Το εστιασμένο σε VR εφαρμογές ASUS ZenFone Ares κάνει ντεμπούτο με 8GB RAM και SD821

Η ASUS κυκλοφόρησε την Παρασκευή μια εξαιρετικά ασυνήθιστη προσφορά με τη μορφή του ZenFone Ares, ενός Android smartphone που διαφημίζεται ως εξαιρετικά επικεντρωμένο σε εφαρμογές επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας, αλλά και με εξειδικευμένες προδιαγραφές υλικού. Ενώ παρουσιάστηκε ως mid-range προσφορά με 8GB μνήμης RAM, το smartphone διαθέτει επίσης τον Snapdragon 821, το chip της Qualcomm του 2016 που βρίσκεται μέσα στα τηλέφωνα Pixel και Pixel XL από την Google, μεταξύ άλλων παλαιότερων ναυαρχίδων.Η συσκευή εισήχθη αποκλειστικά στην Ταϊβάν και η αποκάλυψή της ήταν σχετικά διακριτική, με την ASUS να αποφεύγει ένα ξεχωριστό γεγονός παρουσίασης και να μην εκδίδει ακόμη και επίσημο δελτίο τύπου που να περιγράφει το προϊόν. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το ZenFone Ares τρέχει το ξεπερασμένο Android 7.0 Nougat από το κουτί, φαίνεται ότι πρόκειται για μια νέα έκδοση του ZenFone AR, του πρώτου smartphone που υποστηρίζει την πρωτοβουλία Project Tango της Google, για κινητές συσκευές.Ενώ το πείραμα σταμάτησε αυτό το Μάρτιο, επιτεύχθηκε αποτελεσματικά από το ARCore, ένα πολύ ελαφρότερο πλαίσιο λογισμικού που δεν απαιτεί εξειδικευμένο υλικό για την τροφοδοσία εφαρμογών AR σε Android smartphones. Το ARCore διαφημίζεται ως μέρος του πακέτου υποστήριξης του ZenFone Ares μαζί με μια πίσω κάμερα 23 megapixel υποστηριζόμενη από το φακό PixelMaster 3.0 και μπροστινή κάμερα 8 megapixel, με την ίδια διάταξη απεικόνισης να περιλαμβάνεται και με το πρωτότυπο ZenFone AR. Ενώ η αρχική συσκευή ξεκίνησε σε τρεις παραλλαγές, το ZenFone Ares πωλείται μόνο με 128GB χώρο αποθήκευσης και μια υποδοχή για κάρτα microSD που επιτρέπει μέχρι και 256GB επιπλέον μνήμης.

asus zenfone ares2Το ZenFone AR ήταν αποκλειστικά από την Verizon στις Ηνωμένες Πολιτείες και επίσης πωλήθηκε ξεκλειδωμένο, αν και η αδύναμη υποδοχή του από τους χρήστες και οι χλιαρότερες κριτικές πιθανότατα δεν θα βοηθήσουν αυτή η ανανεωμένη συσκευή θα φτάσει ποτέ στην αμερικανική αγορά. Το νεοαναγγελθέν smartphone εξακολουθεί να τροφοδοτείται από την ίδια μπαταρία 3.300 mAh και προσφέρει υποστήριξη για την τεχνολογία Quick Charge 3.0 της Qualcomm. Η ASUS πωλεί τώρα το ZenFone Ares στην πατρίδα της ως προϊόν αποκλειστικής χρήσης, με την τιμή της συσκευής να ισούται με κάτι λιγότερο από 300 €. Δεν υπάρχει καμία ανακοίνωση για το αν αυτή η συσκευή θα κυκλοφόρησει στην Ευρωπαϊκή αγορά. Σύμφωνα όμως με πληροφορίες που το Techfreaks έχει αποκλειστικά υπάρχει πιθανότητα να κυκλοφορήσει μία παραλλαγή (ή καλύτερα βελτιωμένη εκδοχή) αυτού του smartphone στην Ευρώπη. 

fb techfreaks youtube techfreaks

Το techfreaks.gr χρησιμοποιεί cookies για να παρέχει τις καλύτερες υπηρεσίες. Αποδεχτείτε τα cookies μας για καλύτερη εμπειρία Μάθετε Περισσότερα