Η Google δημιουργεί ένα AR Headset με νέα Qualcomm chips

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Google εργάζεται για ένα αυτόνομο Headset επαυξημένης πραγματικότητας που θα χρησιμοποιεί τα νέα Qualcomm chips. Θα κατασκευαστεί από την εταιρεία υπολογιστών της Ταϊβάν Quanta. Το έργο βρίσκεται ακόμα στα πρώτα του στάδια, σύμφωνα με έγγραφα που απέκτησε το WinFuture.


 

Το AR Headset υποτίθεται ότι είναι παρόμοιο με το HoloLens της Microsoft, ένα headset που κυκλοφόρησε το 2016 και έχει ως στόχο τον σχεδιασμό, την εκπαίδευση και τη βιομηχανική χρήση. Το headset Google AR που βρίσκεται σε εξέλιξη, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι αυτόνομο και θα τροφοδοτείται από ένα τσιπ της Qualcomm και όχι από μια άλλη συσκευή. Θα περιλαμβάνει επίσης κάμερες και μικρόφωνα. Το headset τρέχει αυτή τη στιγμή με το όνομα "Google A65". Δεν υπάρχει ακόμα ημερομηνία κυκλοφορίας για το Google A65, καθώς βρίσκεται ακόμα στο στάδιο του πρωτοτύπου, σύμφωνα με το WinFuture.

Το headset δεν θα λειτουργεί απλά όπως το HoloLens, αλλά θα χρησιμοποιεί τα ίδια chips. Το HoloLens φημολογείται ότι θα έχει μια ενημερωμένη έκδοση φέτος, με νέο σχεδιασμό ARM και βελτιωμένο οπτικό πεδίο. Τα τσιπ Qualcomm που θα χρησιμοποιηθούν σύμφωνα με πληροφορίες τόσο στα νέα HoloLens όσο και στα νέα Google headsets είναι τα τετραπύρηνα chips Qualcomm QSC603, βασισμένα στην αρχιτεκτονική ARM.Η Google παράγει ήδη ένα headset επαυξημένης πραγματικότητας που ονομάζεται Google Glass, το οποίο κυκλοφόρησε το 2013 και έλαβε μια νέα enterprise έκδοση πέρυσι. Το Google Glass είναι βασικά μια έξυπνη heads-up οθόνη και κάμερα, ενώ τα headsets τύπου HoloLens υποστηρίζουν αυτό που μερικές φορές ονομάζεται "μικτή πραγματικότητα", με αντικείμενα που φαίνονται να είναι μέρος του κόσμου, όχι μόνο επικαλυμμένα επάνω σε αυτό.

fb techfreaks youtube techfreaks

Το techfreaks.gr χρησιμοποιεί cookies για να παρέχει τις καλύτερες υπηρεσίες. Αποδεχτείτε τα cookies μας για καλύτερη εμπειρία Μάθετε Περισσότερα