Οι αριθμοί διανομής Android για τον Αύγουστο: Το Oreo κερδίζει 2,5 ποσοστιαίες μονάδες

Οι αριθμοί διανομής Android τον Αύγουστο εμφανίστηκαν επίσημα και οι τυχόν σκέψεις για το Android 9.0 να εμφανιστεί στα αποτελέσματα δεν υπάρχει ακόμα. Με βάση όλες τις συσκευές Android που επισκέφτηκαν το Google Play Store τις τελευταίες επτά ημέρες, λιγότερο από το 1% των τηλεφώνων και των tablet Android τρέχουν την τελευταία έκδοση του Android.Λοιπόν, φαίνεται ότι το Android 7.0 Nougat υπάρχει σήμερα στα περισσότερα τηλέφωνα Android με μερίδιο 30,8% μεταξύ Android 7,0 (10,5%) και Android 7,1 (20,3%). Αυτός είναι ο ακριβής αριθμός που αναφέρθηκε για το Νουγκάτ τον περασμένο μήνα. Τα Android 8.0 και 8.1 Oreo μπορούν να βρεθούν στο 14,6% των συσκευών Android, από 12,1% στην τελευταία αναφορά. Όταν μελετάτε αυτά τα αριθμητικά στοιχεία, καταλαβαίνετε γιατί το Android 9.0 Pie δεν αναφέρεται ακόμη. Τα περισσότερα τηλέφωνα πρέπει να τρέχουν Oreo πριν να δούμε την έκδοση Pie να έρχεται. Επί του παρόντος, το Android 9.0 είναι διαθέσιμο μόνο σε συσκευές Pixel και στο Essential Phone.Μετά το Nougat, το επόμενο πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο build είναι το Android 6.0 Marshmallow, το οποίο βρίσκεται σε 22,7% (κάτω από το 23,5% του Ιουλίου) των τηλεφώνων και tablet που τρέχουν το λειτουργικό σύστημα ανοιχτού κώδικα της Google. Τα Android 5.0 και 5.1 Lollipop παραμένουν στο 19,2% των συσκευών και ακολουθείται από το Android 4,4 KitKat με 8.6%.

Το JellyBean (4.1.x-4.1.3) εξακολουθεί να τρέχει στο 3.5% των συσκευών Android ενώ το Ice Cream Sandwich (4.0.3-4.0.4) και το Gingerbread (2.3.3-2.37) είναι στο 0.3% των μονάδων που επισκέφτηκαν το Play Store την τελευταία εβδομάδα. Παραδόξως, το Gingerbread σημείωσε αύξηση κατά μία εκατοστιαία μονάδα από τον Ιούλιο.

Πηγή: AndroidDevelopers

Περισσότερα

fb techfreaks youtube techfreaks

Το techfreaks.gr χρησιμοποιεί cookies για να παρέχει τις καλύτερες υπηρεσίες. Αποδεχτείτε τα cookies μας για καλύτερη εμπειρία Μάθετε Περισσότερα