Ο Microsoft Edge για Android παίρνει το χαρακτηριστικό Adblocking

Η Microsoft έχει ενσωματώσει μια εγγενή λειτουργία αποκλεισμού διαφημίσεων στην έκδοση beta του προγράμματος περιήγησης Edge για το λειτουργικό σύστημα Android. Για να εφαρμόσει το τελευταίο χαρακτηριστικό του, η microsoft χρησιμοποίησε το λογισμικό Adblock Plus που αναπτύχθηκε από την Eyeo. Δεδομένου ότι ενσωματώνεται στο πρόγραμμα περιήγησης, δεν χρειάζεται να γίνονται download ξεχωριστά και να εγκαθιστούν μια επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων.

Επιπλέον, αυτή η δυνατότητα μπορεί να ρυθμιστεί μέσω των ρυθμίσεων του προγράμματος περιήγησης. Αυτή τη στιγμή η λειτουργία αυτή είναι διαθέσιμη μόνο στους beta testers του προγράμματος περιήγησης Edge, ενώ η σταθερή έκδοση της εφαρμογής θα λάβει επίσης τη νέα λειτουργικότητα σε μια μελλοντική ενημερωμένη έκδοση.Δεν πρόκειται για την πρώτη φορά που ενσωματώθηκε σε ένα πρόγραμμα περιήγησης μια δυνατότητα αποκλεισμού διαφημίσεων. Ο Google Chrome και ο Opera έχουν ήδη εισαγάγει λειτουργίες ad-block στα αντίστοιχα προγράμματα περιήγησης, παρόλο που η Google μπλοκάρει μόνο "κακές" διαφημίσεις, οι οποίες ορίζονται ως ενοχλητικές διαφημίσεις που επηρεάζουν αρνητικά την εμπειρία κατανάλωσης περιεχομένου του χρήστη. Αντίθετα, η λειτουργία αποκλεισμού διαφημίσεων του προγράμματος περιήγησης Edge είναι πολύ πιο επιθετική σε σύγκριση με τη λειτουργικότητα που εφαρμόζει η Google, καθώς αποκλείει σχεδόν όλες τις διαφημίσεις σε μια ιστοσελίδα. Εκτός από τους Edge, Chrome και Opera, υπάρχουν και άλλα προγράμματα περιήγησης που επιτρέπουν στους χρήστες να εγκαθιστούν χωριστά επεκτάσεις αποκλεισμού διαφημίσεων. Αυτά περιλαμβάνουν το Mozilla Firefox και το Samsung Internet.Ο Microsoft Edge για Android ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2017 και έχει ήδη εγκατασταθεί σε περισσότερες από 5 εκατομμύρια συσκευές Android. Αυτό το πρόγραμμα περιήγησης περιλαμβάνει λειτουργίες όπως το Continue on PC, το οποίο μετακινεί το περιεχόμενο μεταξύ των φορητών συσκευών του χρήστη και των προσωπικών υπολογιστών και το Hub View, το οποίο παρουσιάζει όλα τα αγαπημένα του χρήστη, τη λίστα ανάγνωσης, το ιστορικό και τους σελιδοδείκτες σε μια τοποθεσία.

Επιπλέον, το πρόγραμμα περιήγησης Edge περιλαμβάνει επίσης λειτουργίες ανάγνωσης κωδικών QR και φωνητικής αναζήτησης. Οι πρόσφατες ενημερώσεις στην εφαρμογή έχουν επίσης προσθέσει λειτουργίες όπως υποστήριξη για λογαριασμούς που διαχειρίζεται η Intune, η υπηρεσία διαχείρισης κινητής συσκευής που βασίζεται σε cloud της Microsoft. Οι ενδιαφερόμενοι χρήστες μπορούν να κάνουν λήψη της εφαρμογής από το Google Play Store και η εφαρμογή υποστηρίζει συσκευές που χρησιμοποιούν το Android 4.4 KitKat ή νεότερο.

fb techfreaks youtube techfreaks

Το techfreaks.gr χρησιμοποιεί cookies για να παρέχει τις καλύτερες υπηρεσίες. Αποδεχτείτε τα cookies μας για καλύτερη εμπειρία Μάθετε Περισσότερα