Και το όνομα αυτού Android 9 Pie, ξεκινά από τα τηλέφωνα Pixel

Η Google ανακοίνωσε επίσημα την επόμενη μεγάλη έκδοση του λειτουργικού της Android, και το ονόμασε Android 9,0 Pie. Από την στιγμή που ανακοινώθηκε τον Μάρτιο η νέα έκδοση λειτουργικού γνωρίζαμε και το αποκαλούσαμε Android P αλλά κανείς δεν γνώριζε το γλυκό που θα ονοματίσει το νέο λειτουργικό σύστημα. Σήμερα η Google έβαλε τέλος στο παιχνίδι του ονόματος και μας έδωσε το επίσημο όνομα του.Η τεχνητή νοημοσύνη (AI) φαίνεται να είναι το Big Game για τις εταιρίες το τελευταίο διάστημα, και αυτή η καινούργια έκδοση του Android βασίζεται πάνω σε αυτό. Είτε πρόκειται για εξοικονόμηση μπαταρίας είτε για να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε την κατάλληλη στιγμή ή ακόμα και να βγάλετε την καλύτερη φωτογραφία, το AI βρίσκεται πολύ στο επίκεντρο του Android 9.0 Pie.

Το Android 9 Pie

Όταν η Google αποκάλυψε το όνομα για το Android Oreo, δεν ήταν κάτι πολύ περίεργο - δεν είναι πολλά τα ονόματα γλυκών που ξεκινούν με το O, και αυτά που αρχίζουν με το O δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα για να τα προφέρει κάποιος με ευκολία ή χωρίς να στραμπουλίξει την γλώσσα του. Η φετινή μεγάλη έκδοση του Android ήταν λίγο πιο δύσκολο να εκτιμηθεί όμως. Υπάρχουν ένα σωρό ονόματα επιδορπίων που ξεκινούν με το γράμμα P, και πολλοί χρήστες άρχισαν να κάνουν υποθέσεις από την αρχή. Τα τρία πιο πιθανά ονόμα για το Android P ήταν το Android Peppermint, το Android Pancake και το Android Pie.

Τελικά η Google αποφάσησε να βαφτίσει το νέο λειτουργικό σύστημα για κινητά με το πιο σύντομο από τα 3 και αυτό ήταν το Pie.

Πότε θα λάβει το τηλέφωνό σας το Android 9 Pie;

Το Android 9.0 Pie θα ξεκινήσει να κυκλοφορεί σε όλα τα smartphones Pixel over-the-air ξεκινώντας από σήμερα, 6 Αυγούστου σύμφωνα με την ανακοίνωση της Google. Τα υπόλοιπα Android phones - ειδικά εκείνα που έχουν εγγραφεί στο πρόγραμμα Android Beta - και συσκευές Android One (μην πάρετε όρκο για το Mi A1 το οποίο αγανάκτησε να πάρει το Android 8.1) θα λάβουν την ενημερωμένη έκδοση για το Android 9 κάπου πριν από το τέλος 2018. 

Περισσότερα

fb techfreaks youtube techfreaks