Τα Xiaomi Mi A2 και Mi A2 Lite ανακοινώθηκαν: Υψηλή τεχνολογία κάμερας για το Android One

Λιγότερο από ένα χρόνο πριν, η Xiaomi ξεκίνησε το Mi A1 - το πρώτο τηλέφωνο από την εταιρεία για να υποστηρίξει την πλατφόρμα Android One της Google. Σήμερα, η Xiaomi δεν αποκάλυψε έναν, αλλά δύο διάδοχους του Mi A1: το Mi A2 (παραπάνω) και το Mi A2 Lite.

Η Xiaomi επεκτείνει τη σειρά Android One

Όπως και το Mi A1, τα δύο νέα τηλέφωνα Mi A2 θα υποστηρίξουν το Android One, πράγμα που σημαίνει ότι θα χρησιμοποιήσουν μια καθαρή εμπειρία Android OS, αντί του skin MIUI της Xiaomi. Και τα δύο τηλέφωνα θα ξεκινήσουν με το Android 8.1 Oreo από το κουτί και θα υποστηρίζονται με μηνιαίες ενημερώσεις ασφαλείας. Θα υποστηρίξουν επίσης το Project Treble της Google, το οποίο θα επιτρέψει στο Mi A2 και το Mi A2 Lite να λαμβάνουν ταχύτερα νέες ενημερώσεις λειτουργιών Android.

Xiaomi Mi A2

mi a2 original 2

Εντυπωσιακό υλικό κάμερας

Οι μεγαλύτερες βελτιώσεις υλικού και λογισμικού του Xiaomi Mi A2 βρίσκονται στις κάμερές του, ξεκινώντας με τις διπλές κάμερες πίσω. Ένας από αυτούς είναι ένας αισθητήρας 20MP με διάφραγμα ƒ / 1,75 και υποστήριξη για την τεχνολογία Super Pixel. Αυτό σημαίνει ότι όταν τραβάτε μια φωτογραφία με αυτή τη φωτογραφική μηχανή, θα συνδυάσει πληροφορίες από τέσσερα pixel για να σχηματίσουν ένα μεγάλο pixel 2.0μm - που λέγεται ότι προσφέρει σαφείς και ευκρινείς εικόνες ακόμη και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Ο δεύτερος πίσω αισθητήρας έρχεται σε 12MP, με μέγεθος εικονοστοιχείων 1,25μm και διάφεαγμα 1,75µm.

Το Mi A2 θα έρχεται με μια μπροστά κάμερα 20 MP με διάφραγμα ƒ / 2,2 και υποστήριξη για την τεχνολογία Super Pixel. Χαρακτηριστικά λογισμικού όπως το AI Portrait, το AI Beautify 4.0 και το HDR θα σας επιτρέψουν να δημιουργήσετε εξαιρετικές selfies. Το τηλέφωνο διαθέτει επίσης μπροστινό αυτόματο φωτισμό 4500K.

Ενώ οι κάμερες στο Mi A2 Lite δεν είναι τόσο ισχυρές όσο αυτές στο στάνταρ Mi A2, εξακολουθούν να ακούγονται αρκετά καλές για το εύρος των τιμών του. Η έκδοση Lite θα διαθέτει επίσης δύο πίσω κάμερες - ο κύριος είναι ένας αισθητήρας 12MP, ενώ ο δεύτερος είναι 5MP για να δημιουργήσετε εικόνες με εφέ bokeh. Η κάμερα που βλέπει προς τα εμπρός έχει αισθητήρα 5MP.

Το Mi A2 Lite θα πωλείται σε δύο εκδόσεις: ένα με 3GB μνήμης RAM και 32GB αποθήκευσης, ενώ το άλλο με μνήμη RAM 4GB και αποθήκευση 64GB.Και οι δύο έχουν καλά χαρακτηριστικά 

Το Xiaomi Mi A2 θα έχει οθόνη 5,99 ιντσών Full HD + 18: 9 και μέσα του θα υπάρχει επεξεργαστής Qualcomm Snapdragon 660 μαζί με μπαταρία 3.000mAh. Το τηλέφωνο θα πωλείται με μνήμη RAM 4GB και αποθήκευση 32GB ή 64GB ή με μνήμη RAM 6GB και αποθήκευση 128GB.

Το Xiaomi Mi A2 Lite είναι ελαφρώς μικρότερο από τον μεγαλύτερο αδελφό του. Έχει οθόνη 5,84 ιντσών με λόγο διαστάσεων 19: 9 (είναι επίσης Full HD +). Ωστόσο, το μοντέλο Lite διαθέτει μερικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα που τα έκοψαν στο κανονικό Mi A2, όπως μια μεγαλύτερη μπαταρία 4.000mAh, την οποία η εταιρεία ισχυρίζεται ότι θα πρέπει να προσφέρει έως και δύο ημέρες ζωής με κανονική χρήση.

Κυκλοφορεί τον Ιούλιο με τιμή από 179 ευρώ

Τα Xiaomi Mi A2 και Mi A2 Lite θα ξεκινήσουν πρώτα στην Ισπανία στα τέλη Ιουλίου και θα επεκταθούν σε 40 παγκόσμιες αγορές τις επόμενες εβδομάδες και μήνες. Στην Ισπανία, το Mi A2 θα κοστίσει 249 ευρώ για το μοντέλο 4GB RAM / 32GB, ακολουθούμενο από 279 ευρώ για την έκδοση 4GB / 64GB και 349 ευρώ για την έκδοση 6GB / 128GB. Το Mi A2 Lite θα κοστίσει 179 ευρώ για το μοντέλο 3GB / 32GB και 229 ευρώ για την έκδοση 4GB / 64GB.

Περισσότερα

fb techfreaks youtube techfreaks