Η Xiaomi πήρε πίσω την ενημέρωση του Android 8.1 Oreo του Mi A1

Παρόλο που οι ενημερώσεις για το Xiaomi Mi A1 ήταν σποραδικές για μήνες, το πρώτο και μοναδικό Android One smartphone της εταιρείας έλαβε την ενημερωμένη έκδοση του Android 8.1 Oreo. Ωστόσο, σύμφωνα με τους XDA Developers, η ενημέρωση δημιούργησε και μερικούς πονοκεφάλους τόσο στους χρήστες όσο και στην εταιρία που αποφάσισε να "τραβήξει" πίσω την ενημέρωση.Για αρχή, το Android 8.1 εισάγει χαρακτηριστικά όπως το εικονίδιο μπαταρίας για τις συσκευές Bluetooth, το ημιδιαφανές πλαίσιο γρήγορων ρυθμίσεων, το οποίο επίσης αλλάζει σε φωτεινό ή σκούρο χρώμα, με βάση την ταπετσαρία, το ανανεωμένο μενού Ρυθμίσεις, το διορθωμένο burger emoji και πολλά άλλα. Η ενημερωμένη έκδοση προσκρούει επίσης στο επίπεδο της ενημερωμένης έκδοσης ασφαλείας στις 5 Ιουνίου και βελτιώνει την ποιότητα ήχου.

Ωστόσο, η ενημέρωση δεν παρουσίασε το Project Treble. Αντ 'αυτού, έφερε δύο δυσάρεστα σφάλματα που θα μπορούσαν να σας δώσουν λόγο να κρατηθείτε πίσω για αυτή την ενημέρωση για τώρα.Το πρώτο σφάλμα είναι αυτό που εξαφανίζει ολόκληρο το ιστορικό των SMS σας. Αυτό προφανώς συμβαίνει όταν ξεφυλλίζετε την εφαρμογή μηνυμάτων από την οθόνη των πρόσφατων εφαρμογών, οπότε βεβαιωθείτε ότι δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας των μηνυμάτων κειμένου σας εάν είστε επιφυλακτικοί ότι αυτό μπορεί να συμβεί σε εσάς (εάν χρειάζεστε τα μηνύματα σας.

Ένα άλλο σφάλμα αναγκάζει το SafetyNet να αποτύχει να ξεκινήσει ή να διακοπεί η λειτουργία του, κάτι που είναι λίγο ανησυχητικό. Το SafetyNet παρέχει API που επιτρέπουν στους προγραμματιστές να ελέγχουν αν μια συσκευή έχει παραβιαστεί, αν εκτελεί μια προσαρμοσμένη ROM ή αν έχει μολυνθεί με κακόβουλο λογισμικό χαμηλού επιπέδου.Ευτυχώς, η Xiaomi τράβηξε την ενημέρωση ΟΤΑ για το Mi A1. Δεν γνωρίζουμε πότε η εταιρεία θα εκδώσει ξανά την ενημερωμένη έκδοση, αν και το πιο πιθανό είναι να περιμένει μέχρι να διορθώσει τα σφάλματα. Εάν είστε ιδιοκτήτης Mi A1 και κατεβάσατε την ενημερωμένη έκδοση, η Xiaomi ενδέχεται να κυκλοφορήσει μια μικρότερη ενημερωμένη έκδοση για να διορθώσει αυτά τα σφάλματα, οπότε έχετε το νου σας στις ενημερώσεις για να την κατεβάσετε αμέσως μόλις γίνει διαθέσιμη. 

banner techfreaks  myviews banner 350x350  

fb techfreaks youtube techfreaks

Το techfreaks.gr χρησιμοποιεί cookies για να παρέχει τις καλύτερες υπηρεσίες. Αποδεχτείτε τα cookies μας για καλύτερη εμπειρία Μάθετε Περισσότερα