Xiaomi Mi Band 3 Παρουσίαση - Review

Τα υπέρ: Ελκυστικό αδιάβροχο design, μεγάλη οθόνη 0,75 ίντσες, πολύ καλή διάρκεια ζωής μπαταρίας

Τα κατά: Πιο παχύ σώμα εξέχει και μπορεί να γρατζουνιστεί. 

Συνολικά: Το Mi Band 3 μας άφησε πολύ καλές εντυπώσεις προσφέρει premium χαρακτηριστικά, εντυπωσιακό σχεδιασμό και όλα αυτά σε μία αρκετά χαμηλή τιμή.

Βαθμολογία

9.2Overall9Σχεδιασμός9Οθόνη9.5Μπαταρία

Αγοράστε το στο Gearbest

Με τη δημοτικότητα των smart wearable συσκευών να αυξάνεται καθημερινά, όλο και περισσότερος κόσμος αλλάζει σε fitness trackers από ότι κλασικά ρολόγια. Αν και η αγορά είναι γεμάτη από διάφορες μάρκες που προσφέρουν διαφορετικά smartbands, τα μοντέλα της Xiaomi ξεχωρίζουν από τον σωρό. Οι πρώτες δύο γενιές των Mi Bands ήταν δημοφιλείς λόγω της αίσθησης της τεχνολογίας και της πρακτικότητας που πρόσφεραν. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έγιναν δεκτά από τους χρήστες εύκολα. Ωστόσο, το Mi Band 2 ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια και η εταιρεία έπρεπε να ενημερώσει αυτή τη σειρά προϊόντων το οποίο το έκανε πριν από έναν μήνα περίπου όταν και ανακοίνωσε το Xiaomi Mi Band 3.  Πρέπει λοιπόν να μάθουμε τι αλλαγές έχει κάνει η εταιρία ώστε να προσελκύσει τους χρήστες και να μεταβούν στο Mi Band 3.

 

Όταν λοιπόν το πήρα στα χέρια μου (ευγενική χορηγία από την Gearbest) είδα ότι είναι αρκετά ελαφρύ με κομψό σχεδιασμό. Σε σχέση με το Mi Band 2 που επίσης κράταγα στα χέρια μου οι πρώτες εμφανείς διαφορές ήταν ο σχεδιασμός το mi Band 3 είχε πιο έντονες καμπύλες στην κεντρική οθόνη με τον ίδιο οβάλ σχεδιασμό και αλλαγή στο μοναδικό κουμπί αφής που πλέον δεν ξεχωρίζει οπτικά από την υπόλοιπη οθόνη απλά κάνει μια καμπύλη προς τα μέσα.

Αγοράστε το στο Gearbest

mi band in boxMi Band 3 Συσκευασία

Ένα εντυπωσιακό χαρακτηριστικό της xiaomi είναι ότι κάθε φορά βρίσκει μία νέα συσκευασία η οποία δεν μοιάζει με την προηγούμενη για κάθε νέο προϊόν. Το Mi Band 3 δεν αποτελεί εξαίρεση και σε αυτό. Σε σύγκριση με τις προηγούμενες δύο γενιές bands, το Xiaomi Mi Band 3 έχει ένα σαφώς διαφορετικό στυλ συσκευασίας. Αντί ενός κλασικού χάρτινου κουτιού, χρησιμοποιεί ένα νέο στυλ λευκού πλαστικού σχεδιασμού. Το κύριο σώμα του προϊόντος μπορεί να φανεί απευθείας μέσα από την εξωτερική συσκευασία καθώς το πάνω μέρος είναι ένα λευκό διάφανο πλαστικό. 

Η συσκευασία περιλαμβάνει το κυρίως σώμα του Mi Band 3, το wristband, το καλώδιο φόρτισης και το εγχειρίδιο. Αν και υπάρχουν διάφορες επιλογές χρωμάτων, συμπεριλαμβανομένων των μαύρων, μπλε και πορτοκαλί, το κύριο σώμα είναι μαύρο για όλες τις παραλλαγές. Ακόμη και η ημιδιαφανής παραλλαγή χρησιμοποιεί το μαύρο σώμα.

Mi Band 3 Σχεδιασμός, Εμφάνιση και Οθόνη

Η εμφάνιση είναι η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ του Xiaomi Mi Band 3 και των προηγούμενων δύο γενιών mi bands. Το κύριο σώμα αυτής της έκδοσης έρχεται με ένα τζάμι που κρύβει το μη πιεζόμενο κουμπί. Το bracelet panel έχει επεξεργαστεί με μια επίστρωση υπεριώδης ακτινοβολίας και καλύπτεται με μια επίστρωση αντι-δακτυλικών αποτυπωμάτων. Όσο για την εμφάνιση και την εμπειρία της αίσθησης στην αφή, το Mi Band 3 έχει μια μεγαλύτερη αίσθηση ολοκλήρωσης, με μια πιο αυτούσια και συμπαγή υφή από τις προηγούμενες δύο γενιές.

Το πίσω μέρος του σώματος είναι εξοπλισμένο με αισθητήρα φωτοηλεκτρικού καρδιακού ρυθμού, ο οποίος έχει πράσινο φως κατά την λειτουργία του. Αξίζει να σημειωθεί ότι η επεξεργασία του πίσω μέρους του κυρίως σώματος είναι διαφορετική από τα προηγούμενα μοντέλα. Το υλικό του μοιάζει με την υφή του wristband. Οι υποδοχές φόρτισης βρίσκονται στο κάτω μέρος. Σε σύγκριση με την παραδοσιακή διεπαφή USB, η μέθοδος φόρτισης εξαλείφει την ταλαιπωρία που προκαλείται από την αποσύνδεση και την αποσύνδεση και επίσης εξοικονομεί πολύτιμο εσωτερικό χώρο.

Στις δύο πρώτες γενιές, το πρόβλημα που σχετίζεται με τον διαχωρισμό του κύριου σώματος από το βραχιολάκι έχει λυθεί στο Mi Band 3. Τώρα υιοθετεί μια μεγαλύτερη περιοχή φωλιάσματος στο wristband για να συγκρατήσει με ασφάλεια το κύριο σώμα στο wristband χωρίς τον φόβο του να φύγει. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το Mi Band 3 δεν μπορεί να διαχωριστεί από το βραχίονα από το μπροστινό μέρος (έξω), αλλά πρέπει να διαχωριστεί από την πλάτη (μέσα). Με άλλα λόγια, το σώμα της ζώνης μπορεί να αποτραπεί αποτελεσματικά από το να πέσει ακούσια.

Ο σχεδιασμός του wristband είναι ίδιος με το προηγούμενο μοντέλο. Χρησιμοποιεί την ίδια λύση snap-on. Ωστόσο, ο κατασκευαστής χρησιμοποίησε ένα υλικό υψηλότερης ποιότητας, το οποίο γίνεται αισθητό από την πρώτη επαφή. 

Εκτός από τη διαφορά στην εμφάνιση του κυρίως σώματος, η οθόνη διευρύνεται περαιτέρω. Έτσι δεν φαίνεται μόνο διαφορετική, αλλά παρέχει και καλύτερες λειτουργίες αφής. Το Xiaomi Mi Band 3 χρησιμοποιεί οθόνη OLED 0,78 ιντσών με ανάλυση 128 x 80 και πυκνότητα pixel 193ppi. Όπως η εταιρεία αρέσει να λέει, αυτό το band μπορεί να εμφανίσει μέχρι και 24 κινεζικούς χαρακτήρες. Και από αυτή την άποψη, έχει προφανή πλεονεκτήματα έναντι άλλων smartbands στην αγορά.

Αγοράστε το στο Gearbest

Xiaomi Mi Band 3 Λειτουργίες, λογισμικό & παρακολούθηση

mi band 3 onΣε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά mi band, το σχέδιο αφής πλήρους οθόνης εμπλουτίζει και βελτιώνει σημαντικά τη λειτουργία αλληλεπίδρασης. Ένα από τα σημεία πώλησης της Xiaomi Mi Band 3 είναι η πιστοποίηση στεγάνωσης 5ATM. Έτσι, μπορεί να χρησιμοποιηθεί όταν κολυμπάτε χωρίς φόβο. Αλλά πρέπει να σημειώσουμε ότι η οθόνη χάνει τη λειτουργικότητα της αφής στο νερό όπως πολλά smartphones.

Όπως και με το προηγούμενο Mi Band, συνδέεται επίσης στο smartphone με την εφαρμογή "Mi Fit" και η διαδικασία συγχρονισμού είναι επίσης η ίδια. Μέσω της εφαρμογής, οι χρήστες μπορούν να δουν την κατάσταση, τη λειτουργία, κ.λπ. ( ένα μικρό μπλέξιμο υπάρχει αν το Mi Band σας έρθει με την κινέζικη γλώσσα αλλά αυτό διορθώνεται εύκολα).

Το Xiaomi Mi Band 3 υποστηρίζει πολλές λειτουργίες υπενθύμισης όπως η καθιστική υπενθύμιση (η οποία σε ειδοποιεί να κουνήσεις τον κώλο σου αν κάθεσαι για μια ώρα), υπενθύμιση γεγονότων κλπ. Επιπλέον, υποστηρίζει μια λειτουργία ανίχνευσης καρδιακού ρυθμού σε πραγματικό χρόνο και προβάλλει την ποιότητα ύπνου.

Χάρη στην αύξηση του μεγέθους της οθόνης, το Mi Band 3 μπορεί να προσφέρει περισσότερες λειτουργίες απευθείας από την οθόνη του σώματος. Παραδείγματος χάρη, μπορούμε να δούμε την ημερομηνία και την ώρα, την κατάσταση του mi band, πληροφορίες κίνησης (βήματα), καρδιακό ρυθμό, πρόγνωση καιρού, ειδοποιήσεις για κινητά κ.ο.κ. Όλες οι λειτουργίες μπορούν να εμφανιστούν πατώντας στην οθόνη και επιλέγοντας με παρατεταμένο πάτημα.

Εάν οι πληροφορίες κίνησης και άλλα δεδομένα εμφανίζονται με έναν παρόμοιο τρόπο σε σχέση με τα προηγούμενα mi bands, ενημερώθηκε η λειτουργία ειδοποίησης μηνύματος. Τώρα το Xiaomi Mi Band 3 θα εμφανίσει το περιεχόμενο του μηνύματος μετακινώντας αριστερά και δεξιά στην οθόνη. Οκ μην σκεφτείτε ότι μπορείτε να απαντήσετε σε αυτά τα μηνύματα μέσω του Mi Band 3.

Ένα από τα χαρακτηριστικά που μας άρεσε περισσότερο είναι η δυνατότητα χρήσης του χρονόμετρου, η εύρεση του τηλεφώνου και η αλλαγή των επιλογών στυλ απευθείας από την οθόνη. Δεν χρειάζεται να ανοίξετε το App για να κάνετε αλλαγές σε αυτές τις λειτουργίες. Αρχίζει να μοιάζει περισσότερο σε smartwatch παρά σε fitband (ΔΕΝ είναι όμως smartwatch).

Επιπλέον, όταν η εφαρμγή είναι σε sports mode, το Mi Band 3 θα κρατήσει ανοιχτό το βηματόμετρο. Έτσι, όταν τρέχετε ή κάνετε ποδήλατο, μπορείτε εύκολα να προβάλλετε τα βασικά σας δεδομένα εν κινήσει μέσω της οθόνης.

Mi Band 3 ετυμηγορία 

Από την άποψη των διαφόρων λειτουργιών, το Xiaomi Mi Band 3 έχει ένα ξεχωριστό πλεονέκτημα εμπειρίας σε σχέση με τις προηγούμενες δύο γενιές. Ταυτόχρονα, επιτρέπει στους χρήστες να μην χρησιμοποιούν τα smartphones για να εφαρμόσουν διάφορες κοινές λειτουργίες (κάτι που με κούραζε πάρα πολύ στο Mi band 2). Έτσι μπορούμε να δηλώσουμε ότι αυτό το fit band μπορεί να κάνει πολύ περισσότερα από πολλά μοντέλα που διατίθενται στην αγορά.

Αυτό που είναι σημαντικότερο, αυτά τα χαρακτηριστικά δεν επηρέασαν πολύ την τιμολόγηση του Mi Band 3. Η κανονική έκδοση διατίθεται σε 30 περίπου ευρώ. Έτσι, για μια αρκετά χαμηλή τιμή, μπορείτε να πάρετε στα χέρια σας ένα πολύ καλό fit band που έχει κληρονομήσει πολλά χαρακτηριστικά από ένα κανονικό smartwatch.

Εν ολίγοις, η εμπειρία του Mi Band 3 δεν θα είναι απογοητευτική και είναι βέβαιο ότι θα γίνει ένας από τους καλύτερους fitness trackers στην αγορά.

To Mi Band 3 το βρήκαμε στο Gearbest.

Αν συνιστώ το Mi Band 3; Φυσικά και ναι ειδικά σε αυτή την τιμή.

Περισσότεραfb techfreaks youtube techfreaks

Το techfreaks.gr χρησιμοποιεί cookies για να παρέχει τις καλύτερες υπηρεσίες. Αποδεχτείτε τα cookies μας για καλύτερη εμπειρία Μάθετε Περισσότερα