• vs Battles
  • Δημοσιεύτηκε:

Σύγκριση: Xiaomi Redmi Note 5 Pro vs Mi A1

Το Redmi Note 5 είναι ένα από τα πιο "δυνατά" smartphones της Xiaomi στην μεσαία κατηγορία . Δεν είναι μόνο αυτό, αλλά είναι επίσης το πρώτο τηλέφωνο της σειράς Redmi που διαθέτει διπλή κάμερα. Με τα 4GB RAM και τα 64GB εσωτερικής αποθήκευσης σε αυτή την τιμή που έρχεται το Redmi Note 5 μπορεί να συγκρουστεί ένα value for money κινητό της Xiaomi το Mi A1.

 Το Redmi Note 5 έχει προφανώς νεότερο υλικό (καθώς κυκλοφόρησε περίπου 6 μήνες μετά), αλλά η εμπειρία της φωτογραφικής μηχανής και το stock Android του Mi A1 τον καθιστούν άξιο ανταγωνιστή. Ας δούμε λοιπόν τα τηλέφωνα πλάι-πλάι και να αποφασίσουμε ποιος κερδίζει τον άλλο και σε ποιο τμήμα.

 

Σχεδιασμός και κατασκευή

Με την πρώτη εντύπωση, το μπροστινό μέρος του Redmi Note 5 είναι αρκετό για να προσελκύσει την προσοχή σας, χάρη στη νέα οθόνη 5,9 ιντσών με αναλογία διαστάσεων 18: 9. Λογικά, το Mi A1 έχει έναν καλύτερο σχεδιασμό και κατασκευή. Οι άκρες του Note 5 και του Mi A1 είναι εξίσου παχιές, αλλά αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η Xiaomi αύξησε την καμπυλότητα στις άκρες του πίσω μέρους. Μπορεί να φαίνεται λεπτό αλλά είναι στην πραγματικότητα είναι 0,8 χιλιοστά παχύτερο από το Mi A1. Αυτό μπορεί να γίνει αισθητό αμέσως καθώς το κρατάτε.

Το μεγαλύτερο μέγεθος οθόνης του Redmi Note 5 καθιστά ελαφρώς δύσκολη την πρόσβαση σε όλα τα μέρη της οθόνης με το ένα χέρι, όπου το Mi A1 αισθάνεται καλύτερα. Έτσι, εάν ρωτήσετε ποιο από τα δύο μπορεί να κρατηθεί άνετα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα - θα έλεγα ότι είναι το Mi A1. Αν όμως δεν σας αρέσουν τα bezels, το Mi A1 μπορεί να μην σας εντυπωσιάσει. Αυτό δεν σημαίνει ότι το Redmi Note 5 είναι bezel-less, αλλά έχει απλώς λεπτότερα πλαίσια που επίσης οδήγησαν στην εξαφάνιση των πλήκτρων φυσικής πλοήγησης.

Το Mi A1 είναι επίσης ελαφρώς ελαφρύτερο από το Redmi Note 5, το οποίο προσθέτει ένα υπέρ τον παράγοντα χρηστικότητας. Επίσης, η προεξοχή της κάμερας στο Note 5 κάνει το τηλέφωνο να ταλαντεύεται όταν το τοποθετείτε στο πίσω μέρος και επίσης πιο εύκολο να γίνει ζημιά σε κάποια κάμερα. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να βάλετε ένα πίσω κάλυμμα σε αυτό το smartphone.

Έτσι, το Mi A1 είναι καλύτερο από την άποψη της άνεσης της χρηστικότητας, αλλά αν θέλετε να έχετε μια συσκευή που μοιάζει περισσότερο με τις συσκευές του 2018, τότε το Redmi Note 5 Pro είναι σίγουρα η συσκευή που ψάχνετε.

 

Επιδόσεις και λογισμικό

Για να το καταστήσουμε δίκαιο και για τα δύο κινητά, συγκρίναμε την παραλλαγή των 4GB RAM και των δύο τηλεφώνων. Ενώ το μέγεθος της αποθήκευσης και της μνήμης RAM είναι ίδιο, ο επεξεργαστής κάνει την μεγάλα διαφορά. Το Mi A1 τρέχει με το Snapdragon 625 και το Redmi Note 5 τρέχει με το Snapdragon 636.

Κατά τη διάρκεια της δοκιμής μας, το Mi A1 και το Redmi Note 5 δεν έχουν μεγάλες διαφορές σε βασικές λειτουργίες. Αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Snapdragon 636 στο Redmi Note 5 είναι πολύ καλύτερος όταν πρόκειται για εντατική χρήση. Η διαφορά είναι σαφώς ορατή στη φωτογραφική μηχανή, όπου το Mi A1 είναι ελαφρώς αργό στη λήψη και επεξεργασία εικόνων.

Το άνοιγμα και το κλείσιμο των εφαρμογών είναι ελαφρώς πιο γρήγορο στο Redmi Note 5. Αν και είναι δύσκολο να παρατηρήσετε, γίνεται πιο εμφανές όταν υπάρχουν αρκετές εφαρμογές που εκτελούνται στο παρασκήνιο. Στο μπροστινό μέρος του λογισμικού, το stock android του Mi A1 αισθάνεται πολύ πιο απλό και εύκολο στη χρήση σε σύγκριση με το MIUI 9. 

Στην ιδανική περίπτωση, το Mi A1 είναι πολύ πιο εύκολο και πιο ομαλό στην χρήση, αλλά η υπεροχή του επεξεργαστή του Redmi Note 5 το κάνει εύκολα νικητή στις επιδόσεις.

 

Οθόνη

Δεν το συζητάμε, το Redmi Note 5 είναι ένας σαφής νικητής σε αυτό το τμήμα. Η ανάλυση και για τα δύο τηλέφωνα είναι FullHD, αλλά η διαφορά εδώ είναι τεράστια. Το Mi A1 έχει μικρότερη οθόνη 5,5 ιντσών, ενώ το Redmi Note 5 έχει μια μεγάλη οθόνη 5,9 ιντσών που ξεχωρίζει. Η οθόνη στο Redmi Note 5 δίνει μια εντυπωσιακή αίσθηση. Είναι πολύ φωτεινότερο από το Mi A1 και αυτό το καθιστά εξαιρετικό για την ευκρίνεια στο ηλιακό φως. Συνήθιζα να βρίσκω την οθόνη του Mi A1 καλύτερη από πολλά άλλα smartphones, αλλά σε σύγκριση με την οθόνη του Note 5, τα πράγματα άλλαξαν.

Το Mi A1 έχει μια μπλε απόχρωση, η οποία δεν είναι προφανής μέχρι να βάλετε το Redmi Note 5 δίπλα του. Το Mi A1 σίγουρα παράγει καλούς τόνους χρώματος, αλλά το Note 5 φαίνεται πολύ πιο ζωηρό μπροστά του. Και τα δύο τηλέφωνα έχουν μια αξιοπρεπή οθόνη για να παρακολουθείτε βίντεο, παιχνίδια και ανάγνωση σελίδων. Αλλά αν πρέπει να επιλέξουμε ένα, το Redmi Note 5 κερδίζει με ένα τεράστιο περιθώριο.

 

Camera

redmi note 5 mi a1 cameras

Και τα δύο τηλέφωνα διαθέτουν μια ρύθμιση διπλής κάμερας, η οποία στο Mi A1 είναι τηλεφακός και ευρυγώνιος φακός, ενώ το Redmi Note 5 έχει μια monochrome δευτερεύουσα κάμερα. Το Redmi Note 5 παράγει πιο ζωντανά χρώματα, αλλά το Mi A1 έχει καλύτερο δυναμικό εύρος στις εικόνες. Και τα δύο τηλέφωνα είναι καλά όταν πρόκειται να καταγράψουν λεπτομέρειες, αλλά οι φωτογραφίες από το Mi A1 φαίνονται ελαφρώς πιο έντονες στο φως της ημέρας.

Επίσης, το Mi A1 κάνει καλύτερο bokeh εφέ από το Redmi Note 5, to οποίo πάσχει από ανομοιόμορφο πρόβλημα θολώματος. Και τα δύο τηλέφωνα χειρίζονται το φωτισμό πολύ καλά, και για την τιμή τους μπορούμε να προτείνουμε οποιαδήποτε για την απόδοση των καμερών τους σε καλό φωτισμό. Το Mi A1 βγάζει καλές φωτογραφίες με το κλικ των καμερών του, αλλά ο ανώτερος επεξεργαστής του Redmi Note 5 μπαίνει στο παιχνίδι για να επιταχύνει την επεξεργασία εικόνας. Με λίγα λόγια, το Note 5 χάνει λίγο στην κάμερα αλλά αυτό που χάνει το κερδίζει με την επεξεργασία της εικόνας η οποία παράγει καλύτερο αποτέλεσμα συνολικά από το Mi A1.

Σε χαμηλό φωτισμό, το Redmi Note 5 κάνει πιο καλή δουλειά στο χειρισμό του φωτός και τα χρώματα είναι καλά κορεσμένα. Το Mi A1 σίγουρα συλλαμβάνει πολύ καλές εικόνες, αλλά όταν συγκρίνουμε τις εικόνες - η διαφορά φαίνεται.

 

Ποιο να αγοράσω;

Συνολικά, το Redmi Note 5 είναι αναμφισβήτητα ένα πιο ισχυρό τηλέφωνο από το Mi A1. Το τηλέφωνο υπερέχει επίσης στο τμήμα φωτογραφικών μηχανών εκτός από τα πορτραίτα, η οθόνη είναι επίσης πιο εντυπωσιακή και κυριαρχεί στο Mi A1 και από την άποψη της διάρκειας ζωής της μπαταρίας.

Έτσι, το μοναδικό τμήμα όπου ξεχωρίζει το Mi A1 είναι ο σχεδιασμός και η ευκολία χρήσης. Αν δεν σας ενδιαφέρει το λογισμικό και ο σχεδιασμός ιδιαίτερα, τότε το Redmi Note 5 είναι αυτό που χρειάζεστε και αυτό που θα σας εντυπωσιάσει με τις επιδόσεις του.

Αγοράστε το Redmi Note 5

Περισσότερα

fb techfreaks youtube techfreaks

Το techfreaks.gr χρησιμοποιεί cookies για να παρέχει τις καλύτερες υπηρεσίες. Αποδεχτείτε τα cookies μας για καλύτερη εμπειρία Μάθετε Περισσότερα