Η Qualcomm κάνει τα μεσαίας κατηγορίας Android smartphones πιο ισχυρά με το νέο τσιπ Snapdragon 710

Τι είναι πιο ισχυρό από τον επεξεργαστή Snapdragon 660 της μεσαίας κατηγορίας της Qualcomm, αλλά όχι τόσο ισχυρό όσο το κορυφαίο τσιπ Snapdragon 845 που βρέθηκε σε ναυαρχίδες όπως το Samsung Galaxy S9; Η απάντηση είναι προφανώς ο νεότερος επεξεργαστής κινητών της Qualcomm, ο Snapdragon 710, και το πρώτο τσιπ στην σειρά Snapdragon 700 της εταιρείας που ανακοίνωσε νωρίτερα αυτό το έτος.Η Qualcomm διατηρεί τις ίδιες υποσχέσεις στο 710 που έθιξε για πρώτη φορά όταν ανακοίνωσε τη γραμμή πίσω τον Φεβρουάριο. Αυτό περιλαμβάνει δύο φορές την απόδοση του AI σε σύγκριση με το Snapdragon 660, το οποίο η Qualcomm λέει ότι θα πρέπει να προσφέρει βελτιώσεις σε ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών από φωνητικές διεπαφές χρήστη, φωτογραφία και βιομετρικά στοιχεία. Άλλα τμήματα, όπως το μόντεμ X15 LTE ή ο επεξεργαστής εικόνας Spectra 250, είναι κλιμακωτές εκδόσεις του πιο ισχυρού μόντεμ X20 και επεξεργαστή Spectra 280 από τη σειρά 800.

Το Snapdragon 710 είναι χτισμένο σε αρχιτεκτονική 10nm. Με αυτό, η Qualcomm υποσχόταν μια συνολική αύξηση των επιδόσεων κατά 20% σε σχέση με το Snapdragon 660, μαζί με δραματικές μειώσεις στην κατανάλωση ενέργειας, ειδικά όταν παρακολουθείτε βίντεο ή παίζετε παιχνίδια.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα ενδιαφέρον μίγμα χαρακτηριστικών - κάποιες βελτιώσεις στη σειρά 600, μερικές από τις γραμμές της σειράς 800 - για κάτι που δεν είναι κυρίαρχο τσιπ, αλλά είναι κατά τα άλλα πιο ισχυρό από τα υπάρχοντα midrange chips τώρα. 

Αλλά είναι πιθανό ότι το Snapdragon 710 είναι ένα διεθνές στοίχημα για την Qualcomm, σχεδιασμένο για αγορές όπου τα μεσαία Android κινητά τηλέφωνα από τις Xiaomi και Vivo κυριαρχούν στις πωλήσεις, σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, όπου τα ακριβά κινητά τηλέφωνα είναι σχεδόν το μοναδικό κομμάτι της πίτας . Από αυτή την προοπτική, η προσφορά ισχυρότερων αναβαθμίσεων στα μεσαία τηλέφωνα Android σε φθηνότερο σημείο τιμών θα μπορούσε να δει την επιτυχία με τρόπο που τα τηλέφωνα όπως το Galaxy S9 ή το Pixel 2 δεν έχουν δει.

Και δεν θα χρειαστεί καν να περιμένουμε για να μάθουμε - η Qualcomm υποσχόταν ότι τα πρώτα τηλέφωνα με τον Snapdragon 710 θα έπρεπε να βγουν κάποια στιγμή στο δεύτερο τρίμηνο του 2018 οπότε πιστεύουμε ότι θα δούμε τα πρώτα αρκετά σύντομα.

fb techfreaks youtube techfreaks

Το techfreaks.gr χρησιμοποιεί cookies για να παρέχει τις καλύτερες υπηρεσίες. Αποδεχτείτε τα cookies μας για καλύτερη εμπειρία Μάθετε Περισσότερα