• vs Battles
  • Δημοσιεύτηκε:

Xiaomi Mi A2 vs Nokia 7 Plus: Android One smartphones με Snapdragon 660

Ξέραμε ότι το Xiaomi Mi A2 έρχεται εδώ και μήνες και ο κινέζος κατασκευαστής το έκανε πραγματικότητα ​​αυτή την εβδομάδα αποκαλύπτοντας το smartphone στην Ισπανία. Είναι μια σαφής δήλωση ότι η Xiaomi θέλει να επικεντρωθεί στην Ευρώπη, αλλά η εταιρία θα πρέπει επίσης να κοιτάξει για το αντίπαλο δέος της Nokia / HMD Global στην ίδια περιοχή.

Η HMD Global είδε πρόσφατα μια μεγάλη ευρωπαϊκή ανάπτυξη λόγω των συσκευών της Nokia και το Nokia 7 Plus μπορεί να είναι η πιο εντυπωσιακή πρόταση της. Στην πραγματικότητα, το τηλέφωνο έχει πολλά κοινά με το Xiaomi Mi A2. Συγκρίνουμε τα φύλλα προδιαγραφών για να βρούμε έναν νικητή.

Ίδιο λογισμικό και δυνατότητες

Και τα δύο τηλέφωνα είναι συσκευές Android One (με Android 8.1), που σημαίνει ότι έχουν stock Android και θα πρέπει να λαμβάνουν εξαιρετικά γρήγορες ενημερώσεις από την Google. Τα τελευταία HMD τηλέφωνα έχουν δει σχετικά ταχείες ενημερώσεις, ενώ το μοναδικό τηλέφωνο Androif One Xiaomi εκείνη την εποχή (το Mi A1) είδε μια καθυστερημένη ενημέρωση Android 8.1 λόγω αρκετών σφαλμάτων. Παρ 'όλα αυτά, θα πρέπει να λαμβάνετε ενημερώσεις για 18 μήνες με το Android One.

Στη συνέχεια, υπάρχει το τμήμα της ιπποδύναμης, καθώς τόσο το Nokia 7 Plus όσο και το Xiaomi Mi A2 τροφοδοτούνται από ένα chipset Snapdragon 660. Αυτός ο επεξεργαστής απευθύνεται σε smartphones ανώτερης μεσαίας κατηγορίας, παρέχοντας περισσότερη ισχύ από τα τυπικά τηλέφωνα μεσαίας εμβέλειας, αλλά λίγο πιο κάτω από το chipset της ναυαρχίδας. Παρ 'όλα αυτά, πρέπει να τρέχει "βαριά" παιχνίδια και άλλες εφαρμογές χωρίς κανένα πρόβλημα.

Οι ομοιότητες συνεχίζονται με τις οθόνες, καθώς και τα δύο τηλέφωνα διαθέτουν οθόνη Full HD + 6 ιντσών με αναλογία διαστάσεων 18: 9. Σίγουρα, κανένα τηλέφωνο δεν προσφέρει οθόνη OLED ή ανάλυση 1440p, αλλά θα πρέπει να είναι αρκετά καλή για τους περισσότερους ανθρώπους. Οι δύο συσκευές διαφέρουν ελαφρώς μεταξύ τους στον τομέα της μνήμης RAM και των αποθηκευτικών χώρων, καθώς το Nokia 7 Plus διατίθεται μόνο με μνήμη RAM 4GB και αποθήκευση 64GB. Εν τω μεταξύ, το τηλέφωνο της Xiaomi έχει μνήμη RAM 4GB / 6GB και αποθήκευση 32GB / 64GB / 128GB.

Xiaomi Mi A2 vs Nokia 7 Plus Σχεδιασμός

nokia 7 plus polla

Το Xiaomi Mi A2 είναι ελαφρώς λεπτότερο από τη συσκευή της Nokia, αλλά και τα δύο έχουν παρόμοιες διαστάσεις γενικά. Το Mi A2 αντιγράφει το iPhone X με την κάθετα τοποθετημένη κάμερα στο πλάι, ενώ το Nokia 7 Plus προσφέρει ένα κατακόρυφα στοιβαγμένο περίβλημα κάμερας στη μέση του τηλεφώνου. Κανένα τηλέφωνο δεν διαθέτει εγκοπή (notch) στην οθόνη, αλλά, αν μη τι άλλο, το τηλέφωνο της Xiaomi μοιάζει περισσότερο με τη συσκευή της Apple.

Και τα δύο τηλέφωνα είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο και διαθέτουν σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων στο πίσω μέρος. Το μεταλλικό σώμα σημαίνει ότι η ασύρματη φόρτιση είναι εκτός συζήτησης, αλλά σημαίνει επίσης ότι τα τηλέφωνα δεν θα αναπτύξουν ρωγμές όπως έχουμε δει πολλές φορές να συμβαίνει με τα smartphones με γυάλινα σώματα.

Διπλές πίσω κάμερες

mi a2 cameras

Κάθε τηλέφωνο φέρνει μάλλον διαφορετικά ζευγάρια διπλής κάμερας στο τραπέζι. Το Mi A2 φέρνει μια κύρια κάμερα 12MP f / 1,75 (με εικονοστοιχεία 1,25 μικρομέτρων) σε συνδυασμό με έναν δευτερεύοντα μηχανισμό snapper 20 MP f / 1,75 (με εικονοστοιχεία ενός μικρομέτρου). Αντί της λήψης του τηλεφακού, η δεύτερη κάμερα δίνει τη δυνατότητα καλύτερων λήψεων χαμηλού φωτισμού χάρη στην δημιουργία pixel-binning (συνδυάζοντας τέσσερα εικονοστοιχεία σε ένα).

Το HMD smartphone, από την άλλη πλευρά, επιμένει σε μια πιο συμβατική ρύθμιση διπλής κάμερας. Αυτό σημαίνει μια τυπική κύρια κάμερα 12MP f / 1.8 (με εικονοστοιχεία 1,4 μ) και έναν τηλεφακό 13MP 2x (f / 2,6 και pixel ενός μικρομέτρου).

Αναμένουμε ότι το τηλέφωνο της Nokia θα υπερέχει σε μεγέθυνση στις λήψεις, αλλά μας ενδιαφέρει να δούμε μια σύγκριση χαμηλού φωτισμού καθώς και οι δύο συσκευές επιλέγουν διαφορετικές λύσεις. Το Xiaomi στηρίζεται σε pixel-binning, το οποίο θα πρέπει να παρέχει φωτεινά πλάνα 5MP τα οποία στη συνέχεια αναβαθμίζονται σε 20MP. Η HMD, από την άλλη πλευρά, παίρνει την πιο παραδοσιακή διαδρομή ενός ευρέος ανοίγματος και μεγάλων pixel για να συλλάβει αρκετό φως.

Και τα δύο τηλέφωνα υποστηρίζουν τη λειτουργία πορτραίτου και τη manual φωτογραφία, αλλά δεν έχουν ένα σημαντικό χαρακτηριστικό της φωτογραφικής μηχανής την οπτικής σταθεροποίηση εικόνας. Το OIS είναι ιδιαίτερα βολικό για καταστάσεις χαμηλού φωτισμού, όπου το κλείστρο πρέπει να παραμείνει ανοικτό λίγο περισσότερο για να τραβήξει περισσότερο φως. Η έλλειψη OIS σημαίνει ότι λογικά μπορούμε να αναμένουμε κάποια θολά αποτελέσματα τη νύχτα, εξαιτίας των jitters.

Τώρα για τις selfies κάμερες μοιάζει να έχουμε έναν πόλεμο megapixel εδώ, καθώς το Mi A2 διαθέτει την ίδια φωτογραφική μηχανή των 20MP f / 1,75 (1,25 micron pixels) μπροστά ενώ το Nokia 7 Plus διαθέτει ένα shooter 16MP f / 2,0. Το Mi A2 έχει το ευρύτερο άνοιγμα και τα μεγαλύτερα εικονοστοιχεία, δίνοντάς του το πλεονέκτημα χαμηλού φωτισμού στο χαρτί, αλλά αναρωτιέται κανείς για το μέγεθος του αισθητήρα και στις δύο συσκευές, που μπορεί να αποτελέσει βασικό παράγοντα για τη συνολική ποιότητα φωτογραφιών.

Ποιο τηλέφωνο θα κλείσει πρώτα;

Όσον αφορά την αντοχή, το Nokia 7 Plus είναι ο σαφής νικητής εδώ, που διαθέτει μια μπαταρία 3.800mAh. Αυτό είναι στην πραγματικότητα μεγαλύτερο από αρκετές ναυαρχίδες (π.χ. Galaxy S9 Plus, HTC U12 Plus, OnePlus 6). Η συσκευή Xiaomi, από την άλλη πλευρά, προσφέρει μια μπαταρία 3.010mAh που είναι αρκετά μέτριο μέγεθος τουλάχιστον στο χαρτί.

Εάν περιστασιακά ξεχάσετε να συνδέσετε το τηλέφωνό σας τη νύχτα, το Nokia 7 Plus θα πρέπει να έχει περισσότερο υπόλοιπο μπαταρίας το επόμενο πρωί. Το τηλέφωνο HMD έχει επίσης γρηγορότερη φόρτιση 9V / 2A (έως και 50% σε 30 λεπτά), σε αντίθεση με τη φόρτιση 5V / 2A της Mi A2.

Xiaomi Mi A2 vs Nokia 7 Plus Τιμές

Η Xiaomi έχει την φήμη για την παραγωγή συσκευών χαμηλού κόστους και το Mi A2 δεν διαφέρει. Η συσκευή ξεκινά από 249 ευρώ για το μοντέλο 4GB / 32GB, 279 ευρώ για την έκδοση 4GB / 64GB και 349 ευρώ για την έκδοση 6GB / 128GB. Το Nokia 7 Plus έχει μια τιμή 399 ευρώ, η οποία είναι 120 ευρώ πιο ακριβή από το 4GB / 64GB Mi A2 (και 50 ευρώ πιο ακριβό από το μοντέλο 6GB / 128GB).

Είναι μια σημαντική διαφορά τιμής και τα πρόσθετα στοιχεία του κινητού τηλεφώνου της Nokia αναμφισβήτητα δεν αξίζουν επιπλέον 120 ευρώ. Αλλά παίρνετε μια πολύ μεγαλύτερη μπαταρία, NFC, υποδοχή microSD και μια υποδοχή ακουστικών, αν αυτές οι δυνατότητες είναι πραγματικά μη διαπραγματεύσιμες για εσάς τότε κοιτάτε μόνο το smartphone της Nokia αλλά αν δεν σας πειράζει τότε το Xiaomi Mi A2 προσφέρει περισσότερα σε χαμηλότερη τιμή. 

Source: androidauthority

Περισσότερα

fb techfreaks youtube techfreaks

Το techfreaks.gr χρησιμοποιεί cookies για να παρέχει τις καλύτερες υπηρεσίες. Αποδεχτείτε τα cookies μας για καλύτερη εμπειρία Μάθετε Περισσότερα