Φθηνότερα τηλέφωνα από την Huawei με το chip Kirin 710

Η Huawei ανακοίνωσε αθόρυβα το Nova 3i αυτήν την εβδομάδα, μια λιγότερο ισχυρή έκδοση του smartphone Nova 3. Παρ 'όλα αυτά, το νέο τηλέφωνο είναι μια αυτή την στιγμή ορόσημο για την εταιρεία, καθώς τρέχει το ολοκαίνουργιο chipset Kirin 710. Με στόχο τις συσκευές μεσαίας εμβέλειας, το Kirin 710 είναι το μεγαλύτερο βήμα για τα mid-range chips Huawei από το Kirin 650 στο P9 Lite του 2016.Ο Kirin 710 έχει βγει στην κυκλοφορία και μοιάζει με μια τεράστια βελτίωση στα παλαιότερα chipsets μεσαίας εμβέλειας. Συσκευάζει τέσσερις ελαφρούς πυρήνες Cortex-A53 και τέσσερις πυρήνες Cortex-A73 οι οποίοι, αν και δεν είναι τόσο ισχυροί όσο οι τελευταίοι πυρήνες Cortex-A75 και A55, εξακολουθούν να αποτελούν μεγάλη αναβάθμιση. Η ρύθμιση CPU του νέου τσιπ είναι παρόμοια με τους πρόσφατους επεξεργαστές της Huawei, οι οποίοι διαθέτουν επίσης τέσσερις πυρήνες Cortex-A53 και τέσσερις πυρήνες Cortex-A73.

Η νέα καταχώρηση του Nova 3i δεν αποκαλύπτει τη GPU, αλλά ένα άρθρο στο XDA σημειώνει ότι είναι 1,5 φορές καλύτερη από τη GPU του Kirin 659. Έτσι, ενώ παίρνουμε βελτιωμένα γραφικά, αναμένουμε ένα μεγαλύτερο άλμα στις επιδόσεις, επειδή η GPU του Kirin 659 ήταν μια GPU μεσαίας εμβέλειας ακόμη και το 2016.Προηγούμενες φήμες έδειξαν ότι το Kirin 710 θα προσφέρει μια μονάδα neural processing unit (NPU), παρόμοια με τον κορυφαίο Kirin 970. Αυτό δεν φαίνεται να συμβαίνει στο τελικό προϊόν, αν και το Nova 3i υποστηρίζει πράγματι διάφορες λειτουργίες με επώνυμα AI, όπως αναγνώριση σκηνών και εμπνευσμένα από την Apple κινούμενα emoji.

Το μεγάλο ερώτημα είναι πώς Huawei σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το νέο chipset - θα αντικαταστήσει τον επεξεργαστή Kirin 659 ή είναι μια εντελώς νέα οικογένεια; Στην περίπτωση του πρώτου, μπορούμε να αναμένουμε μια ενίσχυση της ισχύος για τις συσκευές μέσης εμβέλειας της Huawei, από τη σειρά Lite μέχρι και τα mid-range Honor τηλέφωνα.Εάν η κινεζική μάρκα σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το Kirin 710 για συσκευές "ανώτερης μέσης εμβέλειας", θα εξακολουθεί να είναι ένα όφελος για τα μη-ναυαρχικά smartphones Huawei και Honor. Είτε έτσι είτε αλλιώς, το χάσμα μεταξύ της μέσης και της υψηλής τάσης δύναμης θα μπορούσε να συνδεθεί από το νέο chipset.

Περισσότερα

fb techfreaks youtube techfreaks