Νέα δοκιμή ακραίων πτώσεων καταστρέφει smartphones αξίας 18 χιλ. δολαρίων

Οι καλύτερες flagships συσκευές αξίας 18.000 δολαρίων έχουν συγκεντρωθεί από το Tom’s Guide για μία δοκιμή ανθεκτικότητας που αποτελείται από πολλαπλές πτώσεις και έκθεση σε νερό και ενώ το Lenovo Moto Z2 Force βγήκε στην κορυφή, το πολύ δημοφιλέστερο Google Pixel 2 XL ήταν η πιο αδύναμη από όλες τις συσκευές Android.Δώδεκα διαφορετικές ναυαρχίδες πήραν μέρος στην δοκιμή, όλες με ποικίλους βαθμούς επιτυχίας. Τα τηλέφωνα πέφτουν από τέσσερα έως έξι πόδια επάνω, πάνω σε σκυρόδεμα και ξύλο, και τελικά σε μια πλήρη, αλλά αχρησιμοποίητη τουαλέτα. Τα τηλέφωνα βαθμολογούνται σε μια κλίμακα σημείων που κυμαίνεται από ένα έως δέκα ανάλογα με το είδος της βλάβης που υπέστησαν από κάθε δοκιμή και κατά πόσον ήταν ακόμα λειτουργικά.

Ο νικητής ολόκληρης της εκδήλωσης βγήκε από τις δοκιμές πτώσης χωρίς καθόλου ζημιά στην οθόνη και κάποιες μικρές γρατσουνιές στο μεταλλικό σκελετό. Ωστόσο, η εντυπωσιακή ναυαρχίδα της Mototola την έκανε να σβήσει. Μόλις στέγνωσε, το τηλέφωνο ήταν εντάξει, σημειώνοντας ένα σκορ 8,5. Το ανθεκτικό LG X Venture καταστράφηκε κάτω από τα φυσικά κουμπιά του, αλλά η οθόνη άντεξε με μόλις ένα κάταγμα. Το iPhone X της Apple ήρθε στην επόμενη θέση παρά τον εύθραυστο σχεδιασμό του, πιθανώς λόγω των προηγμένων μεθόδων ενίσχυσης που χρησιμοποιεί η Apple.

Το ελαφρύ iPhone SE ήταν το απολύτως ασθενέστερο τηλέφωνο στις δοκιμές και το iPhone 8 δεν ήταν πολύ πίσω. Το LG V30 πήρε ένα έξι για την αποτυχία να αντέξει την πτώση ενώ σηκώνοντας το βρέθηκαν μικρά σπασίματα και χτυπήματα στην οθόνη αλλά απέδωσε αρκετά καλά στη δοκιμή του νερού. Η ναυαρχίδα της Samsung Galaxy S9 έφτασε επίσης ένα σκορ έξι για μια πιο τραυματισμένη οθόνη με ένα μικρό κομμάτι μαυρισμένο, αλλά η ζημιά δεν επηρέασε τη στεγανοποίησή της. Το Moto G5 Plus δεν άντεξε να πέσει από τα 6 μίλια με το πρόσωπο προς τα κάτω πάνω στο σκυρόδεμα, και έσπασε χωρίς να είναι χρηστικό και έτσι παρέλειψε τη δοκιμή τουαλέτας, χάνοντας μια βαθμολογία 5.1.Το Galaxy Note 8 επιβίωσε από την πτώση πάνω στο ξύλο, αλλά μια πτώση προς τα κάτω στο σκυρόδεμα προκάλεσε μεγάλες ρωγμές, ενώ η πτώση από τα 6 πόδια προκάλεσε βλάβη στην συσκευή, κερδίζοντας το σκορ 4,3. Το OnePlus 5T έπεσε πάνω στο ξύλο χωρίς προβλήματα, αλλά μια πτώση προσώπου τεσσάρων ποδιών και πτώση έξι ποδιών πάνω στο σκυρόδεμα ήταν αρκετή για να καταστεί η συσκευή ανενεργή, με τελικό σκορ 4,3. Το Huawei Mate 10 Pro πήρε καλά σε ξύλινες και γωνιακές πτώσεις, αλλά με την όψη προς τα κάτω πάνω σε σκυρόδεμα κάποια κομμάτια από την οθόνη πετάχτηκαν βίαια και τα υπόλοιπα μέρη της οθόνης δεν ανταποκρίνονταν, δίνοντάς του ένα τελικό σκορ 4,3.

Το δημοφιλές Pixel 2 XL της Google άντεξε την πτώση στο ξύλο αλλά η πτώση στο σκυρόδεμα δεν ήταν η καλύτερη του. Πέφτοντας στο σκυρόδεμα από ύψος τεσσάρων ποδιών, σπάσαμε την οθόνη και μπλοκάραμε την μπροστινή κάμερα και η πτώση των έξι ποδιών διέλυσε την οθόνη LCD, συνδέοντας το τηλέφωνο για το χαμηλότερο σκορ της δέσμης Android στο 4.3.Μια δεύτερη παρτίδα των ίδιων τηλεφώνων αγοράστηκε στη συνέχεια με την πρόθεση να πέσει από ένα drone, με τα αποτελέσματα αυτού του πειράματος μπορείτε να τα δείτε παρακάτω.

fb techfreaks youtube techfreaks

Το techfreaks.gr χρησιμοποιεί cookies για να παρέχει τις καλύτερες υπηρεσίες. Αποδεχτείτε τα cookies μας για καλύτερη εμπειρία Μάθετε Περισσότερα