Διαθέσιμη (ξανά) από σήμερα η ενημέρωση σε Android 8.1 για το Mi A1

Διαθέσιμη είναι από σήμερα η ενημέρωση σε Android 8.1 για τις συσκευές Mi A1 της Xiaomi. Η ενημέρωση που από ότι φαίνεται είναι ο κακός δαίμονας της Xiaomi κυκλοφόρησε άλλες 2 φορές στο παρελθόν αλλά η εταιρία αναγκάστηκε να την "τραβήξει" πίσω καθώς παρουσίαζε προβλήματα στις συσκευές μετά από διαμαρτυρίες χρηστών.Από χτες το βράδυ όμως τα κινητά Mi A1 έχουν μια νέα ειδοποίηση για την εγκατάσταση της ενημέρωσης η οποία έχει μέγεθος 1152 Mb και θα ενημερώσει τις συσκευές στο Android 8.1. Το Techfreaks.gr την στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο κάνει την ενημέρωση σε συσκευή Mi A1 και θα σας ενημερώσουμε αν παρατηρήσουμε κάποιο πρόβλημα ή και προβλήματα μετά την εγκατάσταση της ενημέρωσης. 

Η προηγούμενη προσπάθεια ενημέρωσης του Mi A1 σε android 8.1 έφερε δύο δυσάρεστα σφάλματα που δημιούργησαν πονοκεφάλους τόσο στους χρήστες όσο και στην εταιρία που αναγκάστηκε να διακόψει την ενημέρωση και να την τραβήξει πίσω (για όσους χρήστες δεν είχαν προλάβει να την κάνουν).enimerosi mi a1 android8 1

Το πρώτο σφάλμα ήταν αυτό που εξαφανίζει ολόκληρο το ιστορικό των SMS σας. Αυτό προφανώς συμβαίνει όταν ξεφυλλίζετε την εφαρμογή μηνυμάτων από την οθόνη των πρόσφατων εφαρμογών, οπότε βεβαιωθείτε ότι δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας των μηνυμάτων κειμένου σας εάν είστε επιφυλακτικοί ότι αυτό μπορεί να συμβεί σε εσάς (εάν χρειάζεστε τα μηνύματα σας).

Ένα άλλο σφάλμα αναγκάζει το SafetyNet να αποτύχει να ξεκινήσει ή να διακοπεί η λειτουργία του, κάτι που είναι λίγο ανησυχητικό. Το SafetyNet παρέχει API που επιτρέπουν στους προγραμματιστές να ελέγχουν αν μια συσκευή έχει παραβιαστεί, αν εκτελεί μια προσαρμοσμένη ROM ή αν έχει μολυνθεί με κακόβουλο λογισμικό χαμηλού επιπέδου.Ελπίζουμε αυτή η τελευταία προσπάθεια να μην δημιουργήσει επιπλέον προβλήματα στους χρήστες οι οποίοι περιμένουν εδώ και αρκετό καιρό την ενημέρωση.

Περισσότερα

fb techfreaks youtube techfreaks