Xiaomi Mi A2 Review και χαρακτηριστικά

Τα υπέρ: Καλές επιδόσεις, Καθαρή εμπειρία Android One, εγγυημένες ενημερώσεις 2 ετών, Premium ποιότητα κατασκευής, Εξαιρετική κάμερα για την τιμή του, καλή οθόνη, Πολύ προσιτή τιμή

Τα κατά: Μέση διάρκεια ζωής μπαταρίας, η οθόνη δεν είναι τόσο φωτεινή, Λείπουν χαρακτηριστικά όπως microSD, NFC, κλπ., Δεν IP rating, Δεν υπάρχει υποδοχή ακουστικών

Συνολικά: Το Xiaomi Mi A2 προσφέρει μια μεγάλη αναβάθμιση σε σχέση με το Mi A1, με καλύτερες επιδόσεις και καλύτερη κάμερα. Αλλά λείπουν πολλά απλά χαρακτηριστικά γνωρίσματα, τα οποία δεν είναι διαπραγματεύσιμα για πολλούς.

Βαθμολογία

8.5Overall8.8Σχεδιασμός8Οθόνη8.8Κάμερα8Μπαταρία9Επιδόσεις

Καθώς τα ακριβά smartphones γίνονται ολοένα και πιο περίεργα, φθηνότερα smartphones παίρνουν μερίδιο στην αγορά. Όλο και περισσότερα φθηνά τηλέφωνα έχουν βγει με άριστες επιδόσεις και ποιότητα φωτογραφικής μηχανής ακόμη και πριν από λίγα χρόνια. Το περσινό Xiaomi Mi A1 ήταν καλό παράδειγμα. Φέτος, ο Android One διάδοχός του, το Mi A2, προχωράει ακόμη περισσότερο. Διαβάστε παρακάτω το review του Xiaomi Mi A2.

Το πρόγραμμα Android One της Google επιτρέπει στους κατασκευαστές συσκευών να εστιάζουν στο υλικό ενώ αφήνουν το λογισμικό - ενημερώσεις, εφαρμογές και ενημερώσεις ασφαλείας - στην Google. Υπάρχει ακόμα περιθώριο για μια προσαρμοσμένη εφαρμογή φωτογραφικής μηχανής ή κάποια συγκεκριμένη προσθήκη λογισμικού, αλλά τα περισσότερα από αυτά που βλέπετε σε ένα τηλέφωνο Android One προέρχονται απευθείας από την Google. Το Android One εξαλείφει επίσης ένα από τα άλλα μεγάλα προβλήματα με τα κινεζικά τηλέφωνα: την έλλειψη συνεχούς υποστήριξης.

Το Mi A2 έρχεται με μερικές αδυναμίες, οι οποίες ολοένα αυξάνονται, όταν προστίθενται μαζί. Δεν υπάρχει microSD, δεν NFC, μέτρια χωρητικότητα μπαταρίας, κανένα IP rating, καμία υποδοχή ακουστικών και καμία ασύρματη φόρτιση. Όχι όλες αυτές οι παραλείψεις δεν οφείλονται στην αρχική τιμή των 200 περίπου ευρώ του Mi A2. Το Mi A1 είχε μια υποδοχή ακουστικών, μια κάρτα microSD και μια (ελαφρώς) μεγαλύτερη μπαταρία. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά.

Xiaomi Mi A2 Σχεδιασμός

Προσιτό οικονομικά τηλέφωνο σημαίνει συνήθως ότι δεν πρέπει να περιμένετε μια premium εμφάνιση, αλλά αυτό δεν συμβαίνει με το Xiaomi Mi A2. Η ποιότητα κατασκευής του Xiaomi Mi A2 είναι εξαιρετική, βασισμένη στο κλασικό στυλ του Mi A1. Οι διακριτές ζώνες κεραιών, το ποιοτικό αλουμίνιο και οι λεπτές γραμμές της μαύρης μονάδας μου δίνουν μια εμφάνιση που μοιάζει πολύ όμορφη. Απλά μην το βάλετε σε νερό - δεν υπάρχει IP rating.

Η πίσω αλουμινένια πλάτη είναι πιο βολική στο χέρι από τα περισσότερα τηλέφωνα με γυάλινη βάση. Επίσης χειρίζεται καλύτερα γενικά τη φθορά από πτώσεις και ατυχήματα. Η σχεδίαση είναι περίπου τόσο ασήμαντη όσο τα περισσότερα άλλα τηλέφωνα αυτές τις μέρες, με αρκετά μικρά bezels που περιβάλλουν την οθόνη και μια οικεία διάταξη που μοιάζει με το iPhone X στην πλάτη για κάθετα τοποθετημένες διπλές κάμερες. Ο ανιχνευτής δακτυλικών αποτυπωμάτων που είναι τοποθετημένος πίσω είναι καλός και αξιόπιστος.

Ένα πράγμα που πρέπει να αναφερθεί είναι η τεράστια προεξοχή της κάμερας στην πλάτη. Ενώ οι περισσότεροι από εμάς έχουν συνηθίσει στην παρουσία της κεφαλής των καμερών να προεξέχει στο πίσω μέρος, στο Mi A2 προεξέχει περισσότερο. Όπως το Mi A1, το A2 είναι 7,3 χιλιοστά λεπτό, το οποίο είναι αρκετά καλό, αλλά δεν μπορώ να πω ότι δεν θα ήθελα η Xiaomi να συμπιέσει λίγο περισσότερη μπαταρία και να ισοπεδωθεί λίγο από την προεξοχή της κάμερας πίσω.

Δεν υπάρχει ασύρματη φόρτιση στο Mi A2 χάρη στο πίσω μέταλλο, αλλά περιλαμβάνει USB Type-C. Η έλλειψη υποδοχής ακουστικών ελαφρώς μετριάζεται από την παρουσία του προσαρμογέα τύπου USB 3.5 mm σε USB στο κουτί, η οποία είναι μια άλλη ωραία έκπληξη. Ένας IR blaster σας παρέχει το απαραίτητο υλικό για τον έλεγχο της τηλεόρασης σας με το τηλέφωνό σας, αλλά θα πρέπει να εγκαταστήσετε μόνοι σας την εφαρμογή Mi Remote

Mi a2 screenXiaomi Mi A2 Οθόνη

Η ποιότητα της οθόνης συχνά είναι χαμηλή στα φθηνότερα τηλέφωνα, αλλά το Mi A2 τα πάει θαυμάσια - αν όχι εξαιρετικά. Η οθόνη του Mi A2, όπως και το Mi 6X, στο οποίο βασίζεται, είναι μια οθόνη Full HD + IPS 5,99 ιντσών. Είναι μισή ίντσα μεγαλύτερη από τον προκάτοχό της, με νέο λόγο διαστάσεων 18: 9, αλλά το συνολικό αποτύπωμα του Mi A2 είναι σχεδόν πανομοιότυπο με το Mi A1. Διαθέτει ανάλυση 1,080 x 2,160 με πυκνότητα εικονοστοιχείων 403 ppi - δεν είναι κακή λόγω του μεγέθους του - εξασφαλίζοντας πολύ καλή λεπτομέρεια.

Παρά το γεγονός ότι είναι μια οθόνη LCD, το πάνελ προσφέρει αξιοπρεπή αντίθεση και φωτεινά, αλλά όχι υπερβολικά κορεσμένα χρώματα. Εάν σας αρέσουν οι οθόνες της Samsung, ίσως να το βρείτε λίγο παγωμένο (κυριαρχεί ένα μπλε χρώμα). Αν προτιμάτε μια πιο ουδέτερη παλέτα, πιθανότατα δεν θα σας πειράξει (εμένα δεν με χάλασε). Δυστυχώς, εάν έχετε εξοικειωθεί με την προσαρμογή της οθόνης στο MIUI, δεν θα βρείτε τίποτα εδώ καθώς δεν υπάρχει στο καθαρό Android.

Το Mi A2 έχει πολύ καλές γωνίες θέασης και καλή ανταπόκριση στην αφή. Το Mi A2 είναι ακόμα ευανάγνωστο σε εξωτερικούς χώρους σε οτιδήποτε άλλο εκτός από τον πιο έντονο μεσημεριανό ήλιο, εκεί θα χρειαστεί να αλλάξετε τη φωτεινότητα σας. Στην πραγματικότητα, πιθανότατα θα βρεθείτε πάντα να κρατάτε την οθόνη του Mi A2 σε υψηλότερο ποσοστό φωτεινότητας από ότι συνήθως.

Η οθόνη είναι επικαλυμμένη με Gorilla Glass 5 για καλύτερη αντοχή στις γρατζουνιές και απορρόφηση κραδασμών και υπάρχει μια oleophobic επίστρωση για τη διαχείριση των αποτυπωμάτων των δακτύλων επάνω στην οθόνη. Υπάρχει μια επιλογή εμφάνισης περιβάλλοντος στις ρυθμίσεις, αλλά εμφανίζεται μόνο όταν έρχεται μια νέα ειδοποίηση, για να σταματήσετε την αποστράγγιση της μπαταρίας από την οθόνη LCD.

Η οθόνη του Mi A2 έχει ελαφρώς στρογγυλεμένες γωνίες, όπως αυτές που έχουμε δει από την LG, τη Samsung και άλλους, και δεν υπάρχει καμία εγκοπή (αυτό προσωπικά μου αρέσει αρκετά). Η πλοήγηση γίνεται με κουμπιά λογισμικού στην οθόνη - μια άλλη στροφή για τους μακροχρόνιους fans της Xiaomi - και το κουμπί  για πίσω βρίσκεται τώρα στα αριστερά (η προηγούμενη διάταξη της Xiaomi είχε το κουμπί δεξιά). Δεν υπάρχει ενσωματωμένη μέθοδος για την εναλλαγή τους, αλλά μπορείτε να λάβετε μια εφαρμογή από το Google Play για να το κάνετε αν έχετε προβλήματα με την προσαρμογή.

Xiaomi Mi A2 Επιδόσεις 

Το Xiaomi Mi A2 δεν φιλοδοξεί να είναι το όνειρο ενός ανθρώπου που ψάχνει τα καλύτερα χαρακτηριστκά σε επιδόσεις, αλλά δεν χρειάζεται πλέον να ψάχνετε στις εξοπραγματικές τιμές των κορυφαίων ναυαρχίδων για μια γρήγορη και σταθερή εμπειρία Android. Ανεξάρτητα από αυτό, το Mi A2 εξακολουθεί να έχει εντυπωσιακά χαρακτηριστικά για τιμή του.

Το Mi A2 περιλαμβάνει τη νέα πλατφόρμα Snapdragon 660. Το 14nm 660 περιλαμβάνει τέσσερις πυρήνες υψηλής απόδοσης Kryo 260 που τροφοδοτούνται με 2.2GHz και τέσσερις πυρήνες χαμηλής ενέργειας Kryo 260 στα 1.8GHz. Η GPU είναι η Adreno 512. Η ταχύτητα επεξεργασίας είναι αισθητή σε όλο το Mi A2. Πιο συγκεκριμένα είναι ένα μπόνους σε αυτό το σημείο τιμών - ο πλησιέστερος ανταγωνισμός στο φύλλο προδιαγραφών του Mi A2 είναι το πιο ακριβό Nokia 7 Plus.

Υπάρχουν μερικές διαμορφώσεις μνήμης RAM και εσωτερικού χώρου αποθήκευσης: 4GB μνήμης RAM με χωρητικότητα 32GB ή 64GB και 6GB μνήμης RAM με χωρητικότητα 128GB. Χρησιμοποίησα την έκδοση 4GB / 64GB για αυτό το review του Xiaomi Mi A2. Δεν υπάρχει επέκταση microSD στο Mi A2, γεγονός που καθιστά την έκδοση 32GB σχεδόν άχρηστη για να μην πω ότι και η 64GB μου φαίνεται κάπως μικρή καθώς συνηθίζω να τραβάω πολλά video. Αλλά ακόμα και να μην θέλετε video μόνο για την χρήση φωτογραφιών και εφαρμογών η καλύτερη εκδοχή είναι η 4GB / 64GB.

Xiaomi Mi A2 Camera

Mi a2 camera

Όπως και με τα περισσότερα τηλέφωνα αυτές τις μέρες, η φωτογραφική μηχανή είναι το πραγματικό αξιοθέατο εδώ. Με το Mi A2, ήμουν περίεργος με πόσο καλή θα ήταν μια φωτογραφική μηχανή σε ένα τηλέφωνο 250 ευρώ. Σε αυτό το σημείο τιμής έχω δει μερικές πολύ κακές κάμερες, αλλά το Mi A2 είναι μια απόδειξη για το τι μπορεί να κάνει το καλό λογισμικό κάμερας. Παραδόξως, η κάμερα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού ήταν, για μένα, το πιο αδύναμο μέρος της εμπειρίας της φωτογραφικής μηχανής.

Το Mi A2 έχει πρωτεύον φακό 12MP, f / 1,75 και δευτερεύοντα φακό 20MP, f / 1,75. Σε αντίθεση με το Mi A1, δεν υπάρχει πλέον ένας φακός 2x οπτικού ζουμ. Τώρα ο δευτερεύων φακός είναι αφιερωμένος για λήψη σε χαμηλό φωτισμό, αν και βοηθά και στα εφέ πορτραίτου bokeh. Το Mi A2 χρησιμοποιεί το binning pixel για να συνδυάσει τα δεδομένα από τέσσερα γειτονικά εικονοστοιχεία στον αισθητήρα 20MP σε two-micron Super Pixels, με αποτέλεσμα μια εικόνα 5MP που έχει αναβαθμιστεί σε ανάλυση 20MP.

Η κάμερα που βλέπει προς τα εμπρός χρησιμοποιεί τον ίδιο αισθητήρα 20MP με διάφραγμα f / 2.2. Προσφέρει επίσης front-facing HDR, λειτουργία φωτογράφησης 4,500K και λειτουργία πορτρέτου. Στη λειτουργία πορτρέτου της φωτογραφικής μηχανής, το Mi A2 θα επιλέξει αυτόματα τις καλύτερες ρυθμίσεις κάμερας για τις συνθήκες. 

Τα αποτελέσματα της φωτογραφικής μηχανής του Mi A2 κυμαίνονται από θεαματικά έως μια θεαματική σύγχυση. Στα στιγμιότυπα της ημέρας, το Mi A2 έχει σταθερή δυναμική εμβέλεια και σχεδόν ποτέ δεν χάλασε τα highlights. Η φωτογραφική μηχανή 12MP του Mi A2 έχει πολύ καλή ακρίβεια χρώματος, με ωραία χρώματα χωρίς υπερβολικό κορεσμό και καλές λεπτομέρειες ακόμα και στις σκιές. Ακόμη και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, λειτουργεί καλά, διατηρώντας καλό χρώμα και αντίθεση και διατηρώντας το θόρυβο στο ελάχιστο. Βρήκα την λειτουργία πορτραίτου να είναι καλύτερη από τα περισσότερα τηλέφωνα, αν και δεν θα το συνιστούσα. Οι άκρες στο θόλωμα είναι λίγο πιο "κοφτερές", αλλά το συνολικό αποτέλεσμα εξακολουθεί να φαίνεται αρκετά ψεύτικο.

Όταν αλλάζετε στον αισθητήρα 20MP τα πράγματα γίνονται λίγο περίεργα. Παρόλο που παρουσιάζεται ως "κάμερα χαμηλού φωτισμού", υπάρχει συνήθως περισσότερος θόρυβος σε λήψεις χαμηλού φωτισμού από τον αισθητήρα 12MP (????). Ενώ περιστασιακά παίρνει περισσότερες λεπτομέρειες, τείνει να κάνει πολύ περίεργα πράγματα στην ποιότητα της εικόνας. Οι παράδοξες "βελτιώσεις" του κάνουν το τελικό αποτέλεσμα να μην φαίνεται αρκετά πραγματικό. 

Ο αισθητήρας 20MP (ή χειροκίνητος τρόπος) γενικά τείνει να αλλάζει τα χρώματα, δημιουργώντας μια θερμότερη εικόνα με πιο κίτρινη απόχρωση. Αυτό το περίεργο υλικό ελπίζουμε να διορθωθεί με μια ενημέρωση λογισμικού. Εάν χρησιμοποιείτε μόνο τον αισθητήρα 12MP στο Mi A2, θα είστε πιθανώς απολύτως χαρούμενοι. Γνωρίζουμε ήδη ότι η Google συνεργάζεται στενά με τους συνεργάτες της στο Android One σε περιοχές όπως η φωτογραφική μηχανή, πριν χορηγήσει την έγκρισή της. Αλλά προς το παρόν αυτή η συνεργασία δεν φαίνεται να λειτούργησε καλά.

Το Mi A2 προσφέρει αυτόματο HDR και στις δύο πίσω κάμερες αλλά και εμπρός. Υπάρχουν φανταστικές λειτουργίες AI αν σας αρέσει αυτή η τεχνολογία, ένα μπροστινό φλας για χαμηλό φωτισμό selfies, μια καλή λειτουργία πανοραμικών φωτογραφιών, φίλτρα και μια δυνατότητα ισιώματος για να διορθώσετε τους στραβούς ορίζοντές σας. Όσο για το βίντεο, υπάρχει υποστήριξη για 4K σε 30fps, FHD σε 60 και 30fs, και HD σε 30fps. Η σταθεροποίηση βίντεο λειτουργεί μόνο στο FHD και είναι καλύτερο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ενώ η σταθεροποίηση παραμένει εκεί κατά τη διάρκεια της νύχτας είναι λιγότερο αποτελεσματική.

Η κάμερα του Mi A2 είναι μια μικτή πραγματικότητα. Ο αισθητήρας 12MP είναι υπέροχος, αλλά αν σκάψουμε στις δυνατότητές του λίγο περισσότερο θα αισθανθείτε πιθανότατα απογοητευμένοι. Είναι πάντα κρίμα όταν μια εταιρεία προσθέτει μια δευτερεύουσα φωτογραφική μηχανή και στη συνέχεια αποτυγχάνει να κάνει οποιαδήποτε σημαντική αναβάθμιση με αυτή (προσωπικά αισθάνομαι ότι η κάμερα του Mi A1 τα πάει πολύ καλύτερα σε φωτογραφίες πορτραίτου). Ελπίζω ότι τα θέματα της φωτογραφικής μηχανής του Mi A2 να διορθωθούν με μια ενημέρωση, αλλά προς το παρόν, δεν είναι μια φωτογραφική μηχανή που πραγματικά θα σας εντυπωσιάσει σε αυτό το τηλέφωνο.

Περισσότερα

fb techfreaks youtube techfreaks

Το techfreaks.gr χρησιμοποιεί cookies για να παρέχει τις καλύτερες υπηρεσίες. Αποδεχτείτε τα cookies μας για καλύτερη εμπειρία Μάθετε Περισσότερα