Πώς να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας στο iPhone

Το iPhone σας περιέχει όλα τα σημαντικά δεδομένα σας όπως φωτογραφίες, επαφές, σελιδοδείκτες, κωδικούς πρόσβασης κ.ο.κ. Είναι σημαντικό να έχετε ένα αντίγραφο αυτών των πληροφοριών κάπου αλλού, σε περίπτωση που η συσκευή σας κλαπεί, χαθεί ή καταστραφεί και δεν μπορεί να ​επιδιορθωθεί. Και για να ελαχιστοποιήσετε τις απώλειές σας σε μια τέτοια περίπτωση, είναι σημαντικό να ενημερώνετε συχνά αυτά τα αντίγραφα ασφαλείας. Ο ευκολότερος τρόπος για να το κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε τις προτεινόμενες λύσεις της Apple.

Υπάρχουν δύο κύριες επιλογές. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το iCloud και να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των πληροφοριών σας στους διακομιστές της Apple ή να αποθηκεύσετε τα δεδομένα σας στον υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας το iTunes. Και οι δύο μέθοδοι εξηγούνται παρακάτω:

Επιλογή 1. Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του iPhone σας στο iCloud

Το πιο πιθανό είναι ότι τα δεδομένα σας είναι ήδη εξασφαλισμένα στο iCloud, ακόμα κι αν δεν το γνωρίζατε. Αλλά για να βεβαιωθείτε ότι η λειτουργία είναι ενεργοποιημένη για το iPhone σας, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις και στη συνέχεια:

Πατήστε στο [το όνομά σας]> iCloud> iCloud Backup (αντίγραφα ασφαλείας)> Αγγίξτε την εναλλαγή σε περίπτωση που έχει οριστεί απενεργοποιημένη.

Αυτό θα ενεργοποιήσει τη διαδικασία αυτόματης δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, η οποία ενεργοποιείται όταν το iPhone σας δεν χρησιμοποιείται, αλλά είναι συνδεδεμένο σε Wi-Fi και φόρτιση. Αν θέλετε να αποθηκεύσετε τα δεδομένα σας αμέσως, αφού ενεργοποιήσετε το "iCloud Backup", πατήστε το πλήκτρο "Back Up Now" (δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας τώρα) που θα εμφανιστεί παρακάτω. Μόλις ολοκληρωθεί η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, κάτω από το κουμπί "Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας τώρα" θα δείτε την ημερομηνία του τελευταίου επιτυχημένου αντιγράφου ασφαλείας.



icloud backup



Κάθε λογαριασμός της Apple λαμβάνει δωρεάν χώρο 5 GB iCloud. Για περισσότερα, πρέπει να πληρώσετε μια μηνιαία χρέωση, ανάλογα με το ποσό που θέλετε.  Εάν θέλετε να έχετε περισσότερο χώρο αποθήκευσης iCloud, μπορείτε να διακόψετε ορισμένες εφαρμογές από τις οποίες δεν χρειάζεστε αντίγραφα ασφαλείας από την αποθήκευση δεδομένων χρησιμοποιώντας τις εναλλαγές στο μενού iCloud στο iPhone σας.

Μπορείτε να καταργήσετε τις φωτογραφίες σας από τη διαδικασία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και να αποκτήσετε πρόσθετες λειτουργίες ενεργοποιώντας την iCloud Photo Library. Στο μενού iCloud, πατήστε στο Photos και εναλλαγή στο "iCloud Photo Library". Αυτό θα συγχρονίσει όλες τις φωτογραφίες και τα βίντεό σας στο iCloud όταν το τηλέφωνό σας δεν χρησιμοποιείται και είναι σε Wi-Fi. Θα είναι ακόμα ασφαλείς, αλλά τα αντίγραφα ασφαλείας θα είναι πολύ λιγότερο ογκώδη.



Επιλογή 2. Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του iPhone σας στον υπολογιστή σας μέσω του iTunes

Εάν δεν εμπιστεύεστε το cloud για να διατηρείτε τα δεδομένα σας ασφαλή ή απλώς προτιμάτε να έχετε και ένα τοπικό αντίγραφο αυτών στον υπολογιστή σας, μπορείτε εύκολα να το κάνετε αυτό μέσω του iTunes. Εάν χρησιμοποιείτε φορητό υπολογιστή ή επιτραπέζιο υπολογιστή Apple, έχετε ήδη το iTunes, αλλά εάν διαθέτετε υπολογιστή με Windows και δεν έχετε εγκαταστήσει το λογισμικό ακόμα, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να το κάνετε. Αφού εκτελέσετε το iTunes με το συνδεδεμένο λογαριασμό σας, ακολουθήστε τα εξής βήματα:



1. Χρησιμοποιώντας το καλώδιο Lightning από το φορτιστή σας, συνδέστε το iPhone με τον υπολογιστή σας.
2. Εάν αυτή είναι η πρώτη φορά που το iPhone συνδέεται στον υπολογιστή σας, θα εμφανιστεί μια ειδοποίηση στην οθόνη που σας ζητάει "Εμπιστευθείτε αυτόν τον υπολογιστή;". Πατήστε "Trust".
3. Επιλέξτε το iPhone από την επάνω αριστερή γωνία του παραθύρου του iTunes (ένα μικρό εικονίδιο iPhone που βρίσκεται συνήθως κάτω από το κουμπί "Λογαριασμός").
4. Κάντε κλικ στο Summay.
5. Κάντε κλικ στο "Back Up Now" για να δημιουργήσετε το πρώτο αντίγραφο ασφαλείας. Στο επάνω μέρος του παραθύρου, θα δείτε την πρόοδο της διαδικασίας δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.

Αν θέλετε το τηλέφωνό σας να δημιουργεί αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας στον υπολογιστή όταν είναι συνδεδεμένο σε αυτό, επιλέξτε "This Computer" στο "Automatically Back Up" και, στη συνέχεια, πατήστε "Apply" στο κάτω μέρος του παραθύρου iTunes για να επιβεβαιώσετε την επιλογή σας

Περισσότερα

fb techfreaks youtube techfreaks

Το techfreaks.gr χρησιμοποιεί cookies για να παρέχει τις καλύτερες υπηρεσίες. Αποδεχτείτε τα cookies μας για καλύτερη εμπειρία Μάθετε Περισσότερα