Η MediaTek παρουσιάζει το mid-range τσιπ Helio P90 με ισχυρές δυνατότητες AI

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο σχεδιαστής τσιπ MediaTek μπήκε στο παιχνίδι του 5G με την εισαγωγή του μόντεμ M70, το οποίο θα κατασκευαστεί από την TSMC και θα κυκλοφορήσει το επόμενο έτος. Σήμερα, η MediaTek αποκάλυψε το Helio P90. Σύμφωνα με το Android Central, αυτό το SoC περιλαμβάνει επεξεργαστή octa-core εξοπλισμένο με δύο πυρήνες Cortex-A75 που εκτελούνται σε 2,2GHz για εργασίες που απαιτούν κάποια ισχύ.Οι υπόλοιποι έξι επεξεργαστές αποτελούνται από πυρήνες Cortex-A55 που εκτελούνται σε 2GHz. Το τσιπ θα κατασκευαστεί με μια διαδικασία 12nm και θα είναι εφοδιασμένο με GPU PowerVR GM 9446 για να βελτιώσει τις επιδόσεις κατά 50% από το Helio P70. Αλλά η μεγάλη υπόθεση για το Helio P90 είναι οι δυνατότητες του AI για ένα chipset μεσαίας εμβέλειας.

Θα διαθέτει μια μονάδα επεξεργασίας AI πολλαπλών πυρήνων (APU) για να παρέχει 4 φορές την απόδοση AI που βρίσκεται στα τσιπ P60 και P70. Η APU θα χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή υψηλής ποιότητας φωτογραφίας από πιο προσιτά τηλέφωνα.Το τσιπ Helio P90 της MediaTek υποστηρίζει μία φωτογραφική μηχανή 48MP ή μια διπλή ρύθμιση 24MP + 16MP. Παρέχει επίσης 480fps αργή κίνηση σε 16MP, και θα λειτουργήσει με τη λειτουργία οπτικής αναζήτησης Google Lens. Θα πρέπει να βρείτε τηλέφωνα και συσκευές που χρησιμοποιούν το τσιπ κατά το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους. 

Περισσότερα

fb techfreaks youtube techfreaks

Το techfreaks.gr χρησιμοποιεί cookies για να παρέχει τις καλύτερες υπηρεσίες. Αποδεχτείτε τα cookies μας για καλύτερη εμπειρία Μάθετε Περισσότερα