17χρονη κοπέλα κερδίζει το Google Challenge Change the Game Design

Τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, η Google ανήγγειλε μια νέα πρωτοβουλία επικεντρωμένη στα κορίτσια και το gaming που ονομάζεται Change the Game. Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να επιστήσει την προσοχή στο γεγονός ότι οι γυναίκες και τα νεαρά κορίτσια είναι επίσης παίκτες και ότι πρέπει να υπάρχουν παιχνίδια σχεδιασμένα μαζί τους.Το Change the Game Design Challenge ζήτησε από νεαρά κορίτσια στις Ηνωμένες Πολιτείες να σχεδιάσουν ένα παιχνίδι που θα ήθελαν να παίξουν. Σήμερα, στο Λος Άντζελες, η Google ανήγγειλε τον νικητή του Μεγάλου Βραβείου: ένα 17χρονο κορίτσι που ονομάζεται Christine από το Βανκούβερ κέρδισε για το σχεδιασμό μιας πλατφόρμας που ονομάζεται Mazu.

Ο κεντρικός χαρακτήρας του Mazu είναι ένα νεαρό κορίτσι που χρησιμοποιεί το πνεύμα της για να κάνει το ταξίδι της μέσα από ένα δάσος γεμάτο από κινδύνους, που κατοικείται από αρπακτικά ζώα, σκληρό έδαφος και κυνηγούς που κυνηγούν το χρήμα. Ελέγξτε την τέχνη του σχεδιασμού της Christine παρακάτω:mazu 840x454

Το Μεγάλο Βραβείο είναι μια υποτροφία κολέγιο ύψους 10.000 δολαρίων και μια συμβολή τεχνολογίας ύψους 15.000 δολαρίων στο σχολείο της Christine. Η ίδια και οι άλλοι τέσσερις φιναλίστ έχουν επίσης μια αποκλειστική εμπειρία στο E3 όπου μπορούν να παρουσιάσουν το σχεδιασμό των παιχνιδιών τους, μια περιοδεία στο γραφείο της Google στο Λος Άντζελες και ένα Samsung Galaxy Tab S3.Σύμφωνα με μια μελέτη της Google, οι γυναίκες και τα κορίτσια αποτελούν το 50% των παικτών σε κινητά, ωστόσο οι γυναίκες αντιπροσωπεύουν μόνο το 23% της βιομηχανίας παιχνιδιών. Τα αγόρια στην ανώτερη χρονιά του γυμνασίου είναι τριπλάσια από τα κορίτσια της ίδιας ηλικίας που ενδιαφέρονται για τη δημιουργία παιχνιδιών ως σταδιοδρομία.

Τα περισσότερα κορίτσια που ενδιαφέρονται για τη δημιουργία βιντεοπαιχνιδιών πιστεύουν ότι δεν υπάρχει χώρος για αυτές, καθώς δεν ξέρουν πώς να γράφουν κώδικα. Ωστόσο, η πρωτοβουλία Change the Game Design της Google ελπίζει να διαδώσει ότι τα κορίτσια όχι μόνο γράφουν κώδικα, αλλά ότι ο σχεδιασμός των βιντεοπαιχνιδιών περιλαμβάνει και άλλες μη κωδικοποιητικές πτυχές, όπως η έμπνευση, ο γραφικός σχεδιασμός και η μουσική.

fb techfreaks youtube techfreaks