Το YouTube θα ειδοποιεί τους δημιουργούς όταν κάποιος κλέψει τα βίντεο τους

Το YouTube απελευθερώνει ένα εργαλείο για τους δημιουργούς video που ελέγχει για να δει εάν τα βίντεο τους κλέβονται από άλλους. Τώρα, κάθε φορά που ένα βίντεο μεταφορτώνεται στο YouTube, η υπηρεσία θα σαρώσει και θα ελέγξει αν το περιεχόμενο υπάρχει ήδη ή είναι πολύ παρόμοιο με άλλα βίντεο στον ιστότοπο. Θα αναγνωρίζει μόνο ένα πλήρες βίντεο, όχι κλιπ.Το εργαλείο, το οποίο το YouTube καλεί το εργαλείο αντιστοίχισης πνευματικών δικαιωμάτων, θα κυκλοφορήσει στους δημιουργούς με περισσότερους από 100.000 συνδρομητές από την επόμενη εβδομάδα. Θα κυκλοφορήσει σε περισσότερους χρήστες τους επόμενους μήνες. Οι δημιουργοί που χρησιμοποιούν το εργαλείο θα ενημερώνονται εάν τα αντίγραφα των βίντεο τους εμφανίζονται στο YouTube. Αν το εργαλείο εντοπίσει τις αντιστοιχίες, οι δημιουργοί μπορούν στη συνέχεια να αποφασίσουν ποια ενέργεια πρέπει να αναλάβουν. Μπορούν είτε να μην κάνουν τίποτα, να επικοινωνήσουν με το άτομο που έκανε το αντίγραφο ή να ζητήσουν από το YouTube να αφαιρέσει το αντίγραφο.Πρέπει να είστε ο πρώτος χρήστης που θα φορτώσετε το βίντεο για να θεωρηθεί ο αρχικός δημιουργός από το εργαλείο, οπότε υπάρχει η πιθανότητα κάποιος άλλος να αντιγράψει το βίντεο σας που βρίσκεται ήδη στο Vimeo ή στο Facebook και να το μεταφορτώσει στο YouTube πριν από εσάς.

Το YouTube έχει ήδη ένα παρόμοιο πρόγραμμα που ονομάζεται Content ID, το οποίο βοηθά τους ιδιοκτήτες των πνευματικών δικαιωμάτων των video να βρίσκουν άτομα που χρησιμοποιούν το περιεχόμενό τους χωρίς άδεια. Το Content ID είναι πιο περιορισμένο ως προς τη διαθεσιμότητά του και σε αντίθεση με αυτό το νέο εργαλείο, επιτρέπει στους κατόχους περιεχομένου να δημιουργούν έσοδα από μη εξουσιοδοτημένες χρήσεις της δουλειάς τους.

fb techfreaks youtube techfreaks

Το techfreaks.gr χρησιμοποιεί cookies για να παρέχει τις καλύτερες υπηρεσίες. Αποδεχτείτε τα cookies μας για καλύτερη εμπειρία Μάθετε Περισσότερα