Xiaomi Redmi 5 Plus Review και Χαρακτηριστικά

Τα υπέρ: Καλή ποιότητα κατασκευής, εντυπωσιακή διάρκεια ζωής της μπαταρίας, εξαιρετική απόδοση, φωτεινή οθόνη με αναλογία 18: 9

Τα κατά: Μέση ποιότητα κάμερας, Δεν υπάρχει γρήγορη φόρτιση - περιορίζεται σε 5V / 2A, microUSB αντί για USB Type-C

Συνολικά: Το Redmi 5 Plus δεν είναι μια σημαντική αναβάθμιση σε σχέση με το Redmi Note 4, αλλά είναι ένα καλά οργανωμένο πακέτο που συνιστάται απολύτως για όσους αναζητούν ένα smartphone σε χαμηλή τιμή

Βαθμολογία

8.4Overall8.5Σχεδιασμός8.5Οθόνη7.5Κάμερα9Μπαταρία8.5Απόδοση

myviews banner 350x350

Το 2017 ήταν μια σπουδαία χρονιά για τη Xiaomi καθώς η εταιρεία γνωρίζει συνεχή άνοδο σε έσοδα από πωλήσεις κινητών τηλεφώνων κυρίως στην μεσαία κατηγορία τιμών. Στην Ινδία, τη μεγαλύτερη αγορά της εταιρείας εκτός της Κίνας, η Xiaomi έγινε ο μεγαλύτερος πωλητής smartphone προς το τέλος του έτους.

Με το Redmi 5 Plus, η κινεζική εταιρία στοχεύει να συνεχίσει αυτή την ορμή προς την κορυφή. Το Redmi 5 Plus δεν είναι μια σημαντική αναβάθμιση σε σχέση με το Redmi Note 4, αλλά είναι ένα καλά οργανωμένο πακέτο που συνιστάται απολύτως για όσους αναζητούν ένα smartphone σε χαμηλό προϋπολογισμό. Έχει εξαιρετική απόδοση και είναι μια συναρπαστική πρόταση value for money

Redmi 5 Plus Design

Με την πρώτη ματιά, το Redmi 5 Plus μοιάζει με το Redmi Note 4. Δηλαδή, αν κοιτάς πίσω. Είναι το ίδιο πλαίσιο με γραμμές κεραίας που διαπερνούν την κορυφή και το κάτω μέρος, οι οποίες διασπούν το σχέδιο ενώ βελτιώνουν τη λήψη σήματος.

Αλλά προς τα εμπρός, η διαφορά είναι αμέσως εμφανής. Η ψηλότερη οθόνη παίρνει μεγάλο μέρος της μπροστινής πλευράς με ελάχιστες στρογγυλές λωρίδες στο πάνω και κάτω μέρος και λεπτά bezels στα πλάγια. Υπάρχει ένα 2.5D γυαλί με καμπύλη άκρη μπροστά με κωνικές άκρες στο πλάι για καλύτερη εργονομία. Η συσκευή ταιριάζει απόλυτα στην παλάμη και η χρήση με το ένα χέρι δεν είναι κάτι δύσκολο.

Στα 8,05 mm, το Redmi 5 Plus είναι .45mm λεπτότερο από τον προκάτοχό του, αλλά στα 180 γραμμάρια, είναι 15g βαρύτερο κάτι που κατάλαβα αμέσως μόλις το έπιασα. Σε γενικές γραμμές το τηλέφωνο, μοιάζει ανθεκτικό και η ποιότητα κατασκευής είναι καλή για την τιμή του.

Για μερικούς, ο σχεδιασμός του Redmi 5 Plus θα είναι βαρετός. Δεν υπάρχει τίποτα νέο ή επαναστατικό, βέβαια, αλλά το σύνολο είναι μεγαλύτερο από το άθροισμα των τμημάτων του και η Xiaomi επιλέγει να μην αποκλίνει από το σχεδιασμό του εμπορικού σήματος αντί να επιχειρεί κάτι νέο ή εξωφρενικό. Υπάρχει μια νέα παραλλαγή χρώματος -το Lake Blue - εκτός από τα συνηθισμένα μαύρο, χρυσό και ροζ χρυσό.

Redmi 5 Plus Οθόνη

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του Redmi 5 Plus είναι η οθόνη του. Η Xiaomi υιοθετεί την τελευταία τάση των οθονών με αναλογία διαστάσεων 18: 9 - μια τάση που ξεκίνησε το 2017 και έπεσε και στο τμήμα των κινητών χαμηλότερων τιμών.

Το Redmi 5 plus έχει μια οθόνη Full HD + IPS 5,99 ιντσών - και ανάλυση 2160 x 1080 που μεταφράζεται σε πυκνότητα εικονοστοιχείων 403ppi. Σύμφωνα με την εταιρεία, σε σύγκριση με ένα παραδοσιακό smartphone των 5,5 ιντσών, το Redmi 5 Plus είναι το ίδιο στο χέρι σας, ενώ προσφέρει 12,5% περισσότερη περιοχή προβολής.

Η οθόνη είναι φωτεινή και τα χρώματα είναι αρκετά ζωντανά με βαθιές αντιθέσεις. Το κείμενο και οι εικόνες είναι διακριτά και η ακρίβεια των χρωμάτων είναι πολύ καλή. Η οθόνη είναι αντανακλαστική, αν και οι οπτικές γωνίες είναι μεγάλες. Συνολικά, είναι μια εξαιρετική οθόνη για ένα smartphone με αυτό το εύρος τιμής.

Redmi 5 Plus Επιδόσεις

Το Redmi 5 Plus έχει στα ίδια εσωτερικά με το Redmi Note 4. Η επιλογή του octocadapter Qualcomm Snapdragon 625 chipset μπορεί να ενοχλήσει πολλούς χρήστες που κρίνουν τα smartphones τους βάσει του φύλλου προδιαγραφών, αλλά στην πραγματική χρήση , το smartphone δεν απογοητεύει. Έρχεται σε δύο παραλλαγές RAM - 3 GB και 4 GB - με εσωτερική αποθήκευση 32 GB ή 64 GB.

Για ένα SoC mid-range, το Snapdragon 625 προσφέρει μεγάλη ισορροπία μεταξύ απόδοσης και ενεργειακής απόδοσης. Μπορεί να μην είναι ένα powerhouse όπως το 636 (το οποίο υπάρχει στο Redmi Note 5 Pro), αλλά δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα με τις καθημερινές εργασίες.

Το Redmi 5 Plus ήταν σε θέση να χειριστεί σχεδόν όλα όσα έτρεξα σε αυτό. Δεν υπήρξε καθυστέρηση μεταξύ των εφαρμογών και κατά την περιήγηση με πολλές καρτέλες δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα (έκδοση 4GB). Μια ελαφριά υποβάθμιση της απόδοσης αναμένεται με την έκδοση 3 GB, αλλά τίποτα που θα μπορούσε να είναι ένα ανασταλτικό.

Το Redmi 5 Plus έχει μία μη αφαιρούμενη μπαταρία 4000 mAh. Αυτό είναι 100 mAh λιγότερο από το Redmi Note 4, αλλά η πιο πρόσφατη παραλλαγή διαρκεί περισσότερο. Η μεγάλη χωρητικότητα σε συνδυασμό με τις βελτιστοποιήσεις λογισμικού στο MIUI και την αποδοτικότητα ισχύος του Snapdragon 625 το καθιστά μια μονάδα εξοικονόμησης ενέργειας.

Αλλά πονάει ότι δεν υπάρχει υποστήριξη για γρήγορη φόρτιση - η οποία είναι ακόμα πιο σημαντική για smartphones με μεγάλη χωρητικότητα μπαταριών. Χρειάζονται πάνω από δυόμισι ώρες για να φορτιστεί το τηλέφωνο από το μηδέν στο 100% χρησιμοποιώντας τον παρεχόμενο φορτιστή. Ίσως αξίζει να αγοράσετε έναν ταχύτερο φορτιστή εάν αυτό είναι σημαντικό για εσάς.

Redmi 5 Plus Camera

Το Redmi Note 3 απογοήτευσε στο τμήμα των φωτογραφικών μηχανών και η Xiaomi επικεντρώθηκε στη βελτίωση της κάμερας με το Redmi Note 4, αλλά μόλις ανέβηκε μερικά βήματα. Με το Redmi 5 Plus, είναι και πάλι μια εξελικτική αναβάθμιση - κάτι που αναμένει κανείς από γενιά σε γενιά.

Αυτή τη φορά, το Redmi 5 Plus διαθέτει μια φωτογραφική μηχανή 12 megapixel με μεγαλύτερο μέγεθος εικονοστοιχείων 1,25 um pixels και διάφραγμα f / 2,2. Σε συνθήκες καλού φωτισμού, καταφέρνει να πάρει μερικά μεγάλα πλάνα τοπίου. Όταν φωτογραφίζετε κοντινές λήψεις αντικειμένων ή μακροφωτογραφίες, η αναπαραγωγή χρωμάτων είναι αρκετά καλή και υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες. Η ευκρίνεια είναι όμως μια μικτή κατάσταση. Η φωτογραφική μηχανή έχει αρκετά γρήγορο focus, κάτι το οποίο είναι επίσης εξαιρετικό για να τραβήξετε κάποιες ωραίες λήψεις κινούμενων αντικειμένων.

Σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού όπου η κάμερα δυσκολεύεται, όπως συμβαίνει συχνά με smartphones μεσαίας εμβέλειας και χαμηλής τιμής. Υπάρχουν κάποιες βελτιώσεις από την τελευταία φορά, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις, υπάρχει αρκετός θόρυβος που δίνει μια σημαντική απώλεια λεπτομέρειας και οξύτητας. Το μεγαλύτερο μέγεθος εικονοστοιχείων βοηθάει στη λήψη περισσότερου φωτός, αλλά λόγω έλλειψης σταθεροποίησης, αρκετά πλάνα κατέληξαν να είναι θολά.

Η 5MP μπροστινή κάμερα διαθέτει ένα φακό f / 2.0 και οι περισσότερες selfies σε συνθήκες φωτεινής ακτινοβολίας είναι αρκετά καλές για τα social media. Σε εσωτερικούς χώρους ή σε χαμηλό φωτισμό όμως, είναι ένα πρόβλημα και πάλι σαν τα περισσότερα smartphones σε αυτό το τμήμα τιμών.

Όσον αφορά την εγγραφή βίντεο, η πίσω κάμερα μπορεί να καταγράφει βίντεο με ανάλυση 1080p και η ποιότητα είναι αρκετά καλή. Η εγγραφή βίντεο στην μπροστινή κάμερα έχει επίσης αναβαθμιστεί σε 1080p αλλά δεν υπάρχει τίποτα ιδιαίτερο εκεί.

Περισσότεραfb techfreaks youtube techfreaks