Η Samsung ανοίγει το μεγαλύτερο εργοστάσιο κατασκευής κινητών παγκοσμίως στην Ινδία

Διπλασιάζοντας την παρουσίαση της στην αγορά κινητής τηλεφωνίας της Ινδίας, η Samsung εγκαινίασε μια νέα μονάδα παραγωγής κινητών τηλεφώνων στη Noida, στη Βόρεια Ινδία, παρουσία του πρωθυπουργού Narendra Modi και του προέδρου της Νότιας Κορέας Moon Jae-in. Μετά την έναρξη των εργασιών στο νέο εργοστάσιο, η Samsung India θα ανακυκλώνει 120 εκατομμύρια μονάδες κινητών τηλεφώνων ετησίως δηλαδή πάνω από 60 εκατομμύρια μονάδες που κατασκευάζονται επί του παρόντος.Αυτός ο αριθμός περιλαμβάνει τόσο smartphones όσο και κινητά τηλέφωνα, τα οποία εξακολουθούν να αντιπροσωπεύουν πλειοψηφικό ποσοστό στις συνολικές πωλήσεις κινητών τηλεφώνων της χώρας. Το νέο εργοστάσιο αναπτύχθηκε σε έκταση 35 στρεμμάτων ή 141.640 τετραγωνικών μέτρων, δίπλα στην υπάρχουσα εγκατάσταση Noida της εταιρείας που κατασκευάζει κινητά τηλέφωνα καθώς και ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης. Δεδομένης της αυξημένης παραγωγικής ικανότητας, η Samsung ενδέχεται επίσης να εξετάσει το ενδεχόμενο εξαγωγής συσκευών από το νέο της εργοστάσιο σε άλλες χώρες της Νότιας Ασίας.Εκτός από τη Noida, η Samsung διαθέτει άλλη μονάδα παραγωγής στο Sriperumbudur, το Tamil Nadu, στη Νότια Ινδία, μαζί με πέντε κέντρα έρευνας και ανάπτυξης και ένα κέντρο σχεδιασμού που βρίσκεται επίσης στη Noida. Το εργοστάσιο στην πόλη της Βόρειας Ινδίας ξεκίνησε το 1996, ένα χρόνο μετά την ίδρυση της Samsung India και έκτοτε επεκτάθηκε για να συμπεριλάβει περισσότερα προϊόντα από διαφορετικές κατηγορίες και απασχολώντας περισσότερους από 70.000 ανθρώπους. Η κατασκευή κινητών τηλεφώνων στο εργοστάσιο άρχισε το 2007, ενώ τα smartphones προστέθηκαν αργότερα το 2012 με την πρώτη συσκευή να είναι το Galaxy S3.

myviews banner 350x350Η Ινδία σήμερα παράγει περίπου το 10% της συνολικής παγκόσμιας παραγωγη΄ς της Samsung, την οποία η εταιρεία θέλει να προωθήσει στο 50% τα επόμενα τρία χρόνια. Αυτό το νέο εργοστάσιο έχει ανεγερθεί αφού η εταιρεία της Νότιας Κορέας έχει δεσμευτεί να επενδύσει περίπου 716 εκατομμύρια δολάρια για την επέκταση του εργοστασίου της στη Βόρεια Ινδία το περασμένο έτος. Μόλις λειτουργήσει σε πλήρη παραγωγική ικανότητα, το εργοστάσιο θα βοηθήσει την εταιρεία να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη τοπική ζήτηση υπερδιπλασιάζοντας την παραγωγική ικανότητα της σε κινητά τηλέφωνα σε 12 εκατομμύρια μονάδες κάθε μήνα από 5 εκατομμύρια σήμερα.

Η Samsung κατείχε ένα μερίδιο πλειοψηφίας στην ινδική αγορά smartphone μέχρι πρόσφατα όταν ο κινεζικός κατασκευαστής smartphone Xiaomi ξεπέρασε και έφτασε την πρώτη θέση, ωθώντας την Samsung στη δεύτερη θέση, σύμφωνα με μια έκθεση της IDC. Ωστόσο, η Samsung συνεχίζει να είναι ηγέτης στην αγορά στο high-end τμήμα (πάνω από $ 600) που πρόσφατα είδε την κυκλοφορία της σειράς smartphone Galaxy S9, η οποία βοήθησε αρκετά στην προώθηση των πωλήσεων της εταιρείας.

fb techfreaks youtube techfreaks

Το techfreaks.gr χρησιμοποιεί cookies για να παρέχει τις καλύτερες υπηρεσίες. Αποδεχτείτε τα cookies μας για καλύτερη εμπειρία Μάθετε Περισσότερα