Nubia Z17 Lite Review και χαρακτηριστικά

Τα υπέρ: Όμορφος σχεδιασμός, εντυπωσιακή edge-less οθόνη 5.5 ιντσών, καλή απόδοση του συστήματος, καλές φωτογραφίες στο φως της ημέρας

Τα κατά: Μέτρια διάρκεια ζωής της μπαταρίας, η λειτουργία διπλής κάμερας δεν λειτουργεί καλά, δεν έχει jack ακουστικών.

Συνολικά: Το Nubia Z17 lite είναι ένα τηλέφωνο το οποίο αξίζει τα χρήματα του (τιμή Gearbest) προσφέρει αρκετές δυνατότητες και 6Gb Ram σε πολύ χαμηλή τιμή.

Βαθμολογία

7.8Overall9Σχεδιασμός9Οθόνη6Κάμερα8Μπαταρία7Επιδόσεις

Το μοντέλο της Nubia που θα εξετάσουμε σήμερα είναι το Nubia Z17 lite, το οποίο μας έχει πείσει ήδη με τον εξαιρετικό σχεδιασμό του και τον γρήγορο επεξεργαστή Snapdragon 635. Το Nubia Z17 Lite είναι ένα smartphone μεσαίας κατηγορίας με αρκετές δυνατότητες και χαμηλή τιμή. Ο σχεδιασμός είναι ο ίδιος, μόνο το υλικό έχει χάσει κάποια ισχύ σε σύγκριση με το κορυφαίο μοντέλο. Εάν η έκδοση Lite είναι τόσο πειστική όσο η κανονική έκδοση, θα το μάθουμε παρακάτω.

Δείτε το στο Gearbest

 Nubia Z17 Σχεδιασμός

Η Nubia κάνει σπουδαία δουλειά στην παραγωγή ωραίων smartphones. Αυτό ισχύει και για το Nubia Z17 Lite, το οποίο με έπεισε σε μόλις λίγα δευτερόλεπτα - τουλάχιστον όσον αφορά την εμφάνιση. Το μαύρο μεταλλικό περίβλημα έχει κόκκινα και χρυσά χαρακτηριστικά και ως εκ τούτου είναι μια ευπρόσδεκτη αλλαγή σε σύγκριση με τα συνηθισμένα σχέδια. Επιπλέον, η σχεδόν απεριόριστη οθόνη είναι ένα άλλο χαρακτηριστικό. Το smartphone έχει βάρος 169g και το νιώθεις ελαφρύ κρατώντας το στο χέρι. Για smartphone 5,5 ιντσών, η συσκευή έχει διαστάσεις 152x72x7,9mm.

Κάτω από την οθόνη θα βρείτε τα τρία κοινά κουμπιά αφής. Το κουμπί Home είναι επισημασμένο με έναν παλλόμενο κόκκινο κύκλο, ο οποίος επίσης χρησιμεύει ως LED ειδοποίησης. Τα κουμπιά "πίσω" και "επισκόπηση εφαρμογών" σημειώνονται με μια μικρή κόκκινη κουκκίδα. Η πίσω πλευρά, το πλαίσιο και τα κουμπιά είναι κατασκευασμένα από μέταλλο. Η ποιότητα κατασκευής είναι πολύ καλή και το τηλέφωνο φαίνεται να είναι ανθεκτικό. Το πίσω μέρος διακόπτεται από δύο γραμμές κεραίας, οι οποίες ταιριάζουν με το χρώμα του περιβλήματος. Η ανώτερη γραμμή κεραίας βρίσκεται στην κορυφή και είναι σχεδόν αόρατη. Στη μέση του πίσω μέρους, θα βρείτε τον σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων, ο οποίος είναι ελαφρώς ενσωματωμένος στο περίβλημα για να τον εντοπίσετε γρηγορότερα. Ο σαρωτής ξεκλειδώνει με ασφάλεια το smartphone μέσα σε ένα δευτερόλεπτο.

Η σύνδεση USB Type-C βρίσκεται στο κάτω μέρος. Στη δεξιά και αριστερή πλευρά του, υπάρχουν 2 ηχεία. Δυστυχώς, δεν υπάρχει υποδοχή ακουστικών. Όσοι εξακολουθούν να θέλουν να ακούσουν μουσική έχουν τις ακόλουθες 3 δυνατότητες: είτε χρησιμοποιείτε ακουστικά Bluetooth είτε προσαρμογέα ή τα ακουστικά τύπου USB C-Type. Στην τελευταία περίπτωση, θα συνιστούσαμε τα ακουστικά Xiaomi Noise Canceling.

Nubia Z17 Lite Οθόνη

Το Nubia Z17 Lite είναι ένα πραγματικά edge-less smartphone. Στο επάνω και στο κάτω μέρος, το τηλέφωνο έχει κανονικές στρογγυλές λωρίδες, αλλά στην αριστερή και δεξιά πλευρά, η οθόνη συγχωνεύεται τέλεια στο μεταλλικό πλαίσιο. Αυτό το φαινόμενο δεν είναι τόσο εντυπωσιακό όσο με το Samsung Galaxy S8 και S9, αλλά το Nubia Z17 Lite ανήκει σε άλλη κατηγορία τιμών. Η οθόνη του τηλεφώνου δεν είναι edge-display όπως την ξέρουμε από τη Samsung. Το ελαφρώς λυγισμένο γυαλί δημιουργεί μια οπτική ψευδαίσθηση, πράγμα που κάνει το smartphone να μοιάζει edge-less. Το αποτέλεσμα όμως δείχνει αρκετά καλά, και θεωρώ ότι ο σχεδιασμός edge-less είναι επιτυχής.

Το πάνελ οθόνης των 5,5 ιντσών λειτουργεί με την κλασική τεχνική IPS και έχει ανάλυση Full HD 1920x1080 pixels. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια πυκνότητα εικονοστοιχείων 403 εικονοστοιχείων ανά ίντσα, η οποία είναι περισσότερο από επαρκής για μια 100% ευκρινή εικόνα. Η οθόνη είναι πειστική. Οι γωνίες θέασης είναι σταθερές και η αναπαράσταση χρώματος είναι δυνατή και φυσική. Εκείνοι που δεν είναι ικανοποιημένοι με τις τυπικές ρυθμίσεις μπορούν να προσαρμόσουν τα χρώματα και τον κορεσμό με ένα ολοκληρωμένο εργαλείο που είναι εύκολο στη χρήση. Η φωτεινότητα είναι αρκετή για να χρησιμοποιηθεί και έξω.

Το Nubia Z17 Lite προσφέρει πολλές edge-gestures ως ειδικό χαρακτηριστικό. Για παράδειγμα, όταν σύρετε πάνω από την άκρη, μπορείτε να αλλάξετε ανάμεσα σε όλες τις τρέχουσες εφαρμογές, να προσαρμόσετε τη φωτεινότητα ή να διαγράψετε την ενδιάμεση αποθήκευση. Η οθόνη αφής καταγράφει ταυτόχρονα έως και 10 σημεία επαφής. Η γυάλινη επιφάνεια της οθόνης είναι πολύ ομαλή, πράγμα που σας δίνει ένα ευχάριστο συναίσθημα.

Το γυαλί οθόνης είναι σκληρό για να αποφευχθούν οι γρατζουνιές καθώς χρησιμοποιείται Corning Gorilla Glass αν και ο κατασκευαστής δεν μας έχει δώσει την έκδοση. Το Nubia Z17 Lite μπορεί επίσης να πείσει με την ποιότητα της οθόνης. Ο κατασκευαστής χρησιμοποίησε την ίδια οθόνη με τον πιο ισχυρό Nubia Z17. Η φωτεινότητα, η αναπαράσταση χρώματος και οι γωνίες θέασης είναι απλά τέλειες. 

Δείτε το στο Gearbest

Nubia Z17 Lite Επιδόσεις 

Το Nubia Z17 Lite στεγάζει έναν επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 653. Ο επεξεργαστής έχει ένα cluster επιδόσεων με πυρήνες 4 Cortex A72 με 1.95GHz το καθένα και ένα cluster εξοικονόμησης ενέργειας με 4 πυρήνες A53 με 1.4GHz το καθένα. Επιπλέον, το Nubia Z17 Lite παρέχει 6GB μνήμης RAM και 64GB εσωτερικής αποθήκευσης. Ο επεξεργαστής ανήκει στη μεσαία τάξη και ταιριάζει σε ένα smartphone της γκάμας τιμών Nubia Z17 Lite. Ωστόσο, ο επεξεργαστής δεν είναι τόσο ισχυρός όσο ο Snapdragon 660, ή όπως ο Snapdragon 835 του Nubia Z17.

Παρά τη θεωρητική αυτή διαφορά, το Nubia Z17 Lite φθάνει σε πολύ καλή ταχύτητα σε καθημερινή χρήση. Οι εφαρμογές ανοίγουν γρήγορα και δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου αναμονή στον χρόνο φόρτωσης. Αυτό συμβαίνει πιθανώς λόγω των πολύ γρήγορων μονάδων μνήμης. Η εσωτερική αποθήκευση έχει ταχύτητα ανάγνωσης / εγγραφής 180 / 150MB / s. Η μνήμη RAM έχει καλή ταχύτητα 7GB / s. Χάρη στη μεγάλη μνήμη RAM, η ταχύτητα δεν επιβραδύνεται όταν ανοίγουν πολλές εφαρμογές.

Το Adreno 510-GPU έχει ένα καλό αποτέλεσμα όσον αφορά την απόδοση των παιχνιδιών. Ακόμα και γραφικά απαιτητικά παιχνίδια όπως το Asphalt 8, το Nova Legacy ή το Need for Speed ​​No Limits τρέχουν κανονικά με υψηλές ρυθμίσεις γραφικών. Κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών, το smartphone γίνεται σχετικά ζεστό, αλλά ποτέ καυτό. Συνολικά, το smartphone είναι επίσης κατάλληλο για gamers.

Το Nubia Z17 Lite δεν είναι τέρας απόδοσης, αλλά είναι κατάλληλο για καθημερινές εργασίες. Σε σύγκριση με τα σημερινά μοντέλα υψηλού επιπέδου, υπάρχουν μεγάλες διαφορές στο χαρτί, αλλά στην πρακτική χρήση μόλις που θα παρατηρήσετε αυτές τις διαφορές.

Nubia Z17 Lite Camera

Το Nubia Z17 Lite διαθέτει μια διπλή κάμερα στο πίσω μέρος. Αποτελείται από έναν κανονικό αισθητήρα 13MP και έναν πρόσθετο ασπρόμαυρο αισθητήρα 13MP. Και οι δύο είναι αισθητήρες Sony IMX 258. Με τη χρήση 2 καμερών είναι δυνατή η λήψη ασπρόμαυρων εικόνων και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία bokeh, η οποία θολώνει το φόντο. Η ποιότητα της κάμερας είναι μέτρια με τις εικόνες που λαμβάνονται στο φως της ημέρας. Το Nubia Z17 Lite αντιπροσωπεύει τα χρώματα με ακρίβεια και οι εικόνες έχουν καλή οξύτητα. Η εστίαση λειτουργεί γρήγορα και ο χρόνος ενεργοποίησης είναι ελάχιστος.

Μερικές φορές, η ισορροπία λευκού δεν λειτουργεί σωστά, η οποία για παράδειγμα οδηγεί σε έναν ουρανό που απεικονίζεται σε ένα μόνο χρώμα. Εκτός από αυτό, οι εικόνες είναι πολύ ωραίες. Σε χαμηλό φωτισμό, το Nubia Z17 Lite δεν λαμβάνει εντυπωσιακές φωτογραφίες θα τις χαρακτήριζα κάτω του μετρίου. Ισχυρός θόρυβος εικόνας εμφανίζεται αρκετά γρήγορα. Η λειτουργία bokeh λειτουργεί επίσης μέτρια. Συχνά τμήματα του προσώπου ή του αντικειμένου στα οποία εστιάζετε είναι επίσης θολά. Η Nubia είναι σαφές ότι δεν μπορεί να συμβαδίσει με την Xiaomi ή την Samsung για παράδειγμα. Οι ασπρόμαυρες εικόνες από την άλλη πλευρά είναι πειστικές. Η κάμερα 13MP εμπρός έχει καλή ποιότητα. Καταγράφει πολλές λεπτομέρειες και καθιστά δυνατή τη λήψη selfies με ωραία ευκρίνεια.

Τα βίντεο καταγράφονται με ανάλυση μέχρι 4K σε 30FPS ή σε Full-HD στα 60FPS. Η ποιότητα ήχου και εικόνας είναι καλή, αν και τα βίντεο σε κίνηση είναι θολά λόγω της έλλειψης σταθεροποίησης εικόνας. Η εφαρμογή κάμερας Nubia αξίζει μια ξεχωριστή παράγραφο. Πιθανότατα προσφέρει τα πιο πρόσθετα χαρακτηριστικά όλων των UI κάμερας που είναι διαθέσιμες αυτήν τη στιγμή. Επιπλέον, υπάρχουν 16 προεπιλογές, από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε. Για παράδειγμα, υπάρχει ένας τρόπος για να φωτογραφίσετε τον ουρανό για μεγάλο χρονικό διάστημα (Star Trail). Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα φόντο που δεν κινείται για να κλωνοποιήσετε ένα άτομο αρκετές φορές στην εικόνα ή μπορείτε να γυρίσετε την κάμερα γύρω από ένα αντικείμενο για να δημιουργήσετε μια τρισδιάστατη εικόνα. Είναι επίσης δυνατή η αποθήκευση εικόνων σε μορφή RAW, χάρη στη λειτουργία DNG.

Nubia Z17 Lite Μπαταρία

Το Nubia Z17 Lite φιλοξενεί μια μέση μπαταρία 3200mAh. Η χωρητικότητα είναι αρκετή για να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνο για μία ημέρα με έντονη χρήση. Όταν χρησιμοποίησα το τηλέφωνο, κράτησε μία ολόκληρη ημέρα με μία ώρα παιχνιδιών, 1 ώρα youtube, 1 ώρα περίπου κλήσεων. Συνολικά έχει μια καλή μπαταρία και διαχείριση ενέργειας, αλλά το Nubia Z17 Lite απέχει πολύ από το να είναι ένα πραγματικό τέρας μπαταρίας.

Δείτε το στο Gearbest

Περισσότερα

fb techfreaks youtube techfreaks

Το techfreaks.gr χρησιμοποιεί cookies για να παρέχει τις καλύτερες υπηρεσίες. Αποδεχτείτε τα cookies μας για καλύτερη εμπειρία Μάθετε Περισσότερα