Η Qualcomm ανακοινώνει τον Snapdragon 850

Η Qualcomm ανακοίνωσε τον Snapdragon 850, ένα νέο επεξεργαστή που σχεδιάστηκε για υπολογιστές Always Connected Windows 10. Αυτοί είναι υπολογιστές που θα χρησιμοποιούν το Snapdragon mobile chip της εταιρείας Qualcomm και έχουν έτσι δυνατότητες που μοιάζουν με smartphone όπως η συνδεσιμότητα LTE και η εκτεταμένη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.Η Samsung έχει επιβεβαιωθεί ως πελάτης, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούμε να περιμένουμε έναν υπολογιστή που είναι πάντα συνδεδεμένος στο μέλλον. Η Qualcomm αναφέρει ότι ο Snapdragon 850 θα υποστηρίξει ταχύτητες συνδεσιμότητας 1,2 Gigabits ανά δευτερόλεπτο και έως και 25 ώρες συνεχούς χρήσης. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας κατά τη διάρκεια πολλών ημερών.

Συγκριτικά, οι πρώτες φορητές συσκευές Snapdragon 835 διαθέτουν αντοχή 20 έως 22 ωρών. Το τσιπ λέγεται ότι υποστηρίζει βελτίωση της απόδοσης κατά 20 τοις εκατό και απόδοση 3X AI σε σύγκριση με τις προηγούμενες γενιές. Το τσιπ είναι ουσιαστικά ένα Snapdragon 845, το chip που βρίσκεται σε smartphone Android υψηλής τεχνολογίας όπως το Samsung Galaxy S9, αλλά έχει βελτιωθεί ελαφρώς, ώστε να είναι κατάλληλο για χρήση σε Η / Υ. O Snapdragon 850 δεν θα χρησιμοποιείται σε smartphones.Δεν είναι σαφές πόσο έχει αναβαθμιστεί το τσιπ, αλλά, λόγω των πιο χαλαρών περιορισμών θερμικής / ηλεκτρικής ισχύος σε φορητούς υπολογιστές, αναμένεται να αυξηθεί η ταχύτητα ρολογιού. Παρ 'όλα αυτά, το νέο τσιπ έχει τους ίδιους πυρήνες Kryo 385 όπως ο Snapdragon 845, μια GPU Adreno 630, διαδικασία κατασκευής 10nm και τον λεγόμενο AI Engine της εταιρείας για μηχανική μάθηση στη συσκευή.

Οι always Connected PCs με τσιπ Snapdragon είχαν αρχικά κυκλοφορήσει νωρίτερα αυτό το έτος χρησιμοποιώντας τον Snapdragon 835. Σε αντίθεση με το Snapdragon 850, πολλά smartphones χρησιμοποίησαν αυτό το τσιπ.Σύμφωνα με την Qualcomm, οι συσκευές Windows που τροφοδοτούνται από το τσιπ θα είναι διαθέσιμες αργότερα φέτος. Ενώ γνωρίζουμε ότι η Samsung θα κατασκευάσει ένα PC χρησιμοποιώντας τον Snapdragon 850, υπάρχουν επίσης φήμες ότι τόσο η Microsoft όσο και η Dell σχεδιάζουν να κυκλοφορήσουν τα αναδιπλούμενα υβριδικά smartphone / laptops που τροφοδοτούνται από το τσιπ.

fb techfreaks youtube techfreaks