Κερδισμένες η Huawei και η Xiaomi σε αποστολές smartphone το τρίτο τρίμηνο του 2018

Οι Huawei και Xiaomi ήταν οι μεγάλοι νικητές στο 3ο τρίμηνο του 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία των αποστολών smartphone της Counterpoint Research. Ενώ οι αριθμοί λένε ότι η Samsung εξακολουθεί να είναι ο νούμερο ένα κατασκευαστής όσον αφορά το μερίδιο αγοράς, η μείωση των αποστολών κατά 13% σε σχέση με την αύξηση κατά 33% από την Huawei βοήθησε την εταιρία να μειώσει το κενό.Το συνολικό μερίδιο της Samsung στις παγκόσμιες αποστολές είναι 19%, ενώ η Huawei έχει 13%, σύμφωνα με το Counterpoint. Η εταιρεία λέει ότι η Xiaomi, ο τέταρτος κατασκευαστής της λίστας, είδε αύξηση των αποστολών smartphone κατά 25%, δίνοντάς της ένα εννέα τοις εκατό μερίδιο των συνολικών αποστολών.

Η Apple είναι η τρίτη στη λίστα με 12 τοις εκατό. Ενώ η Apple παρουσίασε πολύ μικρή αύξηση από έτος σε έτος, η Counterpoint αναφέρει ότι τα έσοδα από το iPhone αυξήθηκαν κατά 29% λόγω της μέσης τιμής πώλησης της σειράς iPhone της τάξης των $ 793.Η εταιρεία που είδε τη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση κατά ποσοστό ήταν η HMD - οι κατασκευαστές τηλεφώνων της Nokia. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 71% σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο του 2017, λέει η Counterpoint. Η λίστα υποδεικνύει ότι η HMD είναι πλέον ο ένατος μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphone παγκοσμίως, συνεχίζοντας μια απίστευτη άνοδο που άρχισε όταν η HMD κυκλοφόρησε το πρώτο της Android smartphone με το εμπορικό σήμα Android το 2017.

Συνολικά, οι δέκα πρώτοι κατασκευαστές smartphone OEM αποτελούν το 78% των συνολικών αποστολών smartphone, σύμφωνα με τα στοιχεία. Αυτό αφήνει όλους τους άλλους κατασκευαστές - η Counterpoint λέει ότι υπάρχουν 600 από αυτούς - να αγωνίζονται μόνο για το 22 τοις εκατό της αγοράς. Οι επωνυμίες που δεν ανήκουν στην πρώτη δεκάδα περιλαμβάνουν εκείνες με κινητά τηλέφωνα υψηλού προφίλ, όπως το Google, το OnePlus και το Razer.Σύμφωνα με την Counterpoint, οι συνολικές παγκόσμιες αποστολές smartphone μειώθηκαν κατά 3%. Υπήρξε πολλή συζήτηση για το γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό - μεταξύ άλλων σε αυτόν τον ιστότοπο - αλλά η εταιρεία παρακολούθησης αναφέρει τις βελτιώσεις στην ποιότητα κατασκευής smartphone και την έλλειψη ουσιαστικής καινοτομίας.

smartphone shipments 2018

Περισσότερα

fb techfreaks youtube techfreaks

Το techfreaks.gr χρησιμοποιεί cookies για να παρέχει τις καλύτερες υπηρεσίες. Αποδεχτείτε τα cookies μας για καλύτερη εμπειρία Μάθετε Περισσότερα