Το Google Chrome καταργεί την ένδειξη ασφάλειας από τους ιστότοπους HTTPS το Σεπτέμβριο

Η Google αλλάζει τις οπτικές ενδείξεις για το HTTPS στο περιβάλλον χρήστη του Chrome, ξεκινώντας από το Σεπτέμβριο. Οι ιστότοποι που χρησιμοποιούν το HTTPS δεν θα ενεργοποιούν πλέον το πράσινο κείμενο "Secure" που εμφανίζεται συνήθως στη γραμμή διευθύνσεων της έκδοσης 69 του Chrome.Στη συνέχεια, τον Οκτώβριο, οι ιστότοποι που θα επισκέπτεστε με τον Chrome 70 που δεν διαθέτουν πιστοποιητικά HTTPS θα ενεργοποιήσουν μια κόκκινη ετικέτα "Μη ασφαλής" κατά την εισαγωγή στον ιστότοπο.

google https

Εδώ είναι μια γρήγορη περιγραφή του τι είναι το HTTPS: είναι μια ασφαλέστερη έκδοση του HTTP, ενεργώντας ως ασφαλές πρωτόκολλο επικοινωνίας για χρήστες και ιστότοπους, καθιστώντας πιο δύσκολο για κάποιον που θέλει να υποκλέψει να μπορέσει να έχει πρόσβαση στα πακέτα σας. Τα δεδομένα σας διατηρούνται ασφαλή από τρίτους, οπότε οι περισσότεροι σύγχρονοι ιστότοποι χρησιμοποιούν αυτήν την τεχνολογία, χρησιμοποιώντας το Transport Layer Security (TLS) την τεχνολογία πίσω από το HTTPS, για να το κάνουν αυτό.google no https

Λοιπόν, γιατί η αλλαγή; Το επιχείρημα της Google είναι ότι "οι χρήστες πρέπει να αναμένουν ότι ο ιστός είναι ασφαλής από προεπιλογή". Ωστόσο, οι καλά παρουσιαζόμενες πληροφορίες επιτρέπουν στους χρήστες να ενημερώνονται και μπορούν να επιτευχθούν μέσω του μινιμαλισμού αντί της οριστικής αφαίρεσης.

Η αλλαγή αυτή της Google είναι ότι το HTTPS καθίσταται φθηνότερο και πιο εύκολο στην ενσωμάτωσή του, πράγμα που είναι αλήθεια. Ήρθε η ώρα να φτάσετε σε αυτό, αν δεν το έχετε ήδη κάνει.

fb techfreaks youtube techfreaks

Το techfreaks.gr χρησιμοποιεί cookies για να παρέχει τις καλύτερες υπηρεσίες. Αποδεχτείτε τα cookies μας για καλύτερη εμπειρία Μάθετε Περισσότερα