσης διάφορα εφέ φωτισμού και ευτυχώς, η εφαρμογή της Xiaomi λειτουργεί πολύ καλύτερα από ό, τι προσφέρει το Realme 2 Pro ή το Honor 8X.

Συνολικά, το κύριο πάτημα του Redmi Note 6 Pro για πωλήσεις είναι η κάμερα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το μεγαλύτερο μέρος του έργου έχει προχωρήσει στην ανάπτυξη του τηλεφώνου.

Συμπέρασμα

Το Redmi Note 6 Pro, όπως σημειώσαμε προηγουμένως, δεν είναι πλέον ηγέτης στον τομέα μεσαίας κατηγορίας. Με χαμηλότερη απόδοση και ελκυστική σχεδίαση, είναι τώρα ακόλουθος των υπολοίπων. Εξακολουθεί να προσφέρει καλή αξία για τα χρήματά σας, όμως, δεν είναι απλώς το καλύτερο, όπως περιμένουμε από τη σειρά Redmi  Note.

Το Redmi 6 Pro χάνει κάπως με την πρωτοτυπία, και αν ψάχνετε για ένα πιο εντυπωσιακό κινητό, το Realme 2 Pro ή το Honor 8X είναι τηλέφωνα που μπορείτε να εξετάσετε. Ή αν πρέπει να παραμείνετε στην Xiaomi και μπορείτε να το κάνετε με το stock Android, το Mi A2 είναι ένα τηλέφωνο που θα πάρετε χωρίς σκέψη. Για να είμαι ειλικρινής, δεν μπορούσα να βρω έναν καλό λόγο για να συστήσω το Note 6 Pro εκτός από την υψηλή αξία για τα χρήματα. Στο τμήμα της μεσαίας κατηγορίας, όπου τα spec-sheets και ο σχεδιασμός σιγά-σιγά να γίνονται όλο και καλύτερα, η Xiaomi θα μπορούσε να περάσει μερικούς ακόμη μήνες και να ακολουθήσει το δημοφιλές Redmi Note 5 Pro με έναν αξιόλογο διάδοχο.

buy gearbest

Περισσότεραfb techfreaks youtube techfreaks

Το techfreaks.gr χρησιμοποιεί cookies για να παρέχει τις καλύτερες υπηρεσίες. Αποδεχτείτε τα cookies μας για καλύτερη εμπειρία Μάθετε Περισσότερα