• vs Battles
  • Δημοσιεύτηκε:

OnePlus 6 vs Apple iPhone X

Το OnePlus 6 είναι απόδειξη ότι δεν χρειάζεται να πληρώσετε μια περιουσία για μια εμπειρία premium smartphone. Αν είστε χρήστης Android με περιορισμένο προϋπολογισμό, καλό θα ήταν να συγκρίνετε μερικά τηλέφωνα. Η σύγκριση γίνεται λίγο πιο δύσκολη όταν κοιτάξετε έξω από τον κόσμο του Android. Μήπως το  OnePlus 6 των περίπου 500 € έχει αυτό που χρειάζεται για να πάει κόντρα στο iPhone X των περίπου 1000 €; Θα ανακαλύψουμε όταν συγκρίνουμε το OnePlus 6 εναντίον του Apple iPhone X.

banner techfreaksΓια να ξεκαθαρίσουμε - δεν είμαι οπαδός της Apple. Έχω δοκιμάσει μερικά προϊόντα της Apple έχω χρησιμοποιήσει το iPhone 6s, το iPhone 7 και το iPhone X για λόγους εργασίας, αλλά γενικά προτιμώ το Android. Οι περισσότεροι από εσάς που διαβάζετε μπορεί να είναι εξίσου προκατειλημμένοι. Για να διατηρήσουμε τα πράγματα δίκαια, αυτή η κριτική θα επικεντρωθεί στο σχεδιασμό, την εμφάνιση, την απόδοση, την κάμερα και το υλικό. Θα αφήσουμε το λογισμικό έξω από αυτό.

Αν σας αρέσει το iOS, το Apple iPhone X είναι η προφανής επιλογή. Αν σας αρέσει το Android, το OnePlus έχει μια θαυμάσια εμπειρία καθαρού Android. Η Apple έχει τις ταχύτερες ενημερώσεις λογισμικού, αλλά το OnePlus είναι ένα από τα καλύτερα εκτός του Pixel. Στην πραγματικότητα, έχει ήδη πρόσβαση στο Android P Beta.

Εμφάνιση και αίσθηση

Το OnePlus 6 και το iPhone X είναι γυάλινα smartphones με σχεδόν bezel-less οθόνες. Επίσης, και οι δύο έχουν εγκοπή, αν και η εγκοπή της Apple είναι ελαφρώς μεγαλύτερη για να φιλοξενήσει τους προηγμένους αισθητήρες που χρησιμοποιούνται για την τεχνολογία ξεκλειδώματος προσώπου. Μπορεί να φαίνονται παρόμοια, αλλά δεν είναι καθόλου.

Το OnePlus 6 είναι 12,1mm ψηλότερο (στα 155,7m) και με 4,5mm μεγαλύτερο πλάτος (στα 75,4mm) από το iPhone X. Παρά τη διαφορά μόνο 3gr, το OnePlus 6 αισθάνεται επίσης πιο βαρύ. Αυτός ο μεγαλύτερος σχεδιασμός κάνει το OnePlus 6 να μοιάζει πολύ ανθεκτικό, αν και λίγο πιο δύσκολο να το χειριστείτε με το ένα χέρι. Η διαφορά στο μέγεθος της επιτρέπει επίσης να συσκευάσει μία τεράστια οθόνη 6,28 ιντσών, έναντι της οθόνης 5,8 ιντσών που προσφέρει το iPhone X.

Βλέποντας και χρησιμοποιώντας και τα δύο τηλέφωνα το iPhone X, μπορώ να πω ειλικρινά ότι το νιώθω και το αισθάνομαι λίγο καλύτερα στο χέρι. Είναι ελαφρύ και πιο εύχρηστο, και η αισθητική του είναι αναμφισβήτητα πιο εντυπωσιακή από το μονοκόμματο design του Oneplus 6. Πρέπει επίσης να δώσω την πίστωση της Apple για το notch. Ενώ δεν μου αρέσουν οι εγκοπές, τουλάχιστον η οθόνη της Apple καταφέρνει να αφαιρέσει το πηγούνι από την εξίσωση. Αισθάνεται πραγματικά απεριόριστη, καθώς υπάρχουν πολύ λίγα πράγματα που θα μπορούσε να κάνει η Apple για να κάνει το τηλέφωνο μικρότερο διατηρώντας παράλληλα μια μεγάλη οθόνη.

Το iPhone X πραγματικά μοιάζει σαν ένα τηλέφωνο 1000 €. Αυτό δεν σημαίνει ότι το OnePlus 6 δεν φαίνεται και δεν το αισθάνεστε σαν ένα premium κινητό. Για τα χρήματα που κοστίζει, η OnePlus έκανε μεγάλη δουλειά. Το iPhone X καταφέρνει να το χτυπήσει ελαφρώς όταν πρόκειται για εμφάνιση και αίσθηση.

Νικητής: iPhone X

Οθόνη

Η πιο εμφανής διαφορά μεταξύ των οθονών τους είναι το μέγεθος, με το iPhone X στις 5,8 ίντσες έναντι της οθόνης 6,18 ιντσών του OnePlus 6.

Και τα δύο τηλέφωνα προσφέρουν πάνελς OLED, αν και το iPhone X έχει υψηλότερη ανάλυση στα 2.436 x 1.125 (έναντι 2.280 x 1.080). Και οι δύο οθόνες φαίνονται εξαιρετικές με ζωντανά χρώματα, εξαιρετικές γωνίες θέασης και το σκοτεινό μαύρο που θα περιμένατε από ένα OLED. Και οι δύο σε 574 nits, δίνοντάς σας άφθονη φωτεινότητα για εξωτερική χρήση.

Παρά το γεγονός ότι έχει μικρότερη ανάλυση, το OnePlus 6 έχει μερικά πλεονεκτήματα. Όχι μόνο παρουσιάζει ένα ευρύτερο φάσμα χρωμάτων, αλλά έχει επίσης ελαφρώς καλύτερη ακρίβεια χρώματος. Επιπλέον, το λογισμικό της OnePlus έχει διαφορετικές λειτουργίες και προφίλ εμφάνισης για να προσαρμόσει την οθόνη στις δικές σας προτιμήσεις.

Νικητής: OnePlus 6

Επιδόσεις

Το σύστημα της Apple είναι πολύ διαφορετικό από αυτό που θα βρείτε στον κόσμο του Android, και αυτό γίνεται αρκετά εμφανές όταν εξετάζετε τις προδιαγραφές. Κάνει επίσης μια άμεση σύγκριση σχεδόν αδύνατη. Το OnePlus 6 διαθέτει τις καλύτερες προδιαγραφές που θα βρείτε στον κόσμο του Android, με ενσωματωμένο Snapdragon 845 και μέχρι 8GB μνήμης RAM. Υπάρχουν επίσης επιλογές αποθήκευσης που ξεκινούν από 64GB και φτάνουν στα 256GB. Το iPhone της Apple X τρέχει το εσωτερικό A11 Bionic chipset με 3GB μνήμης RAM. Διαθέτει παραλλαγές αποθήκευσης 64GB και 256GB.

Στο χαρτί, το OnePlus 6 ακούγεται πιο εντυπωσιακό, ειδικά όταν πρόκειται για μνήμη RAM. Θυμηθείτε ότι το iOS και το Android είναι πολύ διαφορετικά λειτουργικά συστήματα. Η Apple πρέπει μόνο να βελτιστοποιήσει το σύστημα για μερικά τηλέφωνα, ενώ το Android πρέπει να συνεργαστεί με εκατοντάδες. Αυτό σημαίνει ότι το iOS έχει συνήθως πολύ χαμηλότερες απαιτήσεις συστήματος..

Όταν πρόκειται για καθημερινή χρήση, και τα δύο τηλέφωνα χειρίστηκαν όλες τις αγαπημένες μου εφαρμογές και παιχνίδια χωρίς να κολλήσουν πουθενά. Πραγματικά ένοιωσα ότι το iPhone X μερικές φορές πήρε λίγο περισσότερο για να φορτώσει πραγματικά τις εφαρμογές, αν και αυτό είναι δύσκολο να μετρηθεί με ακρίβεια.

Νικητής: Ισοπαλία

Φωτογραφική Μηχανή

Το OnePlus 6 έχει διαμόρφωση διπλής κάμερας με κάμερα 16MP και 20MP, και οι δύο με διάφραγμα f / 1,7. Η διαμόρφωση είναι παρόμοια με αυτή του OnePlus 5T, αν και προσφέρει 19 τοις εκατό μεγαλύτερα εικονοστοιχεία για να βοηθήσει σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Το OnePlus 6 προσθέτει επίσης οπτική σταθεροποίηση εικόνας.

Το iPhone X συσκευάζει μια διαμόρφωση διπλής κάμερας με κύρια κάμερα ευρείας γωνίας 12MP, f / 1,8 και τηλεφακό 12MP με διάφραγμα f / 2,4. Όπως και με το OnePlus 6, μπορείτε επίσης να έχετε οπτική σταθεροποίηση εικόνας.

Η απόφαση για το ποια μηχανή είναι καλύτερη εξαρτάται από αυτό που ψάχνετε.

Το πλεονέκτημα του OnePlus 6: Εικόνες σε φως ημέρας

Η σύγκριση φωτογραφιών με ευρεία φως της ημέρας είναι πάντα πιο δύσκολη, καθώς τα τηλέφωνα δεν χρειάζεται να λειτουργούν τόσο σκληρά για να αντισταθμίσουν τις δυσκολότερες συνθήκες φωτογραφίας για τον φωτισμό. Όταν ο ήλιος είναι έξω, η μάχη γίνεται περισσότερο για τους αισθητήρες και τη ρύθμιση. Οι διαφορές είναι στις λεπτομέρειες.

Το iPhone X προσπαθεί να εξισορροπήσει την έκθεση και την αντίθεση στο άμεσο ηλιακό φως. Το OnePlus 6 παράγει μια πιο καθαρή εικόνα, καταγράφοντας περισσότερες λεπτομέρειες και βελτιώνοντας την αντίθεση. Το OnePlus 6 είναι τόσο ελαφρώς καλύτερο για να πάρει λεπτομέρειες. Και οι δύο φωτογραφικές μηχανές είναι εξαιρετικές, αλλά μοιάζει με το ότι το OnePlus 6 είναι ελαφρώς καλύτερο.

Ισοπαλία: Εικόνες χαμηλού φωτισμού

Οι φίλοι των πιο ζωντανών χρωμάτων και των βαθύτερων μαύρων θα πάνε φυσικά προς τις φωτογραφίες που παράγει το iPhone X. Η εικόνα της Apple έχει πιο εντυπωσιακά χρώματα και βαθύτερες αντιθέσεις. Το τηλέφωνο καταγράφει επίσης περισσότερες λεπτομέρειες στην υφή του χρώματος. Το OnePlus 6 είναι καλύτερο να παράγει μια ακριβή εικόνα, αν και τα πιο σκούρα χρώματα και η μαλακότερη εμφάνιση το καθιστούν λιγότερο εντυπωσιακό. Είναι καλύτερο στο να καταγράψει μια ακριβέστερη ισορροπία λευκού, πιο ήπια αντίθεση (που είναι φυσιολογικό στο χαμηλό φωτισμό) και πιο φυσικά χρώματα.

Το iPhone X έχει μια πολύ φυσική θόλωση, αν και μερικές φορές ανακατεύει λεπτομέρειες. Εκτός από τα εφέ Bokeh, το iPhone X προσφέρει επίσης φωτισμό πορτραίτου, επιτρέποντάς σας να επιλέξετε από διαφορετικές επιλογές φωτισμού στούντιο. Και τα δύο τηλέφωνα προσφέρουν υποστήριξη βίντεο αργής κίνησης και πολλές δυνατότητες λογισμικού για την προσθήκη ειδικών εφέ και άλλων πρόσθετων στοιχείων. Η Apple πιθανόν να έχει περισσότερα, αν και αυτό που είναι σημαντικό θα μειωθεί στον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείτε την κάμερα.

Δεν πρόκειται πραγματικά να μιλήσουμε πολλά για τις μπροστινές κάμερες. Και οι δύο παίρνουν μεγάλες selfies και έχουν τη δυνατότητα να προσθέσουν bokeh εφέ. Καμία από τις δύο δεν είναι σημαντικά καλύτερη.

Νικητής: Ισοπαλία

Τιμή

Η τιμή της Apple είναι πολύ εξωπραγματική με το iPhone X. Το φθηνότερο μοντέλο είναι περίπου στα 1000 € για αποθήκευση 64GB. Θα πληρώσετε πάνω από 1.100 € για 256GB.

Το βασικό μοντέλο 64GB του OnePlus 6 κοστίζει περίπου 500 €, ενώ το πιο ακριβό μοντέλο είναι κάτι παραπάνω από 600 € για αποθήκευση 256GB. Όσον αφορά την τιμή, το OnePlus 6 κερδίζει απολύτως.

Νικητής: OnePlus 6

Και ο νικητής είναι….

... το OnePlus 6. Αν και είναι μια πολύ στενή μάχη. Τελικά, και τα δύο τηλέφωνα είναι συγκρίσιμα σχεδόν σε κάθε περιοχή αλλά με τιμή, όπου το OnePlus 6 συνθλίβει εντελώς το iPhone X.

Η λήψη μιας πραγματικής απόφασης αγοράς δεν είναι τόσο απλή όσο αυτή. Στην πραγματικότητα, η εμφάνιση και η αίσθηση ήταν η μόνη περιοχή όπου ένιωθα ότι η Apple είναι σαφώς στην κορυφή και οι περισσότεροι που ρώτησα (ακόμα και ιδιοκτήτες του Oneplus 6 συμφώνησαν σε αυτό). Αλλά στο συνολικό value for money το Oneplus 6 έχει μεγάλο πλεονέκτημα.

fb techfreaks youtube techfreaks

Το techfreaks.gr χρησιμοποιεί cookies για να παρέχει τις καλύτερες υπηρεσίες. Αποδεχτείτε τα cookies μας για καλύτερη εμπειρία Μάθετε Περισσότερα