Το Nokia 6.1 τα πάει πολύ καλά σε μια δοκιμή αντοχής: Video

Η δοκιμή ανθεκτικότητας του Nokia 6.1 μόλις εμφανίστηκε στο YouTube, από τον γνωστό youtuber JerryRigEverything. Το Nokia 7 Plus δοκιμάστηκε σε στο ίδιο κανάλι περίπου πριν από μία εβδομάδα, και τώρα ο youtuber επιστρέφει για το πιο προσιτό Nokia 6.1. Στο βίντεο, ο Τζέρι επισημαίνει ότι το Nokia 6 ήταν ένα από τα πιο ανθεκτικά smartphones που έλεγξε, έτσι ώστε οι προσδοκίες είναι αρκετά υψηλές για το Nokia 6.1.

banner techfreaksΜε βάση αυτά ξεκίνησε τη δοκιμή ανθεκτικότητας ελέγχοντας πόσο ανθεκτικό στην οθόνη είναι το τηλέφωνο. Όπως ήταν αναμενόμενο, οι γρατζουνιές άρχισαν να γίνονται ορατές όταν χρησιμοποίησαν το επίπεδο έξι pick και ήταν πραγματικά προφανείς σε επίπεδο επτά, κάτι που αναμένεται, δεδομένου ότι η οθόνη του Nokia 6.1 καλύπτεται από προστασία Corning Gorilla Glass 3 .

Το πλαίσιο του τηλεφώνου, η υποδοχή κάρτας SIM και τα κουμπιά είναι όλα κατασκευασμένα από μέταλλο, το οποίο είναι επίσης κάτι που δοκιμάστηκε στο παρακάτω βίντεο. Το ακουστικό δεν προστατεύεται από μέταλλο. Η κάμερα που βλέπει προς τα πίσω στο τηλέφωνό προστατεύεται από γυαλί και δεν μπορεί να γδαρθεί εύκολα, ενώ οι γρατζουνιές στον σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων δεν θα επηρεάσουν την απόδοσή του, ο σαρωτής δακτυλικών αποτυπωμάτων λειτούργησε καλά ακόμη και μετά από γρατζουνιές με μια λεπίδα.Η πλάτη του τηλεφώνου είναι κατασκευασμένη από μέταλλο, ενώ δεν υπάρχει πλαστικό ανάμεσα στην οθόνη του τηλεφώνου και στο μεταλλικό πλαίσιο, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχει buffer μεταξύ τους. Αυτό δεν είναι στην πραγματικότητα η καλύτερη ιδέα, καθώς η οθόνη θα μπορούσε να είναι πιο επιρρεπής σε θρυμματισμό εάν το τηλέφωνο πέσει, τουλάχιστον θεωρητικά. Προχωρώντας στη δοκιμή καύσης, αφού εκτέθηκαν στη φλόγα από έναν αναπτήρα, τα εικονοστοιχεία στην οθόνη του Nokia 6.1 ουσιαστικά έκλεισαν, αλλά ανακτήθηκαν μετά από σύντομο χρονικό διάστημα.

Και τέλος, η δοκιμή κάμψης, το Nokia 6.1 έκανε μεγάλη δοκιμή κάμψης, και δεν κάμπτεται καθόλου, που ισχύει για την άσκηση πίεσης τόσο από την εμπρός και πίσω πλευρά του τηλεφώνου. Αυτό δεν είναι εκπληκτικό, δεδομένου ότι το Nokia 6.1 είναι αρκετά παρόμοιο με το Nokia 6 όσον αφορά την κατασκευή, και το Nokia 6 είχε τα ίδια αποτελέσματα. Αν θέλετε να ελέγξετε ολόκληρο το τεστ ανθεκτικότητας, το βίντεο του JerryRigEverything έχει ενσωματωθεί παρακάτω. 

fb techfreaks youtube techfreaks