Το εργαλείο μπαταρίας του Android P σας λέει πότε θα ξεμείνετε από μπαταρία

Όταν το Android smartphone μας μας δίνει αυτή την επίφοβη ειδοποίηση ότι η μπαταρία έχει πέσει κάτω από το 15%, γνωρίζουμε ότι ο εναπομένοντος χρόνος λειτουργίας είναι μικρός.Ωστόσο, δεν θα ήταν ωραίο να γνωρίζουμε ακριβώς πότε θα εμφανιστεί αυτό το αναδυόμενο παράθυρο, ώστε να διασφαλίσουμε ότι δεν θα τύχει στη μέση της αποστολής ενός σημαντικού μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή κατά την διάρκεια μιας κλήσης.

Στο νέο λειτουργικό Android P, η Google προσφέρει ακριβώς αυτό.

Όπως διαπίστωσε το Android Police στο πλαίσιο της νέας, δεύτερης έκδοσης developer preview, το android P θα σας ενημερώνει τώρα μέχρι πότε θα διαρκέσει η μπαταρία σας.

Η ειδοποίηση αναφέρει ότι η μπαταρία "θα πρέπει να διαρκέσει έως περίπου τις 12:00 με βάση τη χρήση σας" και δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να ενεργοποιήσουν την εξοικονόμηση μπαταρίας. Στην προηγούμενη beta, η ειδοποίηση χαμηλής μπαταρίας συμβούλευε τους χρήστες ότι έχουν "απομείνει περίπου 45 μέτρα".

Είναι μια μικρή αλλαγή, αλλά είναι πολύ πιθανόν να προτιμάτε να γνωρίζετε την πραγματική ώρα που θα κλείσει το τηλέφωνο σας από μπαταρία.

Προσαρμοστική μπαταρία

Κατά τη διάρκεια του Google I / O, η εταιρεία ανακοίνωσε μια νέα λειτουργία προσαρμοστικής μπαταρίας με τεχνολογία AI. Η Google λέει ότι η λειτουργία αυτή θα κλείσει τις εφαρμογές που πιστεύει ότι είναι απίθανο να χρησιμοποιήσει ο χρήστης για να διασφαλίσει ότι δεν επηρεάζουν αρνητικά τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Το Android P θα μάθει το πρόγραμμά σας για να διασφαλίσει ότι εφαρμογές όπως το Instagram ή το facebook δεν εκτελούνται στο παρασκήνιο το πρωί, για παράδειγμα, όταν εργάζεστε.

Η εταιρεία λέει ότι θα σημαίνει μείωση κατά 30% στην αφύπνιση της εφαρμογής CPU, η οποία θα πρέπει να επεκτείνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας για τους περισσότερους χρήστες.

fb techfreaks youtube techfreaks

Το techfreaks.gr χρησιμοποιεί cookies για να παρέχει τις καλύτερες υπηρεσίες. Αποδεχτείτε τα cookies μας για καλύτερη εμπειρία Μάθετε Περισσότερα