Η Huawei ξεπέρασε την Apple σε αποστολές smartphone κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2018

Η Huawei ξεπέρασε την Apple και κατέκτησε τη δεύτερη θέση στις αποστολές smartphones σε όλο τον κόσμο κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2018, σύμφωνα με στοιχεία της IDC, της Canalys και της στρατηγικής Analytics. Η εταιρεία έστειλε πάνω από 54 εκατομμύρια συσκευές το δεύτερο τρίμηνο σε σύγκριση με τα 41,3 εκατομμύρια iPhone που η Apple πώλησε και τις 73 εκατομμύρια συσκευές της Samsung.Σύμφωνα με τα στοιχεία της IDC, το μερίδιο αγοράς του δεύτερου τριμήνου μοιράστηκε ως εξής: η Samsung με 20,9%, η Huawei με 15,8 και η Apple με 12,1%. Οι Xiaomi και Oppo ήταν οι επόμενες στη λίστα. Η Apple αναμένεται να κυκλοφορήσει μέχρι και τρία νέα iPhone μοντέλα τον Σεπτέμβριο, οπότε ο χρόνος της Huawei στη δεύτερη θέση της κατάταξης μπορεί να αλλάξει σύντομα.

Όμως, το μεγάλο άλμα - δηλαδή η αύξηση κατά 41% στις αποστολές για την Huawei κατά τη διάρκεια του έτους - προήλθε σε μεγάλο βαθμό από την θυγατρική Honor της εταιρείας. Η IDC δηλώνει ότι τα τηλέφωνα Honor αποτελούν «βασικό μοχλό ανάπτυξης για τον κινεζικό τεχνολογικό γίγαντα» και ότι η Canalys εκτιμά ότι «αντιπροσωπεύουν τα δύο τρίτα τις αύξησης σχεδόν 16 εκατομμυρίων πωλήσεων που πραγματοποίησε η Huawei αυτό το τρίμηνο».Ακόμη και στην πιο ακριβή κατηγορία, η Huawei ήταν πολύ καλή, με τα P20 και P20 Pro να "αυξάνουν τις πωλήσεις" σε ολόκληρο το τρίμηνο. Η Huawei ανέβασε το μερίδιο αγοράς στην Κίνα που αντιπροσωπεύει το 27% των αποστολών. Η αμερικανική αγορά από την άλλη δεν συμβάλλει ουσιαστικά στην επιτυχία της Huawei.

Η Samsung διατήρησε ένα υγιές προβάδισμα με 73 εκατομμύρια αποστολές. Αλλά τα επόμενα τρίμηνα θα πρέπει να αποδειχθούν ενδιαφέροντα, καθώς η εταιρεία αυτή την εβδομάδα αναγνώρισε την "χαμηλή" ζήτηση για το ναυαρχίδα της Galaxy S9. Το Galaxy Note 9 αναμένεται να παρουσιαστεί στις 9 Αυγούστου, αλλά ίσως χρειαστεί κάτι πιο φανταχτερό - όπως ένα πτυσσόμενο τηλέφωνο, ίσως - για να αναζωογονήσει το ενδιαφέρον των καταναλωτών για άλλη μια φορά.

Περισσότερα

fb techfreaks youtube techfreaks

Το techfreaks.gr χρησιμοποιεί cookies για να παρέχει τις καλύτερες υπηρεσίες. Αποδεχτείτε τα cookies μας για καλύτερη εμπειρία Μάθετε Περισσότερα