Huawei P20 Pro Review και Χαρακτηριστικά

Τα υπέρ: Φανταστική τριπλή κάμερα, άφθονο αποθηκευτικό χώρο και μνήμη RAM, εκπληκτική σχεδίαση

Τα κατά: Δεν υπάρχει υποδοχή ακουστικών 3,5 χιλιοστών, Υπάρχουν και ταχύτερα τηλέφωνα, Δεν υπάρχει ασύρματη φόρτιση

Συνολικά: Ένα φανταστικό high-end smartphone με ακόμη πιο φανταστική κάμερα καλά χαρακτηριστικά που θα ικανοποιήσουν τον πιο απαιτητικό χρήστη.

Βαθμολογία

9.2Overall9.5Σχεδιασμός9Οθόνη9.5Κάμερα9.3Μπαταρία8.7Απόδοση

Το Huawei P20 Pro είναι το τελευταίας τεχνολογίας smartphone του κινέζικου κατασκευαστή Huawei. Φέρνει ένα πολύ-προσδοκώμενο νέο χαρακτηριστικό στο τραπέζι - μια τριπλή φωτογραφική μηχανή - αλλά αυτό δεν είναι το μοναδικό εντυπωσιακό χαρακτηριστικό του τηλεφώνου. Είναι επίσης εξοπλισμένο με επεξεργαστή κορυφαίας τεχνολογίας, 6GB μνήμης RAM, 128GB εσωτερικής αποθήκευσης για εκκίνηση και μεγάλη μπαταρία.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα εξαιρετικό smartphone που σίγουρα θα ευχαριστήσει κάθε λάτρη της φωτογραφίας.

Accessories για το P20 Pro

Huawei P20 Pro Design

Ο σχεδιασμός του Huawei P20 Pro δεν είναι πολύ διαφορετικός από αυτό που έχουμε δει από άλλους κατασκευαστές τελευταία. Υπάρχει ένα μικρό κομμάτι - "notch" - στο επάνω μέρος της μεγάλης 6,1 ιντσών σχεδόν edge-to-edge οθόνη που χρησιμοποιείται για την τοποθέτηση ζωτικών εξαρτημάτων, συμπεριλαμβανομένης της κάμερας 24 MP που βλέπει προς τα εμπρός, και υπάρχει ένα μικρό χείλος στο κάτω μέρος.

Και εδώ είναι ότι το Huawei P20 Pro διαφέρει από το Samsung Galaxy S9 και το Galaxy S9 Plus. Η Huawei αποφάσισε να φιλοξενήσει ένα κουμπί Home στο νεκρό χώρο, το οποίο επίσης λειτουργεί ως αναγνώστης δακτυλικών αποτυπωμάτων εάν το χαρακτηριστικό αναγνώρισης προσώπου του smartphone δεν εσας ικανοποιεί - αν και έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε τα δύο μαζί.

Αναποδογυρίστε το Huawei P20 Pro και θα δείτε την τρισδιάστατη μηχανή της Leica και το φλας LED. Οι κάμερες είναι τοποθετημένες κάθετα στην πάνω δεξιά πλευρά της μονάδας, αντί για οριζόντια όπως βρίσκεται στο Huawei P10, για βελτιωμένη ανίχνευση βάθους.

Υπάρχει ένα σύνολο στερεοφωνικών ηχείων στο κατώτατο σημείο του Huawei P20 Pro, που βρίσκεται εκατέρωθεν της υποδοχής USB-C - και ακούγονται καλά, παρέχοντας καθαρό και πλούσιο ήχο. Προφανώς λείπει μια θύρα ακουστικών 3,5 χιλιοστών - κάτι που πρέπει να θυμάστε αν δεν σας αρέσει το Bluetooth ή δεν θέλετε κάποιον adapter.

Θα βρείτε τον διακόπτη έντασης ήχου και το κουμπί τροφοδοσίας στα δεξιά του smartphone, τα οποία είναι κατασκευασμένα από φθηνό πλαστικό. Η ποιότητα κατασκευής βέβαια είναι το καλύτερο που έχω δει σε ένα προηγμένο smartphone μέχρι σήμερα. Το smartphone έχει κατασκευαστεί από ένα μείγμα από ενισχυμένο γυαλί και αλουμίνιο, με το πρώτο να καταλαμβάνει το μπροστινό και το πίσω μέρος της μονάδας, και το τελευταίο το πλαίσιο που κρατά τα πάντα στη θέση του - παρόμοια με αυτά που έκανε η Apple με το iPhone X.

huawei p20 pro 2

Huawei P20 Pro Οθόνη

Η οθόνη 6,1 ιντσών σχεδόν edge-to-edge του Huawei P20 Pro είναι πολύ καλή. Πρόκειται για ένα panel με αναλογία 18,7: 9, το οποίο είναι πιο ψηλό από μια τυπική οθόνη 16: 9. Είναι παρόμοιο με εκείνο που βρέθηκε στο Galaxy S9, το οποίο επιτρέπει στους κατασκευαστές να έχουν περισσότερη οθόνη σε ένα μικρότερο σε διαστάσεις smartphone.

Επίσης, όπως το S9, η Huawei χρησιμοποίησε την τεχνολογία OLED screen εδώ αντί της οθόνης LCD. Παραδόξως, το μικρότερο P20 χρησιμοποιεί LCD - κάνοντας το Pro να έχει ένα αξιοσημείωτα καλύτερο πάνελ. Η τεχνολογία OLED προσφέρει τέλεια μαύρα χρώματα και καλύτερη αντίθεση από την οθόνη LCD.

Όπως ανέφερα προηγουμένως, υπάρχει μια μικρή εγκοπή (notch) στην κορυφή της οθόνης όπως και στο iPhone X. Εάν δεν μπορείτε να συνηθίσετε το σχέδιο, η Huawei προσφέρει μια επιλογή στο Huawei P20 Pro που χρησιμοποιεί λογισμικό για να καλύψει την εγκοπή. Αφού ενεργοποιηθεί, το διάστημα εκατέρωθεν της εγκοπής στην κορυφή της οθόνης γεμίζει με μαύρο φως, δημιουργώντας έτσι την ψευδαίσθηση ενός συμμετρικού σχεδιασμού - και λειτουργεί καλά.

Η ίδια η οθόνη έχει ανάλυση HD + (1080 x 2160), τα χρώματα είναι ζωντανά αλλά, όπως συμβαίνει στο Huawei P Smart, συχνά μοιάζουν υπερκορεσμένα. Ευτυχώς, μπορείτε να ρυθμίσετε την ισορροπία χρωμάτων ώστε να ταιριάζει με τις προσωπικές προτιμήσεις σας από το μενού Ρυθμίσεις.

Huawei P20 Pro Επιδόσεις

Το Huawei P20 Pro είναι απλά γρήγορο. Ο επεξεργαστής Kirin 970 στην καρδιά του smartphone συνοδεύεται από 6GB RAM (2GB περισσότερο από το standard P20). Αυτό το chipset έχει οκτώ πυρήνες. Τέσσερα είναι Cortex-A73s, σχεδιασμένα για εργασίες υψηλής απόδοσης, τα άλλα τέσσερα είναι Cortex-A53s, για καθημερινή χρήση. Έχει χειριστεί όλες τις εργασίες που έτρεξα με χαρακτηριστική ευκολία, παραμένοντας σταθερό ενώ άλλαζα ανάμεσα σε αρκετές εφαρμογές και έκανα streaming μια playlist.

Δεν παρατήρησα καμία πτώση στην απόδοση ακόμη και όταν έπαιζα το Asphalt 8: Airborne και το Need For Speed: No Limits - δύο 3D mobile παιχνίδια με ενταντικά γραφικά. Ο ρυθμός καρέ παρέμεινε σταθερός καθώς προχωρούσα σε διαφορετικά επίπεδα, αλλάζοντας μεταξύ των τίτλων κάθε φορά που έφτανα σε ένα νέο checkpoint.

Επίσης, η εσωτερική αποθήκευση είναι αρκετά γρήγορη. Οι ταχύτητες ανάγνωσης 501MB / s ταιριάζουν με δίσκο SSD χαμηλής μεσαίας εμβέλειας και οι ταχύτητες εγγραφής 190MB / s δεν είναι καθόλου κακές.

Huawei P20 Pro Camera

Το Huawei P20 Pro είναι το πρώτο smartphone στην αγορά που προσφέρει μια τριπλή φωτογραφική μηχανή - έναν τηλεφακό 40MP (f / 1,8), έναν μονόχρωμο αισθητήρα 20MP (f / 1,6) για βάθος και υφή και έναν τυπικό αισθητήρα εικόνας 8MP f /2.4). Ο τελευταίος έχει οπτική σταθεροποίηση εικόνας (OIS), ενώ οι δύο πρώτες Τεχνητή νοημοσύνη σταθεροποίησης (AIS).

Και οι τρεις αισθητήρες, που τελειοποιούνται από το γερμανικό τιτάνα στον τομέα της οπτικής την Leica, συνεργάζονται, αλλά σε κάθε έναν ανατίθεται συγκεκριμένος ρόλος. Ο αισθητήρας 40MP καταγράφει τα χρώματα στη φωτογραφία, ο μονοχρωματικός αισθητήρας 20MP ασκεί περισσότερη λεπτομέρεια, καθώς και υφή και βάθος για ένα εφέ bokeh (εάν απαιτείται) και ο αισθητήρας 8MP χρησιμοποιείται για μεγέθυνση.

Αλλά αυτό δεν είναι το καλύτερο κομμάτι. Η Huawei έχει επενδύσει πολλούς πόρους στην περαιτέρω ανάπτυξη της μηχανής AI που έκανε το ντεμπούτο της στο Huawei P10, με τη λειτουργία που τώρα προσφέρει βελτιστοποίηση frame-by-frame - στην προεπιλεγμένη λειτουργία αυτόματης λήψης - για μια σειρά διαφορετικών σεναρίων, λήψεων και κοντινών πλάνων.

Accessories για το P20 Pro

Ακόμα και οι λήψεις που λαμβάνονται τόσο στο φως της ημέρας όσο και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού είναι καθαρές και γεμάτες λεπτομέρειες. Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί και για το shooter που βρίσκεται στο μπροστινό μέρος και είναι 24MP. Το βίντεο, από την άλλη πλευρά, δεν είναι τόσο καλό - το χαρακτηριστικό super-slo-mo, το οποίο σας επιτρέπει να τραβήξετε μια σκηνή αργής κίνησης 0,2 δευτερολέπτων στα 960 καρέ ανά δευτερόλεπτο, συχνά στρέβλωσε το θέμα.

Η ποιότητα της εικόνας δεν τίποτα λιγότερο από εξαιρετική. Ανεξάρτητα από τις συνθήκες φωτισμού, η ασυνήθιστη συστοιχία φωτογραφικών μηχανών του Pro είναι ικανή να καταγράφει τα πάντα, από τα σκούρα στρώματα σύννεφων έως τα απομακρυσμένα τούβλα και τις αντανακλάσεις στις λακκούβες με νερό.

Έχοντας χρησιμοποιήσει και το Galaxy S9 Plus και το P20 Pro, θα έλεγα ότι το τελευταίο βγαίνει στην κορυφή. Είναι πολύ πιο αξιόπιστο σε περιβάλλοντα με χαμηλό φωτισμό και οι εικόνες που παράγει σε συνθήκες καλού φωτισμού δεν έχουν καμία σχέση (σχεδόν με κανένα smartphone μέχρι τώρα). Και το ίδιο, για άλλη μια φορά, μπορεί να ειπωθεί για την κάμερα που βλέπει προς τα εμπρός.

p20 pro camera

Huawei P20 Pro – Battery

Το Huawei P20 Pro περιέχει μια αρκετά μεγάλη μη αφαιρούμενη μπαταρία 4000mAh, η οποία είναι περισσότερο από αρκετή για να κρατήσει το smartphone ανοιχτό για τουλάχιστον δύο μέρες με κανονική χρήση - και το έκανε σε περισσότερες από μία περιπτώσεις. 

Από το 50% η μπαταρία είχε φτάσει στο 100% μέσα σε μόλις μισή ώρα από τη φόρτιση της μονάδας, χάρη στο χαρακτηριστικό γρήγορης φόρτισης Super Charge - το οποίο βρήκα πολύ πιο γρήγορο από το Adaptive Fast Charging της Samsung.

Accessories για το P20 Pro

fb techfreaks youtube techfreaks