Samsung Galaxy A9 (2018) Review και χαρακτηριστικά

Τα υπέρ: Καλή οθόνη AMOLED, Άνω του μέσου διάρκεια ζωής της μπαταρίας, Πλούσια αποθήκευση 128GB, Dual SIM με υποστήριξη καρτών microSD

Τα κατά: Υπερτιμημένο, Η ποιότητα της κάμερας είναι κακή (κρίμα οι 4 κάμερες), Παλιό λογισμικό, καμία λέξη για ενημερώσεις, Ο επεξεργαστής είναι πολύ πιο αργός από αυτόν των αντιπάλων σε αυτο το εύρος τιμών

Συνολικά: Το Galaxy A9 2018 είναι ένα τηλέφωνο που έχει γυάλινη εμφάνιση με όμορφο σχεδιασμό και χειρίζεται τις βασικές εργασίες ως επί το πλείστον εντάξει, ενώ έχει μια όμορφη οθόνη Super AMOLED, αλλά η φωτογραφική μηχανή του είναι εντελώς απογοητευτική και με αυτά χρήματα βρίσκετε πολύ καλύτερο επεξεργαστή και κάμερες σε άλλες εταιρίες.

Βαθμολογία

7.9Overall8.8Σχεδιασμός9.6Οθόνη6Κάμερα8.8Μπαταρία6.5Επιδόσεις

Η Samsung μπορεί να είναι ο νούμερο ένα παγκοσμίως κατασκευαστής τηλεφώνων, αλλά τα τελευταία χρόνια, μια νέα κατηγορία τηλεφώνων έχει προκύψει που έχει κάνει την επιχείρησή της τόσο πιο δύσκολο να σταθεί σε αυτή την κατηγορία. Τα "οικονομικά προσιτά" όπως το OnePlus 6T, το Pocophone F1, καθώς και τα τηλέφωνα των Xiaomi, Honor και άλλες μάρκες από την Κίνα φέρνουν κορυφαία απόδοση και εκπληκτικά εξαιρετικές φωτογραφικές μηχανές σε πολύ προσιτές τιμές. Και η Samsung δεν φαίνεται να έχει απάντηση σε καμία από αυτές τις συσκευές.

Το τελευταίο Samsung Galaxy A9 (2018) είναι ένα τηλέφωνο που παίζει σε αυτό το σημείο: με τιμή περίπου στα 500 €, εισέρχεται σαν μια "έντονα αμφισβητούμενη" «προσιτή ναυαρχίδα». Το μαγικό τέχνασμα του; Δεν είναι μία, ούτε δύο, ούτε τρεις, αλλά τέσσερις κάμερες στην πλάτη. Αυτή είναι η πρώτη ρύθμιση σε smartphone, σε περίπτωση που αναρωτιέστε! 

Galaxy A9 2018 Σχεδιασμός

Το Galaxy A9 2018 είναι κατασκευασμένο από γυαλί και μέταλλο. Έχει ένα λεπτό προφίλ και στρογγυλεμένες πλευρές που κάνουν τη διατήρηση αυτού του άλλου μεγάλου τηλεφώνου πολύ πιο βολικό. Ακόμα, αυτό το τηλέφωνο είναι πλατύ και ψηλό. Στην πραγματικότητα είναι πολύ πιο πλατύ και πολύ ψηλότερο από, ας πούμε, το OnePlus 6T ή το Pocophone F1.

Το πίσω μέρος του τηλεφώνου είναι γυαλί σε όλους τους χρωματισμούς και είναι τόσο ολισθηρό και εύκολα γεμίζει με δακτυλικά αποτυπώματα, όπως θα περίμενε κανείς. Παρόλο που μας αρέσει η εμφάνιση, είμαστε απογοητευμένοι με την ποιότητα κατασκευής του A9: κουνήστε το τηλέφωνο στο χέρι σας και ακούτε κροτάλισμα στο εσωτερικό, σαν να ξεχάσει η Samsung να βιδώσει κάποια πράγματα! Αυτό σίγουρα δεν μοιάζει αρκετά αξιόπιστο.

Μιλώντας για ενόχληση, το ειδικό φυσικό κουμπί Bixby είναι ακόμα εδώ στο A9. Ενάμιση χρόνο μετά την κυκλοφορία του Bixby τον Απρίλιο του 2017, η γνώμη μας για το Bixby δεν έχει αλλάξει πολύ: δηλαδή, εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι ο Βοηθός Google είναι ένας πιο ικανός και ουσιαστικά χρησιμοποιήσιμος βοηθός. Αληθινά θέλουμε να είχαμε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε αυτό το κουμπί Bixby για να ξεκινήσουμε τον Βοηθό Google, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει τύχη η Samsung προσπαθεί να επιβάλει τον δικό της βοηθό. Τουλάχιστον μπορείτε ακόμη να απενεργοποιήσετε το Bixby Home που διαφορετικά θα πεταχτεί όταν πιέσετε τυχαία το κουμπί Bixby, διακόπτοντας ό,τι κάνατε.

Στο πίσω μέρος του τηλεφώνου, υπάρχει το αστέρι της παράστασης: το σύστημα τετραπλής κάμερας και θα το εξετάσουμε προσεχτικά παρακάτω στην κάμερα. Επίσης στο πίσω μέρος υπάρχει επίσης ένας παραδοσιακός σαρωτής δακτυλικών αποτυπωμάτων. Βρήκαμε αυτό το σαρωτή αρκετά αξιόπιστο, αναγνωρίζοντας τα δακτυλικά αποτυπώματα μας συνήθως στην πρώτη προσπάθεια, αλλά λίγο αργά, καθώς υπάρχει μια πολύ αργή εξασθένιση της κίνησης. Αυτό αισθάνεται σαν να πρέπει να καθίσετε και να περιμένετε για μια μακρά στιγμή έως ότου μπορείτε πραγματικά να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνο.

Όσον αφορά τις θύρες, έχετε μια θύρα USB-C στο κάτω μέρος και μια υποδοχή ακουστικών 3,5mm, καθώς και ένα μόνο μεγάφωνο. Στην κορυφή, έχετε έναν πραγματικό δίσκο κάρτας SIM + microSD, και όχι μια υβριδική υποδοχή. Ένα ακόμα πράγμα: δεν υπάρχει ειδική προστασία από το νερό σε αυτό το τηλέφωνο, οπότε προσέξτε να μην το βρέξετε.

Galaxy A9 2018 Οθόνη

Το Galaxy A9 διαθέτει μια οθόνη 6,3 ιντσών Full HD + (1080 x 2220 pixel) Super AMOLED και μοιάζει εξαιρετικά όμορφη όπως συνήθως οι οθόνες της Samsung. Έχει ζωηρά χρώματα, καλά συντονισμένη αυτόματη φωτεινότητα, και φαίνεται πολύ καλή. Όπως όλα τα πρόσφατα τηλέφωνα της Samsung είναι ρυθμισμένα στην κατάσταση λειτουργίας προσαρμογής οθόνης, η οποία παράγει εντυπωσιακά χρώματα, αλλά μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ τριών άλλων λειτουργιών, συμπεριλαμβανομένης της βασικής λειτουργίας συμβατής με το gamer sRGB, για πιο αποχρωματισμένα χρώματα.

Η Samsung ονομάζει αυτή την "οθόνη Infinity", αλλά εξακολουθείτε να έχετε μια πολύ αξιοσημείωτη στεφάνη στο πάνω και στο κάτω μέρος (όχι notch, τουλάχιστον). Μετρήσαμε ένα κορυφαίο επίπεδο φωτεινότητας 466 nits (μέτρησης λευκού χρώματος), το οποίο είναι λαμπρότερο από την οθόνη του OnePlus 6T και διαπιστώσαμε ότι αυτή η ενισχυμένη φωτεινότητα βοηθά στην εξωτερική ορατότητα κάτω από το έντονο ηλιακό φως.

Αυτή είναι μια οθόνη AMOLED της Samsung, αλλά και η λειτουργία Always-on που σας δείχνει την ώρα, την ημερομηνία, το επίπεδο μπαταρίας και τις αναπάντητες ειδοποιήσεις. Αυτό είναι πολύ χρήσιμο και κάτι που οι περισσότεροι αντίπαλοι δεν έχουν.

Galaxy A9 2018 Επιδόσεις 

Κάτω από το εσωτερικό, το Galaxy A9 2018 τροφοδοτείται από το τσιπ Snapdragon 660. Δεδομένου ότι πρόκειται για μια πλατφόρμα σειράς 6xx, γνωρίζετε ότι πρόκειται για ένα τσιπ μεσαίας εμβέλειας που δεν έρχεται πουθενά κοντά στην απόδοση των ναυαρχίδων.

Απλά κοιτάξτε τα benchmarks παρακάτω για να δείτε το μεγάλο κενό στην απόδοση μεταξύ, ας πούμε, το OnePlus 6T και το Galaxy A9. Παρόλα αυτά, θα παρατηρήσετε αυτή την πιο αργή απόδοση κυρίως σε παιχνίδια και βαρύτερες εφαρμογές, ενώ σε καθημερινή χρήση το Galaxy A9 χειρίζεται τα πάντα χωρίς μεγάλη καθυστέρηση ή lags και τρέχει αρκετά ομαλά.

Είμαστε ευτυχείς που βλέπουμε ότι η Samsung έχει εξοπλίσει το βασικό μοντέλο του A9 με ενσωματωμένο αποθηκευτικό χώρο 128GB και 6GB RAM και έχετε μια πραγματική υποδοχή κάρτας microSD διπλής SIM +, ώστε να μπορείτε να επεκτείνετε τη μνήμη χωρίς να ανησυχείτε για τη λειτουργία της διπλής SIM. Τα 6GB RAM μπορεί πλέον να μην δείχνουν τόσο εντυπωσιακά και σε συνδυασμό με τον Snapdragon 660 δεν φτάνει σε καμία περίπτωση τις ναυαρχίδες άλλων εταιριών από πλευράς απόδοσης.

samsung a9 benchmark review

Galaxy A9 2018 Camera

samsung a9 2018 camera

Το αστέρι της παρουσίασης του Samsung Galaxy A9 είναι το νέο σύστημα τετραπλής κάμερας που περιλαμβάνει τηλεφακό, φακό εξαιρετικής ευρείας γωνιάς και κάμερα βάθους εκτός από τον κύριο σκοπευτή. Αυτή η ρύθμιση σάς προσφέρει μεγάλη ευελιξία κατά τη λήψη: μπορείτε να κάνετε ζουμ δύο φορές ή να έχετε υπερβολικά ευρεία φωτογραφία ώστε να ταιριάζει περισσότερο στο πλαίσιο και να τραβάτε σε στενούς χώρους και η κάμερα βάθους επιτρέπει τη λειτουργία πορτρέτου (η Samsung ονομάζει Live Focus).

Ακολουθεί μια σύντομη περίληψη των φωτογραφικών μηχανών στο Galaxy A9 (2018):

Κύρια κάμερα 24 megapixel, φακός f / 1,7
Τηλεφακός 10-megapixel με ζουμ 2X, f / 2,4
8-megapixel πίσω ευρυγώνια κάμερα, φακός f / 2,4, χωρίς αυτόματη εστίαση
5-megapixel ζωντανή εστίαση (βάθος) πίσω κάμερα, f / 2,2 φακό

Εμπρός: 24-megapixel, selfie κάμερα f / 2.0

Αλλά πώς μεταφράζονται αυτοί οι αριθμοί και οι 4 κάμερες στην πραγματική ζωή; Λοιπόν, δεν είναι πολύ καλό όπως θα περιμέναμε. Στην πραγματικότητα, αυτά είναι κάποιες πολύ, πολύ χαμηλής ποιότητας εικόνες, κάτι που είναι ιδιαίτερα απογοητευτικό για ένα τηλέφωνο που υπερηφανεύεται ότι είναι το "πρώτο με 4 πίσω Smart Cameras" του κόσμου.

Μια γρήγορη σύγκριση με τη φωτογραφική μηχανή στο OnePlus 6T δείχνει ότι το Galaxy A9 δεν μπορεί να συναγωνιστεί: τα highlights στο Galaxy "καίγονται" άσχημα, δεν βλέπεις πολλά στη σκιά, η ισορροπία λευκού είναι λάθος προς τους ψυχρότερους τόνους, το συνολικό χρώμα δεν είναι τόσο πλούσιο και το ποσό των λεπτομερειών είναι πολύ χαμηλότερο. Δεν υπάρχει κανένας συναγωνισμός μεταξύ αυτών των φωτογραφικών μηχανών: οι εικόνες από το Galaxy A9 μοιάζουν άσχημες, ενώ το OnePlus 6T κάνει συνεχώς πολύ, πολύ καλύτερη δουλειά. Προσωπική μου άποψη είναι ότι ακόμα και με λιγότερα χρήματα θα βρείτε κινητά τηλέφωνα με καλύτερες κάμερες όπως πχ Mi 8.

Έχετε επίσης Live Focus στο Galaxy A9, αλλά είναι μια άλλη μεγάλη απογοήτευση στο σημείο να είναι σχεδόν άχρηστο. Συχνά έπρεπε να βγάζουμε τέσσερα ή πέντε πορτρέτα για να πάρουμε τουλάχιστον ένα που είναι σχεδόν στο επίκεντρο και ακόμη και αυτό το κλικ δεν είχε σχεδόν καμία θολότητα και κακό διαχωρισμό μεταξύ του θέματος και του φόντου. Και μιλάμε για λήψεις που λαμβάνονται σε μια φωτεινή ηλιόλουστη μέρα. Σε αυτό το σημείο, θα ήταν καλύτερα να μην χρησιμοποιήσετε αυτήν την κάμερα για να αποφύγετε μεγάλες απογοητεύσεις και κακές στιγμές.

Από την πλευρά του βίντεο, έχετε υποστήριξη για εγγραφή βίντεο 4K, αλλά έχετε κατά νου ότι έχετε ηλεκτρονική σταθεροποίηση βίντεο μόνο για εγγραφή 1080p και το 4K τελικά δείχνει τρεμοπαίζει (δεν υπάρχει οπτική σταθεροποίηση σε καμία από τις κάμερες του A9).

Galaxy A9 2018 Μπαταρία

Το Galaxy A9 2018 περιέχει μια μπαταρία 3.800mAh μέσα και αποδείχθηκε ότι είναι ένα ισχυρό εργαλείο, έτσι ώστε να μπορείτε να το εμπιστευτείτε για να σας βγάλει ακόμα και σε αυτές τις πιο δύσκολες ημέρες όπου χρησιμοποιείτε αρκετά το κινητό σας. Ανατρέχοντας στην κατάσταση φόρτισης, έχουμε USB-C όπως θα περιμένατε και υποστηρίζει την τεχνολογία γρήγορης φόρτισης της Samsung, ώστε να μπορείτε να γεμίζετε ταχύτερα την μπαταρία. Δεν υπάρχει ασύρματη φόρτιση όμως στο κινητό κάτι που οι χρήστες αρχίζουν να ζητάνε όλο και περισσότερο.

Περισσότερα

fb techfreaks youtube techfreaks

Το techfreaks.gr χρησιμοποιεί cookies για να παρέχει τις καλύτερες υπηρεσίες. Αποδεχτείτε τα cookies μας για καλύτερη εμπειρία Μάθετε Περισσότερα