Το νέο A12X Bionic της Apple είναι το πιο ισχυρό κινητό chipset μέχρι σήμερα

Ως μέρος της κυκλοφορίας του iPad Pro (2018) σήμερα, η Apple ανακοίνωσε ότι το chipset που τροφοδοτεί τα νεότερα tablet της είναι το A12X Bionic και σε όσους ακολουθούν την τεχνολογία των κινητών γενικά, αυτό σημαίνει ένα πράγμα: είναι ο ταχύτερος επεξεργαστής για κινητά που δημιουργήθηκε ποτέ. Ο σημερινός ηγέτης είναι το A12 Bionic που βρέθηκε στα iPhone XS, XS Max και XR και είναι ήδη ένα μικρό θηρίο, πόσο περαιτέρω είναι το A12X που θα δούμε όταν το νέο iPad Pro 11 " και 12,9 "(2018) θα ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα;Η Apple δεν κυκλοφόρησε συγκεκριμένους αριθμούς όταν πρόκειται για τη βελτίωση που επιφέρει το A12X έναντι του A12. η εταιρεία επικεντρώθηκε περισσότερο στη σύγκριση με τα tablets της τελευταίας γενιάς iPad Pro και τα chipsets A10X Fusion. Ωστόσο, ανέφεραν ότι το A12X στεγάζει 10 δισεκατομμύρια τρανζίστορ, και αυτό φαίνεται να είναι κατά 45% περισσότερο σε σύγκριση με το A12, το οποίο έχει 6.9 δισεκατομμύρια τρανζίστορ.Τώρα, αυτό δεν σημαίνει ότι το A12X θα έχει 45% καλύτερη απόδοση, επειδή υπάρχει περισσότερη απόδοση στην CPU από τον τεράστιο αριθμό των τρανζίστορ, αλλά είναι σίγουρα μια ένδειξη ότι έχουν γίνει σημαντικές βελτιώσεις στο τσιπ. Η φόρτωση των iPads με ισχυρότερα chipsets από αυτά στα iPhones είναι από καιρό πρακτική για την Apple, και αυτό έχει πολύ νόημα. Οι λόγοι για τους οποίους κάνουν αυτό είναι πρώτον επειδή η διαχείριση της θερμοκρασίας είναι ευκολότερη στο πιο ευρύχωρο σώμα του tablet, έναντι των περιορισμένων εσωτερικών του τηλεφώνου. και δεύτερον επειδή το iPad μπορεί να τροφοδοτήσει περισσότερο τον επεξεργαστή, χωρίς να "καίγεται" μέσα από την τροφοδοσία της μπαταρίας (ένα iPad έχει αρκετά μεγαλύτερη μπαταρία από ένα iPhone).

Το νέο, 7nm A12X Bionic chipset θα επιτρέψει έως και 35% καλύτερη απόδοση single-core και έως 90% καλύτερη απόδοση πολλαπλών πυρήνων. Αυτές είναι σημαντικές αναβαθμίσεις, εν μέρει χάρη στο νέο σχεδιασμό των 8 πυρήνων. Το A10X Fusion στα προηγούμενα iPad, και το A12 στο iPhone XS, XS Max και XR έχουν αρχιτεκτονική CPU 6 πυρήνων.

Περισσότερα

fb techfreaks youtube techfreaks

Το techfreaks.gr χρησιμοποιεί cookies για να παρέχει τις καλύτερες υπηρεσίες. Αποδεχτείτε τα cookies μας για καλύτερη εμπειρία Μάθετε Περισσότερα