Ποιο android smartphone έκανε πρώτο κάθε καινοτομία;

Κάθε android smartphone έχει την δικιά του ιστορία. Όπως επίσης και κάθε εταιρία που τα έχει κατασκευάσει. Πολλές φορές πιστεύουμε ότι τις περισσότερες καινοτομίες τις έκαναν οι "μεγάλες" εταιρίες κατασκευής Smartphone όπως η Samsung, η Huawei ή η Xiaomi. Είναι όμως αλήθεια αυτό; Έχουν προσφέρει πρώτες τις καινοτομίες τις οποίες βλέπουμε στα smartphones τους;

Βρήκαμε λοιπόν μερικές καινοτομίες τις οποίες πιστεύαμε ότι τις έφεραν στην αγορά μερικά premium smartphones αλλά τελικά την πρωτιά την είχε ένα άλλο smartphone που δεν είχε την ανάλογη απήχηση. Σίγουρα δεν είναι πιο σημαντικό το ποιος το κάνει πρώτος αλλά ποιος το κάνει πιο καλά. Από την άλλη βέβαια είναι αμαρτία να δώσουμε τα εύσημα στο κινητό το οποίο έφερε πρώτο κάποια καινοτομία γι αυτό και αποφασίσαμε να γράψουμε 10 πρωτιές τηλεφώνων android σε καινοτομίες.

1. Ποιο ήταν το πρώτο smartphone που έτρεξε Android;

HTC Dream (επίσης γνωστό ως T-Mobile G1 στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και σε μέρη της Ευρώπης και ως Era G1 στην Πολωνία). Κυκλοφόρησε το Σεπτέμβριο του 2008 και ήταν η πρώτη συσκευή που κυκλοφόρησε με το λειτουργικό σύστημα Android που βασίζεται στο Linux, το οποίο αγοράστηκε και αναπτύχθηκε περαιτέρω από την Google και την Open Handset Alliance για να δημιουργήσει έναν ανταγωνιστή σε άλλες μεγάλες πλατφόρμες smartphone της εποχής , όπως το λειτουργικό σύστημα Symbian, το BlackBerry OS και το iPhone OS.

2. Ποιο ήταν το πρώτο Android smartphone που χρησιμοποίησε notch;

Το Essential Phone ( ή PH-1) είναι ένα smartphone Android που σχεδιάστηκε από τον συνιδρυτή του Android Andy Rubin. Το τηλέφωνο παρουσιάστηκε επίσημα στις 30 Μαΐου 2017 και ήταν το πρώτο που ανακοίνωσε notch στην οθόνη του!

3. Ποιο ήταν το πρώτο τηλέφωνο με clamshell σχεδιασμό;

Το Motorola StarTAC κυκλοφόρησε στις 3 Ιανουαρίου 1996, είναι το πρώτο κινητό τηλέφωνο clamshell / flip. Το StarTAC είναι ο διάδοχος του MicroTAC, ενός semi-clamshell κινητού τηλεφώνου που ξεκίνησε η εταιρία το 1989! Το Motorola StarTAC πωλείται ακόμα στο ebay στην τιμή περίπου των 60 δολαρίων (used). 

4. Ποιο ήταν το πρώτο smartphone με οθόνη QHD;

Το VIVO xplay 3s κυκλοφόρησε το 2013 και ήταν το πρώτο το οποίο χρησιμοποίησε οθόνη QHD. Η οθόνη είχε μέγεθος 6 ίντσες και ανάλυση 1440 x 2560 pixels. 

5. Ποιο ήταν το πρώτο smartphone που διαθέτει 8GB μνήμης RAM;

Το Asus Zenfone AR (ZS571KL) κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2017 (ένα χρόνο πριν περίπου) και λίγοι γνωρίζουν ότι είναι το πρώτο smarphone android που κυκλοφόρησε παραλλαγή με 8Gb RAM. Αν με ρωτούσε κάποιος πάντως πριν μερικές ώρες το μυαλό μου θα πήγαινε στην Oneplus ή στην Oppo ή σε κάποια άλλη και φυσικά όχι στο ASUS.

6. Το πρώτο smartphone που χρησιμοποίησε το δικό της skin πάνω από το Android ήταν

Το HTC Hero ήταν το τρίτο τηλέφωνο της HTC που έτρεχε Android, και κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2009. Το HTC Hero είναι το πρώτο τηλέφωνο που διαθέτει το δικό του λογισμικό "Sense" της HTC, το οποίο περιλαμβάνει προσαρμοσμένο περιβάλλον χρήστη πάνω από το android 2.1

7. Ποιο τηλέφωνο Android ήταν το πρώτο με 3D αναγνώριση προσώπου

Το Xiaomi mi 8 Explorer Edition είναι το πρώτο Android smartphone που χρησιμοποιεί 3D αναγνώριση προσώπου. 

8. Ποιο ήταν το πρώτο τηλέφωνο με σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων

Το Motorola Atrix 4G είναι ένα smartphone που βασίζεται σε Android από την Motorola, κυκλοφόρησε τους πρώτους μήνες του 2011 και ήταν το πρώτο android smatphone με Σαρωτή δακτυλικού αποτυπώματος. 

9. Ποιο ήταν το πρώτο τηλέφωνο με ρύθμιση διπλής κάμερας που θα μπορούσε να συλλάβει εικόνες bokeh

 Το HTC One M8, ήταν το πρώτο smartphone με ρύθμιση διπλής κάμερας, όπου η δευτερεύουσα κάμερα λειτούργησε μόνο ως αισθητήρας βάθους και τίποτα περισσότερο, ώστε να μπορείτε να πάρετε εικόνες με bokeh εφέ. 

10. Το πρώτο smartphone με καμπύλη οθόνη ήταν

Το Samsung Galaxy Round είναι ένα Android smartphone από τη Samsung Electronics. Παρουσιάστηκε τον Οκτώβριο του 2013, είναι μια κυρτή παραλλαγή του Galaxy Note 3 που διακρίθηκε από το γεγονός ότι είναι το πρώτο εμπορικά παραγόμενο smartphone που διαθέτει μια ευέλικτη οθόνη AMOLED.

Φυσικά υπάρχουν ακόμα πολλές καινοτομίες στο κλάδο των smartphones τις οποίες ελπίζουμε να γράψουμε σε επόμενα άρθρα!

Πηγές: Wikipedia, androidauthority, androidheadlines

Περισσότερα

 

fb techfreaks youtube techfreaks

Το techfreaks.gr χρησιμοποιεί cookies για να παρέχει τις καλύτερες υπηρεσίες. Αποδεχτείτε τα cookies μας για καλύτερη εμπειρία Μάθετε Περισσότερα