Το Google Lens θα σας επιτρέψει να αντιγράψετε κείμενο από τον πραγματικό κόσμο

Η Google χρησιμοποίησε το Google I / O 2018 για να αναγγείλει μια μάλλον ριζοσπαστική νέα λειτουργία για το Google Lens, επιτρέποντας στους χρήστες να αντιγράφουν κείμενο από τον πραγματικό κόσμο.Το χαρακτηριστικό, για έξυπνη επιλογή κειμένου, σας επιτρέπει να αντιγράφετε κείμενο από ένα φυσικό έγγραφο και στη συνέχεια να το χρησιμοποιείτε όπως θα κάνατε με οποιοδήποτε άλλο κομμάτι αντιγραφέντος κειμένου. Σε μια ανάρτηση blog της Google, η εταιρεία σημείωσε ότι θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία για να αντιγράψετε συνταγές, κωδικούς πρόσβασης Wi-Fi και κωδικούς καρτών δώρων στο τηλέφωνό σας.

Αυτό δεν είναι το μόνο νέο χαρακτηριστικό που ανακοινώθηκε για την πλατφόρμα αν και  είναι ίσως το πιο εντυπωσιακό...

google lens camera

Μια άλλη λειτουργία του Lens που παρουσιάστηκε στο Google I / O ήταν η δυνατότητα να τοποθετήσετε το τηλέφωνό σας σε κείμενο σε πραγματικό κόσμο για να λάβετε απαντήσεις (δείτε την παραπάνω εικόνα).

Η τρίτη λειτουργία του Google Lens που εμφανίζεται στην εφαρμογή είναι το Style Match, που σας επιτρέπει να αναζητήσετε αντικείμενα και ρουχισμό με παρόμοιο στυλ. Αυτό μοιάζει περισσότερο με ένα παιχνίδι ηλεκτρονικού εμπορίου αν μη τι άλλο, εξυπηρετώντας τις κριτικές και τις λιανικές πωλήσεις.Η τελική λειτουργία του Google Lens είναι η ενεργή αναζήτηση, παθητικά παρουσιάζοντας σημεία αγκύρωσης πληροφοριών στο σκόπευτρο της μηχανής σας. Η εταιρεία προσθέτει ότι τελικά θέλει να επικαλύψει ζωντανά αποτελέσματα (π.χ. βίντεο του YouTube) σε αντικείμενα πραγματικού κόσμου όπως εκθεσιακούς χώρους και αφίσες.

Η Google ανακοίνωσε επίσης ότι το Google Lens θα έρχεται σε εφαρμογές κάμερας. Αρκετοί κατασκευαστές (που φαίνονται στην παρακάτω εικόνα) θα μπορούσαν να προσθέσουν το φακό στις εφαρμογές κάμερας τους, όπως των Pixel 2 και LG G7 ειδικότερα.

Τα νέα έρχονται λίγο μετά την έναρξη της ενσωμάτωσης του Lens στον Google Assistant. Πρόσφατα, προσγειώθηκε στη σειρά συσκευών OnePlus, αλλά τα τηλέφωνα Samsung και LG έλαβαν επίσης την ενημέρωση.

fb techfreaks youtube techfreaks

Το techfreaks.gr χρησιμοποιεί cookies για να παρέχει τις καλύτερες υπηρεσίες. Αποδεχτείτε τα cookies μας για καλύτερη εμπειρία Μάθετε Περισσότερα