Honor 7S Review: Η Honor μπορούσε και καλύτερα

Τα υπέρ: Καλή διάρκεια ζωής της μπαταρίας, Χαμηλή τιμή (δεν βρίσκω κάτι άλλο)

Τα κατά: Εξαιρετικά αργή απόδοση, οθόνη 720p, χωρίς σχάρες ηχείων και κακή ποιότητα ήχου, Δεν υπάρχει σαρωτής δακτυλικών αποτυπωμάτων, χωρίς NFC, ανίχνευση προσώπου, κακή κάμερα, χωρίς γυροσκόπιο

Συνολικά: Το Honor 7S είναι ένα πολύ καλό δώρο για κάποιον που δεν συμπαθείτε. Αν θέλετε κάτι σε αυτό το εύρως τιμής για εσάς απλά κοιτάξτε άλλα μοντέλα.

Βαθμολογία

7Overall6.5Σχεδιασμός7Οθόνη6.5Κάμερα8.5Μπαταρία6.5Απόδοση

Με το Honor 10, η Honor δημιούργησε ένα smartphone που αμφισβήτησε πολλά τηλέφωνα ναυαρχίδες σε μια πολύ προσιτή τιμή. Ο κατασκευαστής έχει αποδειχθεί ότι είναι κύριος της αποτελεσματικότητας στη κατασκευή smartphones και ιδιαίτερα ανταγωνιστικός σε χαμηλότερες κατηγορίες τιμών. Αυτό είναι το φθηνότερο smartphone της Honor. Λοιπόν, τι συμβαίνει όταν η ίδια εταιρεία αναλαμβάνει να μπει στην κατηγορία των τηλεφώνων χαμηλής τιμής; Τι μπορούμε να περιμένουμε για περίπου 120 €; Θα σας λύσουμε τις απορίες με την αξιολόγηση του Honor 7S. Ας πούμε απλώς ότι είναι καλύτερο να μην έχετε μεγάλες ελπίδες.

Honor 7S Σχεδιασμός

Ας ξεκινήσουμε με το σχέδιο. Θα πρέπει να περιμένετε ότι θα κάνετε μια σειρά από παραχωρήσεις σε ένα τηλέφωνο που κοστίζει περίπου 120 €, και αυτό έχει άφθονες που πρέπει να κάνετε. Πρόκειται για ένα πολύ πλαστικό τηλέφωνο με χοντροκομμένο σχεδιασμό. Είναι επίσης πολύ παχύ, το οποίο μπορεί να μην είναι θέμα ανάλογα με τις προτιμήσεις σας - αλλά προδίδει περαιτέρω τις περικοπές που έχει κάνει η Honor σε αυτό το τηλέφωνο.

Δεν είναι πολύ άσχημο, πάντως (έχουμε δει σίγουρα και χειρότερα). Στην πραγματικότητα φαίνεται συμπαγές - μου αρέσουν επίσης οι ελαφρώς στρογγυλεμένες άκρες. Δεν είναι καν κοντά σε premium εμφάνιση, αλλά είναι σίγουρα αποδεκτή. Η οθόνη είναι 5,45 ίντσες, με ανάλυση 1,440 x 720 pixels. Μια οθόνη κάτψ από 1080p είναι αρκετά σπάνια αυτές τις μέρες, ακόμη και σε αυτή την τιμή. Βέβαια, ο λόγος διαστάσεων 18: 9 και η αναλογία screen-to-body στο 73 τοις εκατό το καθιστούν τουλάχιστον αρκετά σύγχρονο.

Δυστυχώς, ο όχι και τόσο καλός σχεδιασμός είναι μια από τις καλύτερες πτυχές της συσκευής.

Honor 7S Χαρακτηριστικά

Μια άλλη μετρίως καλή εμφάνιση του Honor 7s είναι η μπαταρία των 3.020mAh. Δεν είναι υπερβολικά μεγάλη, αλλά τα πάει καλά με το chipset και την οθόνη χαμηλής ανάλυσης. Με χρήση της CPU και των δεδομένων θα τελειώσει πολύ πιο γρήγορα. Με κανονική χρήση όμως θα δώσει μια γεμάτη ημέρα χωρίς φόρτιση.

Στα άσχημα τώρα δεν υπάρχει σαρωτής δακτυλικών αποτυπωμάτων, το οποίο είναι μία απώλεια για εμένα. Δεν υπάρχει ανίχνευση προσώπου επίσης, έτσι πραγματικά μένετε μόνο με το βασικό PIN ή τον κωδικό πρόσβασης για την ασφάλειά σας.

Το Honor 7s χρησιμοποιεί Micro-USB. Χαρακτηριστικά όπως η αντοχή στο νερό και στην σκόνη, το NFC και η ασύρματη φόρτιση λείπουν - όλα αυτά είναι απολύτως δίκαια και αναμενόμενα. Αυτό που θεωρώ μια πραγματικά φθηνή κίνηση από την άλλη πλευρά είναι η πλήρης έλλειψη ενός γκριλ για το speaker. Το 7S χρησιμοποιεί το ηχείο του τηλεφώνου για ήχο και ειδοποιήσεις, γεγονός που δημιουργεί μεγάλη παραμόρφωση σε υψηλότερους τόνους. Είναι πραγματικότητα αρκετά δυσάρεστο αν θέλετε να απολαύσετε ένα video στο YouTube, ή να ακούσετε λίγη μουσική. 

Έχει μόνο 16GB αποθήκευσης, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει πραγματικά να διαλέξετε και να επιλέξετε ποιες από τις εφαρμογές που έχετε από την προηγούμενη συσκευή σας θα κρατήσετε. Ωστόσο, υπάρχει δυνατότητα επέκτασης αποθήκευσης έως και 256 GB, έτσι ώστε να μπορείτε τουλάχιστον να αποθηκεύσετε πολλά δεδομένα εκεί. Ακόμα, τα 16GB είναι πολύ περιοριστικά, ειδικά αν λάβουμε υπόψη τις εφαρμογές που πρέπει να εγκατασταθούν στην εσωτερική αποθήκευση. Υπάρχει διπλή κάρτα SIM, την οποία γνωρίζω ότι θα ευχαριστήσει πολλούς.

Honor 7S Επιδόσεις 

Θα το πω με απλά λόγια: το Honor 7S δεν είναι ένα εντυπωσιακό τηλέφωνο - ακόμη και λαμβάνοντας υπόψη τη χαμηλή τιμή. Το Honor 7S χρησιμοποιεί τον επεξεργαστή Mediatek MT6739 χαμηλής απόδοσης και μνήμη RAM 2GB. Αυτά σίγουρα δεν είναι εντυπωσιακά χαρακτηριστικά αλλά θα έλεγες ανεκτά, δυστυχώς η πραγματική απόδοση του τηλεφώνου καταφέρνει με κάποιο μαγικό τρόπο να υπολείπεται ακόμη και των πιο μετριοπαθών προσδοκιών.

Ο χρόνος απόκρισης, οι χρόνοι φόρτωσης, η περιήγηση και η ομαλότητα αποτελούν όλα ένα σοβαρό πρόβλημα. Συχνά, θα πατήσετε ένα κουμπί και θα περιμένετε ένα κλάσμα του δευτερολέπτου για να ανταποκριθεί. Αλλά θα περάσετε αρκετό χρόνο κοιτάζοντας τις οθόνες εκκίνησης ενώ φορτώνετε εφαρμογές ή αναρωτιέστε εάν το τηλέφωνο έχει crash-αρει. Σχεδόν όποτε εμφανίζεται το πληκτρολόγιο Swiftkey (η προεγκατεστημένη προεπιλογή), θα λάβετε ένα σύντομο κενό διάστημα κάτω από την τρέχουσα εφαρμογή σας.

Έχω πραγματικά βαρεθεί περιμένοντας τις φωτογραφίες μου να ανοίξουν. Ακόμη και η προσπάθεια να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή ταπετσαρίας για φωτογραφίες είναι μια αγγαρεία. Τεχνικά υποστηρίζει multitasking με διαχωρισμό οθόνης, αλλά δεν νομίζω να το καταφέρει ποτέ τουλάχιστον αξιοπρεπώς. Ενώ οι περισσότερες άλλες συσκευές χαμηλής τιμής μπορούν να χειριστούν τα περισσότερα παιχνίδια πολύ καλά, το Honor 7S δεν είναι η συσκευή για εσάς εάν σκοπεύετε να παίξετε 3D τίτλους με αξιοπρεπή απόδοση.

Η απόδοση θα πρέπει να είναι καλύτερη από αυτή, ακόμη και δεδομένου του υλικού. Υποψιάζομαι ότι το πρόβλημα μπορεί να έχει σχέση με το skin Color OS UI. Η Honor πιθανότατα έφτιαξε το λογισμικό με τον Kirin 970 και κάποια πιθανή διαχείριση AI RAM. Το Honor 7S είναι ένα πείραμα που συνδυάζει την κακή βελτιστοποίηση του λογισμικού με το χαμηλότερων επιδόσεων υλικό και δεν είναι πραγματικά διασκεδαστικό να το χρησιμοποιήσετε.

Honor 7S Camera

Η αλήθεια είναι ότι περιμένα την κάμερα να σώσει κάπως την κατάσταση. Αλλά δεν εντυπωσιάστηκα ούτε εδώ. Τα καλά νέα είναι ότι πίσω κάμερα εδώ είναι 13MP, το οποίο είναι αξιοσέβαστο. Η φωτογραφική μηχανή selfie δεν είναι επίσης κακή με 5MP - έχει επίσης και ένα φως LED.

Δυστυχώς, οι φωτογραφίες είναι σκοτεινές, στερούνται λεπτομέρειας και συχνά εξέρχονται θολές εξαιτίας της έλλειψης σταθεροποίησης. Η ισορροπία του λευκού είναι παντού, και πολλές λήψεις απλά δεν λειτουργούν όπως θα θέλατε εξαιτίας αυτού. Η χαμηλή απόδοση φωτός είναι επίσης φτωχή και το διάφραγμα είναι αρκετά στενό σε f / 2,2, περιορίζοντας τα φαινόμενα βάθους του πεδίου που θα μπορούσατε να επιτύχετε με λίγη προσπάθεια.

Δεν είναι τραγική - έχω δει χειρότερες επίσης απλά από την Honor ίσως περιμένα κάτι καλύτερο. Αν πάτε κάπου και θέλετε να βγάλετε πολλές φωτογραφίες, πιθανότατα θα χρειαστεί να φέρετε και τη φωτογραφική σας μηχανή μαζί. Το βίντεο είναι διαθέσιμο σε 1080p, αλλά βλέποντας ότι δεν υπάρχει γυροσκόπιο, δεν πρέπει να εκπλαγείτε όταν διαπιστώσετε ότι δεν υπάρχει σταθεροποίηση εδώ, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται κάποια video που δεν είναι τόσο όμορφα.

fb techfreaks youtube techfreaks

Το techfreaks.gr χρησιμοποιεί cookies για να παρέχει τις καλύτερες υπηρεσίες. Αποδεχτείτε τα cookies μας για καλύτερη εμπειρία Μάθετε Περισσότερα