Η Google απαγορεύει τα τηλέφωνα Android να έχουν τρία ή περισσότερα notches

Η Google δημιουργεί επίσημη υποστήριξη για το Android P, αλλά καθορίζει πρώτα ορισμένους βασικούς κανόνες: δύο notches είναι το όριο. Σε μια δημοσίευση στο blog για προγραμματιστές χθες, ο διευθυντής προϊόντων Android UI Megan Potoski έγραψε ότι η Google συνεργάζεται με τους συνεργάτες των συσκευών "για να επιβάλει μερικές απαιτήσεις" για λόγους συμβατότητας εφαρμογών. Μεταξύ αυτών είναι τα όρια στις εγκοπές οθόνης (notches).Η απαίτηση λέει ότι τα τηλέφωνα Android P δεν μπορούν να έχουν "περισσότερες από δύο εγκοπές σε μια συσκευή." Επιτρέπεται μόνο μία εγκοπή ανά πλευρά και οι εγκοπές επιτρέπονται μόνο στις επάνω και κάτω άκρες - όχι αριστερά και δεξιά.

Σε αυτό το σημείο, δεν έχουμε δει ακόμη τηλέφωνα με δύο εγκοπές, οπότε η απαγόρευση των τηλεφώνων τριών ή περισσότερων εγκοπών αριστερά και δεξιά είναι σε θεωρητικάό επίπεδο αλλά σίγουρα η google έχει κάτι στο πίσω μέρος του μυαλού της για να κάνει τέτοια ανακοίνωση. Επίσης η μετάβαση σε τηλέφωνα γεμάτα notches φαίνεται ότι δεν θα συμβεί από την μία ημέρα στην άλλη (ίσως, μέσα σε λίγους μήνες), οπότε κάνοντας κάποιους περιορισμούς πριν τα πράγματα αλλάξουν πρέπει να είναι χρήσιμα για να διασφαλιστεί ότι οι εφαρμογές θα συνεχίσουν να τρέχουν σωστά σε αυτές τις νέες παράξενες οθόνες.Το πραγματικό σημείο αυτών των περιορισμών είναι να βεβαιωθείτε ότι οι εφαρμογές εμφανίζονται σωστά, ανεξάρτητα από τη συσκευή που θα διαλέξετε. Επειδή οι εγκοπές μπορούν να κόψουν την περιοχή στην οποία εμφανίζεται μερικές φορές μια επιλογή μιας εφαρμογής, το Android P περιλαμβάνει στοιχεία ελέγχου για να επιτρέπουν στις εφαρμογές να αποφεύγουν ή να αγκαλιάζουν την εγκοπή.

Από προεπιλογή, το Android P θα επεκτείνει τη γραμμή κατάστασης στην κορυφή της οθόνης έτσι ώστε να καταλαμβάνει ολόκληρη την εγκοπή, αντί να διακόπτει ένα τμήμα μιας εφαρμογής. Και σε κατάσταση οριζόντιου προσανατολισμού, η εγκοπή θα "σβήσει". "Τα καλά νέα είναι ότι, ως επί το πλείστον, η εφαρμογή σας θα πρέπει να λειτουργεί όπως προβλέπεται ακόμη και σε μια συσκευή με cutout", έγραψε ο Potoski.Αλλά αν οι προγραμματιστές εφαρμογών θέλουν, θα είναι σε θέση να αγκαλιάσουν την εγκοπή και να περιτυλίξουν την εφαρμογή τους γύρω από αυτή. Αυτό είναι πιο πιθανό να δείτε το σε χάρτες, παιχνίδια και άλλες εφαρμογές, προσθέτοντας παράλληλα χώρο στην οθόνη και δημιουργώντας ένα πιο συναρπαστικό συναίσθημα.

Η Google λέει ότι το λειτουργικό Android υπάρχει σήμερα σε 16 τηλέφωνα με εγκοπή από 11 διαφορετικές εταιρείες, και αυτό είναι πιθανό να επεκταθεί σημαντικά το επόμενο έτος. Αλλά, πιθανώς για το καλύτερο, δεν θα βλέπουμε κανένα από τους κατασκευαστές τηλεφώνων Android να πάει πολύ μακριά με τον αριθμό των εγκοπών επάνω στην οθόνη.

Περισσότερα

fb techfreaks youtube techfreaks