OxygenOS: Μερικά χαρακτηριστικά που πρέπει να γνωρίζετε

Μαζί με την ανταγωνιστική τιμή, το OxygenOS είναι ένας μεγάλος λόγος που πολλοί επιλέγουν συσκευές OnePlus. Το skin φαίνεται και δείχνει πολύ σαν stock Android, αλλά περιέχει αρκετά χρήσιμα χαρακτηριστικά (σε αντίθεση με τον ανταγωνισμό). Εδώ είναι μερικά από τα καλύτερα που πρέπει να γνωρίζετε για το OxygenOS.

App locker

Το App locker ασφαλίζει τις εφαρμογές σας που περιέχουν ευαίσθητα δεδομένα από τα αδιάκριτα μάτια. Πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα PIN ή τον σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων για να ανοίξετε μια εφαρμογή, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε μόνο εσείς. Η λειτουργία μπορεί να ενεργοποιηθεί για κάθε εφαρμογή στη συσκευή σας.

Το χαρακτηριστικό είναι εξαιρετικά χρήσιμο, ειδικά αν έχετε φίλους (ή την κοπέλα σας) που αγαπούν να παίζουν με τη συσκευή σας. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για εφαρμογές όπως το Messenger που περιέχουν ιδιωτικές συνομιλίες μεταξύ εσάς και άλλων ή για το Google Photos, επειδή δεν θέλετε κανέναν να βλέπει τις εικόνες σας.

Για να το ρυθμίσετε, μεταβείτε στην επιλογή Settings > Security & lock screen > App locker και πληκτρολογήστε τον κωδικό PIN. Στη συνέχεια, πατήστε απλώς την επιλογή "Προσθήκη εφαρμογών" και επιλέξτε τις εφαρμογές που θέλετε να κλειδώσετε. Η λειτουργία σας επιτρέπει επίσης να αποκρύψετε περιεχόμενο ειδοποιήσεων για ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας.

Gestures

Το OxygenOS υποστηρίζει και Gestures εντός και εκτός οθόνης για να σας βοηθήσουν να κάνετε ταχύτερα κάποιος λειτουργίες. Τα Gestures στην οθόνη αντικαθιστούν την τυπική γραμμή πλοήγησης στο κάτω μέρος της οθόνης (κουμπιά home, πίσω και το πλήκτρο πολλαπλών εντολών), που δίνει στο UI μια πιο καθαρή εμφάνιση. Χρειάζεται να το συνηθίσει κάποιος για λίγο καιρό, αλλά λειτουργεί πολύ καλά.

Τα Gestures εκτός οθόνης είναι λιγότερο περίπλοκα αλλά και ακόμα πιο χρήσιμα. Σας επιτρέπουν να σχεδιάσετε ένα O, V, S, M, ή W στην οθόνη όταν είναι απενεργοποιημένο για να ανοίξετε μια εφαρμογή της επιλογής σας. Λειτουργεί τέλεια για τον φακό, την κάμερα και οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή που θέλετε να ξεκινήσει γρήγορα. Υπάρχουν επίσης διαθέσιμα gestures για έλεγχο μουσικής: σύρετε δύο δάχτυλα προς τα κάτω στην οθόνη για παύση / αναπαραγωγή ή κάντε το σχέδιο < ή > στην οθόνη για να μετακινηθείτε στο προηγούμενο ή στο επόμενο κομμάτι.

Shelf

Το shelf είναι ένα εργαλείο παραγωγικότητας στην αρχική σας οθόνη. Δείχνει τον τρέχοντα καιρό, σας επιτρέπει να δημιουργείτε σημειώσεις και προσφέρει γρήγορη πρόσβαση σε πρόσφατες επαφές και εφαρμογές. Υπάρχει επίσης μια διαθέσιμη λειτουργία "Πίνακας ελέγχου", η οποία δείχνει το διαθέσιμο αποθηκευτικό χώρο του τηλεφώνου σας, το τρέχον ποσοστό μπαταρίας και πόσα δεδομένα έχετε ακόμα.

Το Shelf είναι προσαρμόσιμο, αλλά μόνο μέχρι ένα σημείο. Μπορείτε να προσθέσετε widgets από οποιαδήποτε εφαρμογή που έχετε εγκαταστήσει στη συσκευή σας και να διαγράψετε αυτά που δεν σας ενδιαφέρουν. Μπορείτε επίσης να επεξεργαστείτε σημειώσεις, παρόλο που αυτή η δυνατότητα δεν ήταν διαθέσιμη από την αρχή. Δεν μπορείτε να επιλέξετε τις επαφές που εμφανίζονται, καθώς το Shelf εμφανίζει μόνο τα τελευταία πέντε έως δέκα που έχετε καλέσει.

Συνολικά, το shelf είναι ένα φανταστικό χαρακτηριστικό. Αντί να ανοίξετε μια ξεχωριστή εφαρμογή για να ολοκληρώσετε μια εργασία, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να σπρώξετε δεξιά στην αρχική οθόνη. Σε περίπτωση που το ράφι δεν είναι το καλύτερο σας, μπορείτε να το απενεργοποιήσετε με λίγες κινήσεις.

Λειτουργία gaming

Η λειτουργία gaming είναι μια λειτουργία του OxygenOS που έχει σχεδιαστεί για να κόβει τους περισπασμούς ενώ παίζετε παιχνίδια. Σας επιτρέπει να αποκλείσετε όλες τις ειδοποιήσεις εκτός από τα ξυπνητήρια και τις κλήσεις και να κλειδώσετε τα κουμπιά πλοήγησης για να βεβαιωθείτε ότι δεν πατάτε κανένα από αυτά τυχαία. Στις νεότερες συσκευές όπως το OnePlus 6, μπορείτε επίσης να απενεργοποιήσετε την αυτόματη φωτεινότητα κατά τη διάρκεια των περιόδων παιχνιδιών.

Για να ρυθμίσετε τη λειτουργία Gaming, κατευθυνθείτε στο Settings> Advanced> Gaming mode. Θα βρείτε μια λίστα με διάφορες επιλογές, όπως "Κουμπιά κλειδώματος" και "Αποκλεισμός ειδοποιήσεων", τις οποίες μπορείτε να ενεργοποιήσετε με απλό πάτημα. Αφού γίνει αυτό, επιλέξτε την επιλογή "Προσθήκη εφαρμογών για λειτουργία gaming" παρακάτω και επιλέξτε τα παιχνίδια κατά τα οποία δεν θέλετε να σας αποσπάσει κανένας.

Η λειτουργία μπορεί να λειτουργήσει και για εφαρμογές. Η ενεργοποίησή του για το YouTube όταν το χρησιμοποιείτε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα - όταν παρακολουθείτε ντοκιμαντέρ ή ταινία - είναι κάτι που πρέπει να δοκιμάσετε.

Παράλληλες εφαρμογές

Αυτό το χαρακτηριστικό του OxygenOS απευθύνεται σε όσους έχουν πολλαπλούς λογαριασμούς Facebook, Twitter, Instagram και άλλους λογαριασμούς κοινωνικών μέσων. Αντί να αποσυνδέετε συνεχώς από έναν λογαριασμό και να μπαίνετε στον άλλο, μπορείτε να δημιουργήσετε μια κλωνοποιημένη έκδοση μιας εφαρμογής για να χρησιμοποιήσετε και τους δύο λογαριασμούς ταυτόχρονα.

Η δημιουργία μιας παράλληλης εφαρμογής είναι πολύ εύκολη. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Εφαρμογές> Παράλληλες εφαρμογές για να δείτε όλες τις εφαρμογές που υποστηρίζονται. Πατήστε το διακόπτη εναλλαγής δίπλα στο επιλεγμένο κοινωνικό δίκτυο και μια παράλληλη εφαρμογή θα δημιουργηθεί αυτόματα και θα τοποθετηθεί στο συρτάρι της εφαρμογής. Ξεκινήστε το, συνδεθείτε με το δευτερεύον λογαριασμό σας και μπορείτε να ξεκινήσετε.

Οι υποστηριζόμενες εφαρμογές περιλαμβάνουν το Facebook, το Twitter, το Instagram, το Messenger, το WhatsApp, το LinkedIn, το Quora και πολλά άλλα.

fb techfreaks youtube techfreaks

Το techfreaks.gr χρησιμοποιεί cookies για να παρέχει τις καλύτερες υπηρεσίες. Αποδεχτείτε τα cookies μας για καλύτερη εμπειρία Μάθετε Περισσότερα