Το Samsung Galaxy S9 Plus ξεπέρασε σε πωλήσεις όλα τα άλλα τηλέφωνα τον Απρίλιο του 2018

Το Galaxy S9 Plus της Samsung ήταν το smartphone με τις περισσότερες πωλήσεις τον Απρίλιο, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση Pulse Market Counterpoint Research. Η Android ναυαρχίδα της Samsung έκανε το 2,6% των παγκόσμιων πωλήσεων κατά τη διάρκεια της περιόδου των 30 ημερών, με το μικρότερο αντίστοιχο - το Galaxy S9 - να φτάνει το ίδιο συνολικό ποσοστό, αλλά να τοποθετείται δεύτερο.

Τις επόμενες τρεις θέσεις κατέλαβαν οι συσκευές iOS της Apple (2017), με το iPhone X να είναι πλέον εκθρονισμένο από τις τελευταίες προσφορές high-tech της Samsung αν και το Counterpoint Research αποδίδει αυτή την εξέλιξη στην εποχικότητα. Xiaomi Redmi 5A, Redmi 5 Plus (Note Plus) και το Samsung Galaxy S8 μπήκαν επίσης στη λίστα των δέκα κορυφαίων, μαζί με το iPhone 6 της Apple και το iPhone 7.Ενώ η Samsung παραμένει η μεγαλύτερη εταιρεία smartphone στον κόσμο τόσο από τις αποστολές smartphones όσο και από τις πωλήσεις, η Apple εξακολουθεί να κυριαρχεί στην κατηγορία της ναυαρχίδας, όπως αποδεικνύεται από πολυάριθμες αναφορές, συμπεριλαμβανομένης της τελευταίας μελέτης από την Counterpoint Research, με τις μισές από τις κορυφαίες θέσεις να καταλαμβάνονται από μοντέλα iPhone. Τα εξαιρετικά premium smartphones της Samsung χάνουν παραδοσιακά, αν και η σειρά Galaxy S8 αψηφεί αυτήν την ιστορική τάση καθώς η Samsung επέλεξε να στείλει τη σειρά σε διάφορες επιθετικές προωθήσεις, ιδιαίτερα στην Ινδία, όπου επί του παρόντος αγωνίζονται για την Xiaomi με στόχο την πρώτη θέση της στην ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά smartphone στον κόσμο.


 

Μια άλλη αξιοσημείωτη τάση που παρατηρείται στο παρακάτω διάγραμμα είναι ότι ο κατάλογος των κορυφαίων δέκα κορυφαίων smartphones στον κόσμο τον Απρίλιο δεν διαθέτει καμία συσκευή μεσαίας εμβέλειας, με όλα αυτά να είναι είτε ναυαρχίδες είτε entry-level συσκευές. Το φαινόμενο μπορεί να εξηγηθεί από την υπερβολικά ανταγωνιστική κατάσταση αυτής της κατηγορίας τιμών, ιδιαίτερα στις αναπτυσσόμενες χώρες όπου τα ποσοστά υιοθέτησης των smartphones ξεπερνούν τώρα εκείνα στις ανεπτυγμένες αγορές που ήδη βιώνουν σημάδια κόπωσης αναβάθμισης συσκευών και συνολικού κορεσμού.

Counterpoint Market Pulse April Edition 2018

fb techfreaks youtube techfreaks