Xiaomi: 5 πράγματα που ίσως γνωρίζατε για την εταιρία

Ο τρίτος μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphone στον κόσμο, η Xiaomi ιδρύθηκε το 2010 ενώ οι μεγαλύτερες αγορές της είναι η Κίνα και η Ινδία, όπου η εταιρεία ξεπέρασε τη Samsung στις αρχές του χρόνου, καθιστώντας τη μεγαλύτερη εμπορική επωνυμία στη χώρα. Η Xiaomi αναφέρεται συχνά ως η Apple της Ανατολής, κυρίως επειδή τα προϊόντα της μοιάζουν με αυτά του κατασκευαστή του iPhone. Ακόμα και το skin του MIUI Android μοιάζει σαν το iOS, το οποίο είναι καλό ή κακό, ανάλογα με το ποιος το βλέπει.

Εδώ όμως υπάρχουν μερικά ενδιαφέροντα πράγματα για την Xiaomi που μπορεί να μην γνωρίζετε.

Η Xiaomi κατέχει ένα παγκόσμιο ρεκόρ Guinness

Το 2015, η Xiaomi έθεσε ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ Guinness για την πώληση των περισσότερων smartphones από μια ενιαία πλατφόρμα σε 24 ώρες. Η εταιρεία προσέφερε διάφορες εκπτώσεις κατά τη διάρκεια του ετήσιου φεστιβάλ των fan της και πούλησε ακριβώς 2,112,010 μονάδες στην ιστοσελίδα της. Πράγμα αρκετά ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ!

Το προηγούμενο ρεκόρ το είχε η Tmall της Alibaba, η οποία πώλησε 1.894.867 κινητά τηλέφωνα το 2014 μέσα σε 24 ώρες.

Εκτός από τα smartphones, η Xiaomi πώλησε επίσης 770.000 έξυπνες συσκευές, 247.000 power strips, 208.000 συσκευές fitness trackers Mi Band και 38.000 έξυπνες τηλεοράσεις, όμως καμία από αυτές δεν ήταν ρεκόρ. Δημιούργησε 2.08 δισεκατομμύρια γιουάν σε έσοδα (~ 420 εκατομμύρια δολάρια). Δεν είναι κακό για μια ημέρα.

Η Xiaomi έχει περιορίσει το περιθώριο κέρδους στο 5% - για πάντα

Ο διευθύνων σύμβουλος της Xiaomi, Lei Jun, ανακοίνωσε τον Απρίλιο ότι η εταιρεία θα περιορίσει μόνιμα το περιθώριο κέρδους από πωλήσεις υλικού μέχρι το 5% μετά τη φορολογία. Αυτό ισχύει για ολόκληρη τη σειρά προϊόντων της Xiaomi - από τα smartphones έως τα προϊόντα lifestyle. Αυτό σημαίνει ότι ο κινέζος κατασκευαστής δεν θα ακολουθήσει τα βήματα εταιρειών όπως η OnePlus που αυξάνουν την τιμολόγηση σχεδόν σε ετήσια βάση. Τα προϊόντα της Xiaomi θα προσφέρουν πάντα μεγάλο value for money, κάτι που αποτελεί καλή είδηση ​​για τους καταναλωτές.

Η Xiaomi περιόρισε το περιθώριο κέρδους, επειδή το επιχειρηματικό μοντέλο της εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από της αγορές after-sale, όπως αξεσουάρ και περιεχόμενο από το ψηφιακό της κατάστημα. Για να αυξήσει τις πωλήσεις αυτών των ειδών, η εταιρεία πρέπει να πουλήσει όσο το δυνατόν περισσότερα smartphones. Η διατήρηση των τιμών σε χαμηλά επίπεδα είναι ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό.

Η Xiaomi πλήρωσε 3,6 εκατομμύρια δολάρια για ένα domain name

Η Xiaomi αγόρασε το mi.com για $ 3.6 εκατομμύρια το 2014, αντικαθιστώντας το Xiaomi.com ως την επίσημη ιστοσελίδα της. Η εταιρεία πραγματοποίησε δαπανηρές αγορές επειδή θέλησε να επεκταθεί σε αγορές εκτός Κίνας, όπου οι άνθρωποι δυσκολεύονται να προφέρουν το Xiaomi.

Η εκδοχή "mi" είναι πολύ πιο εύκολη για τους περισσότερους ανθρώπους. Είναι επίσης πιο εύκολο να το θυμηθείτε, το οποίο είναι σημαντικό για μια εταιρεία που πωλεί τα περισσότερα από τα προϊόντα της μέσω της δικής της ιστοσελίδας. Εάν η Xiaomi έκανε αυτή τη σκέψη το 2010, θα είχε εξοικονομήσει πάρα πολλά χρήματα.

Το Mi.com ήταν το πιο ακριβό domain name της χρονιάς κατά την αγορά του. Αν αναρωτιέστε, ποιος είναι ο πιο ακριβός τομέας που έχει πωληθεί μέχρι σήμερα είναι προφανώς το insurance.com, ο οποίος πωλήθηκε για το επιβλητικό $ 35,6 εκατομμύρια, σχεδόν 10 φορές περισσότερο από Mi.com.

Το λογότυπο του Xiaomi έχει μυστική σημασία

Το λογότυπο του Xiaomi μπορεί να φαίνεται απλό, αλλά υπάρχουν περισσότερα από αυτό που βλέπει το μάτι. Όταν γυρίσει ανάποδα, το λογότυπο μοιάζει σχεδόν με ένα κινεζικό χαρακτήρα που σημαίνει καρδιά. Θα μπορούσα να σκεφτώ αν αυτό είναι σκόπιμο ή απλά μια σύμπτωση. Είτε έτσι είτε αλλιώς, είναι μια έξυπνη κίνηση.

Το λογότυπο Mi της Xiaomi σημαίνει "Mobile Internet." Η Xiaomi ισχυρίζεται ότι έχει και άλλες έννοιες, με μία από αυτές να είναι "Mission Impossible", αναφερόμενος στις προκλήσεις που αντιμετώπισε η εταιρεία στις πρώτες της μέρες.

Μπόνους Γνώση: η κυριολεκτική μετάφραση του Xiaomi είναι "λίγο ρύζι".

Η Xiaomi έχει μερικά περίεργα προϊόντα στη σειρά της

Το Xiaomi είναι κυρίως γνωστή για smartphones υψηλής ποιότητας όπως τα Mi 8, Mi Mix 2S και Redmi Note 5. Ωστόσο, η εταιρεία έχει πολλά περισσότερα προϊόντα στη γκάμα της - μερικά από τα οποία μπορεί να σας εκπλήξουν.

Η εταιρεία κάνει επίσης fitness trackers, drones, smart light bulbs, robot vacuum cleaners και power banks. Ας μην ξεχνάμε τις κάμερες ασφαλείας, τις συσκευές streaming media, ακόμα και τα smart running shoes. Πωλεί ακόμη και ένα ηλεκτρικό σκούτερ με φορητό σχεδιασμό και το οποίο αντέχει σε απόσταση περίπου 18 μιλίων.

Κανένα από αυτά δεν φαίνεται να είναι παράξενο να προέρχεται από μια εταιρεία τεχνολογίας, αλλά τα πράγματα είναι λίγο περίεργα με την ακόμα μεγαλύτερη λίστα με τα προϊόντα της Xiaomi. Η εταιρεία επίσης κατασκευάζει μαγειρικά σκεύη ρυζιού, ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες, μαξιλάρια ταξιδιού, βαλίτσες, στρώματα και - περιμένετε - στυλό. Όχι υψηλής τεχνολογίας στυλό όπως αυτό που παίρνετε με το Galaxy Note 8 ή το 9 - απλά καθημερινά στυλό. Δεν υπάρχει τίποτα κακό με αυτό, δεν είναι απλώς κάτι που οι άνθρωποι θα περίμεναν γενικά από μια εταιρεία που ονομάζεται Apple της Ανατολής.

source: AndroidAuthority

Περισσότερα

fb techfreaks youtube techfreaks