Το τελευταίο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Samsung περιγράφει μια self-healing oleophobic επίστρωση για τις οθόνες smartphone

Αυτές τις μέρες, σχεδόν κάθε μοντέρνο smartphone χρησιμοποιεί μια oleophobic επίστρωση πάνω από την οθόνη. Αυτό όχι μόνο παρέχει μια πιο λεία επιφάνεια, η οποία με τη σειρά της έχει ως αποτέλεσμα μια πρόσθετη προστασία από τις γρατζουνιές αλλά επίσης η έλλειψη τριβής βοηθά τα αντικείμενα να γλιστρήσουν απλώς στην επιφάνεια και βοηθά επίσης στην αποφυγή στιγμάτων δακτυλικών αποτυπωμάτων.Παρά τη δημοτικότητα αυτών των επικαλύψεων, όμως, η Samsung φαινομενικά δεν είναι ικανοποιημένη με αυτή που χρησιμοποιεί μέχρι τώρα στα smartphones της και έχει πλέον καταθέσει ένα νέο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που σχετίζεται με μια τροποποιημένη φόρμουλα. Αυτή η νέα εξέλιξη θα επιτρέψει στην επόμενη επίστρωση της εταιρίας να "αυτο-θεραπεύεται" όταν απαιτείται.

Έτσι, κάθε φορά που θα εφαρμοστεί στην οθόνη μιας συσκευής, θα προστεθεί ένα επιπλέον στρώμα προστασίας από γρατζουνιές. Επίσης, λόγω των χαρακτηριστικών της, η επίστρωση θα πρέπει επίσης να αποτρέπει τα δακτυλικά αποτυπώματα για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα. Αυτό που παραμένει ασαφές σε αυτό το σημείο, όμως, είναι σε ποιο βαθμό η επικάλυψη μπορεί να "θεραπευθεί" από μόνη της.Επί του παρόντος, η Samsung δεν έχει ακόμη κάνει καμία ανακοίνωση σχετικά με το πότε η νέα της επίστρωση θα είναι διαθέσιμη για χρήση στις συσκευές της. Στην πραγματικότητα, η εταιρεία μπορεί πράγματι να μην κάνει ποτέ χρήση της τεχνολογίας, καθώς, προς το παρόν, είναι απλώς ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.

Εντούτοις, με τις οθόνες smartphone να συνεχίζουν να αυξάνονται σε μέγεθος και το πτυσσόμενο Galaxy F της Samsung να βρίσκεται επίσης υπό κατασκευή, η νέα self-healing επίστρωση μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται η εταιρία για να διατηρήσει τις οθόνες της σαν ολοκαίνουργιες για μεγαλύτερες χρονικές περιόδους. Μένει να δούμε αν και πότε θα το καταφέρει!

samsung self healing

Πηγή: AndroidHeadlines

Περισσότερα

fb techfreaks youtube techfreaks

Το techfreaks.gr χρησιμοποιεί cookies για να παρέχει τις καλύτερες υπηρεσίες. Αποδεχτείτε τα cookies μας για καλύτερη εμπειρία Μάθετε Περισσότερα