Xiaomi Poco F1 Preview: Το καλύτερο Smartphone των 400 € που υπάρχει

Η Xiaomi δημιούργησε ένα τηλέφωνο που επικεντρώνεται σε τρεις βασικούς τομείς: Επιδόσεις, Camera & Διάρκεια Ζωής Μπαταρίας. Και το έχει καταφέρει και στις τρεις περιοχές, διατηρώντας παράλληλα μια τιμή αρκετά χαμηλή. Η Xiaomi παρουσίασε το πρώτο smartphone με το νέο της sub-brand, Pocophone (θα είναι "Pocophone by Xiaomi" Global και "Poco by Xiaomi" στην Ινδία).Το πρώτο smartphone, το Poco F1, είναι μια συσκευή που επικεντρώνεται σε τρεις τομείς: Απόδοση, Ταχύτητα και Τιμή. Θα ξεκινήσει με τιμή περίπου $ 430 δολάρια για το υψηλότερο μοντέλο. Το Poco F1 συσκευάζει τις προδιαγραφές ενός high-end τηλεφώνου που θα περιμένατε από την Xiaomi. Αυτό περιλαμβάνει ένα chipset Snapdragon 845 μαζί με 6GB μνήμης RAM και αποθήκευση 64GB ή 128GB (ή 8GB μνήμης RAM και αποθήκευση 256GB) μαζί με μια εγκατάσταση διπλής κάμερας στην πλάτη που αποτελείται από κύριο αισθητήρα 12 megapixel και 5 megapixel δευτερεύοντα αισθητήρα. Όλα αυτά τροφοδοτούνται από μια μπαταρία χωρητικότητας 4000mAh που θα πρέπει να κρατήσει τη συσκευή σε λειτουργία περισσότερο από μια ημέρα.

Τι είναι το Pocophone

Το Pocophone είναι ένα νέο sub-brand σήμα από την Xiaomi που στοχεύει πραγματικά σε μια παρόμοια στρατηγική που έχουν ήδη επιτύχει η Honor και η OnePlus. Αυτό που στοχεύει η Xiaomi με αυτή την κίνηση είναι "ένα ισχυρό smartphone με τις τεχνολογίες που πραγματικά έχουν σημασία", σύμφωνα με τον Jai Mani, ο οποίος έχει ξεκινήσει αυτό το έργο. Αυτό το εμπορικό σήμα πρόκειται να χρησιμοποιηθεί στις διεθνείς αγορές της Xiaomi και όχι στην Κίνα - τουλάχιστον για τώρα. Έτσι, μπορείτε να περιμένετε κάποιες μικρές αλλαγές στο MIUI στις συσκευές Pocophone, σε σύγκριση με τα smartphones της Xiaomi που πωλούνται στην Κίνα - όπως τα Mi MIX 2S και Mi 8.

Hardware

Το υλικό της Xiaomi για το Poco F1 δεν είναι τόσο συναρπαστικό, ειδικά αν ακολουθείτε τα άλλα smartphone smartphone του, όπως το Mi MIX 2S και το Mi 8, τα οποία χρησιμοποιούν γυαλί ή κεραμικό πίσω και αισθητήρες δακτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη. Αντ 'αυτού, η Xiaomi αποφάσισε να επικεντρωθεί περισσότερο στις προδιαγραφές και τις επιδόσεις του τηλεφώνου, παρά στη χρήση φανταχτερών υλικών για την κατασκευή του. Το Poco F1 είναι διαθέσιμο με δύο πλάτες - από πολυανθρακικό που διατίθεται σε μαύρο, μπλε και κόκκινο, και από kevlar. Το μπροστινό μέρος του τηλεφώνου είναι σχεδόν όλη η οθόνη, με αναλογία διαστάσεων 19: 9 και ανάλυση Full HD +. Η κάμερα εξέχει λίγο στην πλάτη, αν και είναι ελάχιστα αισθητή η διαφορά. Αυτό είναι πιθανό λόγω της μπαταρίας 4000mAh που περιλαμβάνεται εδώ.

poco f1 screen

Το πίσω μέρος του Poco F1 είναι ελαφρώς καμπύλο, έτσι ώστε να ταιριάζει στο χέρι αρκετά ωραία. Φυσικά, το kevlar στο πίσω μέρος του μοντέλου μας, επίσης, καθιστά εύκολο το κράτημα. Σε αντίθεση με τα άλλα smartphones με μέταλλο και γυαλί στην αγορά αυτή τη στιγμή. Αυτό είναι πραγματικά καλό, βλέποντας το τελευταίο πράγμα που θα θέλατε να συμβεί είναι να πέσει καταλάθος το τηλέφωνό σας. Αυτό είναι ένα αρκετά παχύ τηλέφωνο, και αυτό οφείλεται, πάλι, στην μπαταρία που είναι τόσο μεγάλη, καθώς και η υδρόψυξη για τον Snapdragon 845 για να κρατήσει το τηλέφωνο δροσερό. Αυτό κάνει πραγματικά το Poco F1 να αισθάνεται πολύ ωραίο στο χέρι και λιγότερο πιθανό να έχει προβλήματα όταν το κρατάει ή παίζετε παιχνίδια.

Η απόδοση στο Poco F1 είναι ακριβώς ότι θα περίμενε κανείς από ένα chipset Snapdragon 845 και 6GB μνήμης RAM. Όλα είναι πολύ ευχάριστα εδώ, χωρίς να παρατηρούνται καθυστερήσεις. Ακόμη και το gameplay είναι αρκετά καλό. Έτσι αν ανησυχείτε για την απόδοση σε ένα smartphone με τιμή περίπου 400€. Αυτό δεν έχει καθόλου προβλήματα με την απόδοση.

Camera

Είναι ακόμα νωρίς να μιλάμε για την κάμερα του Poco F1, αλλά φαίνεται να είναι αρκετά αξιοπρεπής. Τα πάει αρκετά καλά στις περισσότερες περιπτώσεις, αλλά υπάρχουν στιγμές όπου η φωτογραφική μηχανή θα υπερεκφράσει το φόντο, ιδιαίτερα σε λειτουργία πορτρέτου. Υπάρχουν επίσης και στιγμές όπου η εικόνα θα βγαίνει θολή - κάτι που μοιάζει ότι το κλείστρο διαρκεί περισσότερο από όσο έπρεπε. Αλλά, αυτά είναι πράγματα που μπορούν να διορθωθούν στις ενημερώσεις λογισμικού και πιθανόν να διορθωθούν άμεσα. 

Ωστόσο, με το φως της ημέρας, μπορείτε να πάρετε κάποιες εξαιρετικές φωτογραφίες. Βέβαια αυτά είναι από δείγματα και μέχρι να δούμε την μηχανή σε πραγματική χρήση δεν μπορούμε να έχουμε πλήρη εικόνα των δυνατοτήτων της κάμερας.

Μπαταρία

Η Xiaomi μιλούσε για τη μεγάλη χωρητικότητα της μπαταρίας στο Poco F1 και πολύ καλά έκανε. Είναι ένα από τα λίγα τηλέφωνα εκεί που διαθέτει μια μπαταρία χωρητικότητας 4000mAh - κάτι το οποίο είναι πολυ-διαφημιζόμενο στο Note Galaxy 9. Η μπαταρία χωρητικότητας 4000mAh πρόκειται να σας κρατάει όλη την ημέρα με μια μόνο φόρτιση και ίσως και περισσότερο, που είναι αρκετά εντυπωσιακό.

Περισσότερα

fb techfreaks youtube techfreaks

Το techfreaks.gr χρησιμοποιεί cookies για να παρέχει τις καλύτερες υπηρεσίες. Αποδεχτείτε τα cookies μας για καλύτερη εμπειρία Μάθετε Περισσότερα