Χάκερ απέκτησαν πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα 30 εκατομμύρια χρηστών του Facebook

Το Facebook δήλωσε σήμερα ότι έχει βιώσει τη μεγαλύτερη παραβίαση ασφαλείας στην ιστορία του καθώς 30 εκατομμύρια χρήστες είχαν παραβίαση του λογαριασμού τους από χάκερς οι οποίοι απέκτησαν πρόσβαση στις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους και τους τηλεφωνικούς τους αριθμού.

 Σχεδόν τα μισά από αυτά τα 30 εκατομμύρια είχαν επίσης πρόσβαση σε άλλα προσωπικά δεδομένα, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής όπου ζουν, της θρησκευτικής τους ταυτότητας, της κατάστασης σχέσεων και του ιστορικού αναζήτησης. Το Facebook λέει ότι δεν είναι βέβαιο εάν άλλες "επιθέσεις μικρότερης κλίμακας" εμπλέκονται με αυτήν την παραβίαση.

Σύμφωνα με το Facebook, οι χάκερ είχαν πρόσβαση στις ακόλουθες πληροφορίες από τα 14 εκατομμύρια χρήστες που είχαν πληγεί περισσότερο από την επίθεση: "Όνομα χρήστη, φύλο, γλώσσα /  εθνικότητα, κατάσταση σχέσης, θρησκεία, πατρίδα, τους τύπους συσκευών που χρησιμοποιούνται για την πρόσβαση στο Facebook, την εκπαίδευση, την εργασία, τις τελευταίες 10 αναζητήσεις σε post που έκαναν ή έχουν επισημανθεί με ετικέτα, τον ιστότοπο, τα άτομα ή τις σελίδες που ακολουθούν και τις 15 πιο πρόσφατες αναζητήσεις.Για να μάθετε εάν έχουν πρόσβαση τα προσωπικά σας δεδομένα από τους εισβολείς, κάντε κλικ σε αυτόν το σύνδεσμο. Μετακινηθείτε προς τα κάτω σε ένα γαλάζιο κουτί με τον τίτλο "Is my Facebook account impacted by this security issue?" Εάν ο λογαριασμός σας δεν έχει παραβιαστεί, θα δείτε ένα μήνυμα  "Based on what we've learned so far, your Facebook account has not been impacted by this security incident. If we find more Facebook accounts were impacted, we will reset their access tokens and notify those accounts."

Περισσότερα

fb techfreaks youtube techfreaks

Το techfreaks.gr χρησιμοποιεί cookies για να παρέχει τις καλύτερες υπηρεσίες. Αποδεχτείτε τα cookies μας για καλύτερη εμπειρία Μάθετε Περισσότερα